Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Sunday, October 9, 2011

USTAZAH ENOT BERBICARA TENTANG HUDUD

بسم الله الرحمن الرحيم

Hudud : Kenyataan Bangang Seorang Artis
Enot Dikecam Teruk

Pelakon komedi Enot, mengakui sangat tertekan apabila dikecam gara-gara TERSILAP mengeluarkan kenyataan tentang hukum HUDUD di akhbar Sinar Harian, Kemarin.

Selain dikecam menerusi twitter dan facebook, perniagaan keknya turut terjejas, apabila ada pelanggan yang menarik balik tempahan GARA-GARA kurang senang dengan komennya. Enot turut kesal apabila arwah ibu bapanya turut dicemuh.

Dalam pertemuan dengan Sinar Harian , Enot menyatakan kekesalannya dan memohon maaf di atas kesilapan itu.

Berikut adalah kenyataan Enot yang mengundang cemuhan orang ramai:

“Memang zaman dulu orang islam mengamalkan hukum hudud kepada mereka yang membuat kesalahan, contohnya bagi mereka yang berzina hukuman sula akan dikenakan,tapi rasanya ia tidak lagi sesuai,malah kita wajar memberi peluang kepada pesalah untuk berubah.Kalau hulum hudud dijalankan,pesalah terbabit terpaksa hidup dalam keadaan yang tidak sempurna seperti tiada tangan kaki dan sebagainya.Bagaimanapun,semua ini tidak menjamin mereka insaf sepenuhnya.”

* Nauzubillahiminzalik.....mana ada hukum sula dalam hudud... tak tau apa apa jangan lah komen Not!

Note: Kikikiki.. senangnya not ek.. dah kena kutuk, meniaga pun dah kureng untung, senang-senang jer nak mintak maaf.. masa nak kluarkan kenyataan langsung ko xnak fikir.. ikut sedap perut boroi ko tu jer.. baik mintak ampun dgn Allah not.. yang ko kutuk tu bukan hukum manusia.. tapi hukum Allah..

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

68 comments:

Tasha said...

setiap manusia buat silap...hrp dia sdr & jd hikmah supaya dia nak dalami ilmu pasal ni lebih lagi.

Anonymous said...

rilek bro.gua kesian pulak tengok si Enot ni..dah salahklan dia sepenuhnya takleh gak..si wartawan sinar hairan yang bangang.. tanya pun tak kena tempat..si Enot ni pun buta perot..seeloknya kita tegur dia secara berhikmah macam Rasulullah Saw..kalau kita maki dia khuatir lagi jauh dia dengan Islam..

adam said...

kenapalah masyarakat kita ni menolak hukum Allah tetapi menerima hukum manusia(british) seadanya.

masalodeh said...

Masalah di atas bumi dewasa ini khasnya di malaysia, wartawan memainkan perana penting dan utama dalam melaporkan sesuatu adama ada benar, ataupun fitnah terhadap sesuatu isu, wartawan yang beragama Islam perlu sedar apa yang di buat dan di laporakan sepenjang kerjayanya akan di adili di akhirat kelak, kalau nak interview seseorang kenalah dengan taraf seseorang, tanya bab hukum agam kepada orang jahil inilah jawapannya, tanya bab bawa kapal terbang kepada nelayan yang pakai sampan jawapannya sudah tentulah akan di ketawakan...sebenarnya dalam isu ini wartawan sinar tulah yang sepatutnya menanggung risikonya.....tapi yang si betina ni dok jawab apa ke jadahnya, apa salahnya kalau katakan no komen saya bukan arif dalam bab ni, kan elok bunyinya...janganlah nak cari glamour murahan...dua-dua salah..

Anonymous said...

yg salahnya ialah nik aziz yg tak bersungguh nak beri penerangan pasal hudud dan menjalankan hudud. bukan aku kata tapi mufti kelantan yg kata.

kalau org islah pun tak faham masakan org kapir boleh paham.

Anonymous said...

haha..klaka bile sebut owg islam snirik y xphm hkum hudud..mknenye..dia snirik y xmau amek taw sal islam pdhal da terang2 lam QUran ALLAH sebut sal hukum hudud..ehem2..bkan ke Quran wajib dbca n dfhmikn..ni skg nk slhkan TGNA lak..mlampau la 2..

Anonymous said...

si penanya soalan tu pun sama bengong dgn si bangang ni.

PADANLAH DGN MUKA DIA

Anonymous said...

AKU SOKONG SEBENARNYA WARATAWAN YANG INTERVIEW TU YANG BODOH DAN TAK BERILMU, ITULAH KALAU DAH NAMA ISLAM BELAJAR SUPAYA TAK JADI JAHIL, NAK TEGUR BELAGAK PANDAI KONON2 BELAJAR SAMPAI PERINGKAT TINGGI, HAL2 AGAMA HANYA IKUT JE INILAH HASILNYA BUAT MALU AGAMA ISLAM JE WARTAWAN TU,BANGAN TAK BOLEH DIAJAR

Zalee said...

dh dia mngaku silap,udah2 le bro.mmang patut pun Wardina tgur rkn2 artis ny spy jgn brckp prkara yg dia org bkn ahli ny.pd aku cuma satu je yg ckup jlas,bgitu lh jauh ny umat Islam dr ajaran Islam di ngara ni.

Rosmah Mansor Pukimak said...

apa ler punya bangang.. klau dah tau diri tu x pandai agama just say "no comment" la.. selama ni artis pandai plak klau kena bab isu peribadi yang x nak digembar gemburkan tau plak kata "no comment". bila kena tang ni bab agama, tau diri tu x pandai kenapa mengada2 nak kluarkan fatwa? x boleh ke kata kat wartawan tu "no comments"? kata ler kat wartawan tu dalam bab agama ni lebih elok tanya kat mereka yang ahlinya.. ni sendiri tutup aurat pun x reti mengada2 nak komen bab agama.. sendiri yang bangang pastu nak salahkan org lain plak.. bodoh!!!

MOBYDICK said...

Ini artis apa nak heran,bagaimana pula orang yang ditakrifkan sebagai ulamak pun terang2 menentang dan menghina...

akbajalil said...

As salam,
Seeloknya wartawan tidak perlu bertanya dan Enot pun tidak perlu menjawab. Berdiam diri atas perkara yang kita tiada ilmu mengenainya adalah lebih baik kecualilah bertanya kepada ahlinya dengan tujuan untuk belajar.

Kartini said...

tesilap kata buruk padahnya. lagi2 tang agama :)

black rose said...
This comment has been removed by the author.
black rose said...

sekurang2 nya kita tau retis ni jahil, lebih2 lagi ttg hukum Islam..kalu mrk alim, tentu mrk tak buka aurat...

Anonymous said...

can you buy xanax online xanax drug mg - generic xanax to buy

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol cheap online - order tramadol with money order

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 100mg online - buy tramadol online no prescription mastercard

Anonymous said...

xanax online xanax 1 mg rp - buy xanax no script

Anonymous said...

alprazolam xanax reliable site buy xanax - buy xanax online prescription

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol online visa - buy tramadol online no prescription cod

Anonymous said...

buy carisoprodol c o d carisoprodol 350 mg - buy carisoprodol online cheap

Anonymous said...

xanax online xanax side effects drinking - 2mg klonopin compared xanax

Anonymous said...

buy carisoprodol soma carisoprodol tablets 250 - buy soma carisoprodol online

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol ultram 50mg - buy tramadol legally online

Anonymous said...

generic xanax xanax side effects how long - xanax withdrawal death

Anonymous said...

cheap xanax online 6 mg xanax overdose - xanax pills blue

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol dosage children - carisoprodol 350 mg tablets used

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg soma = carisoprodol tablets 350 mg - carisoprodol 350 mg wat

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol $89 - tramadol no prescription usa

Anonymous said...

xanax online xanax bars dosage - xanax overdose what happens

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl 50 mg shelf life - tramadol dosage for dogs by weight

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol drug abuse - carisoprodol kidney function

Anonymous said...

xanax online drug interactions dramamine xanax - xanax pills what they look like

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg and pregnancy - tramadol hcl er 100mg

Anonymous said...

xanax online xanax withdrawal headache - xanax side effects rage

Anonymous said...

cheap tadalafil cialis daily dose effectiveness - cheap generic cialis us

Anonymous said...

buy cialis professional levitra versus cialis reviews - can i buy cialis over the counter

Anonymous said...

buy cialis online best price generic cialis 20 mg - cialis manufacturer coupon

Anonymous said...

buy cialis online generic cialis cheapest price - buy cialis online yahoo

Anonymous said...

xanax online buy xanax no prescription mexico - buy xanax online with paypal or money order

Anonymous said...

cheapest cialis generic cialis release date - cialis online andorra

Anonymous said...

xanax online recommended dosage xanax xr - xanax effects weight

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#44827 buy tramadol online usa - buy tramadol online in florida

Anonymous said...

order tramadol overnight 627 tramadol high - tramadol 37.5 high

Anonymous said...

tramadol no prescription tramadol hcl 50mg for dogs - buy tramadol cod overnight

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 100 mg side effects - can tramadol hcl 50 mg get you high

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol with cod - tramadol hcl generic ultram

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#38471 order tramadol in florida - tramadol online no prescription fedex

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol online no prescription mastercard - tramadol generic drug

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol dosage in the elderly - tramadol for dogs dose rate

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol dosage chihuahua - tramadol withdrawal from opiates

Anonymous said...

tramadol online can you buy tramadol usa - buy cheap tramadol online cod

Anonymous said...

order tramadol online overnight buy tramadol money order - tramadol 50 mg lexapro

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#53287 ativan dosage strengths - ativan vs xanax 2012

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan dosage vs valium - ativan 0.05mg

Anonymous said...

buy tramadol online legal buy tramadol usa - tramadol for dogs people

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#64581 generic xanax vs brand xanax - how to order xanax online no prescription

Anonymous said...

http://staam.org/#92453 tramadol for dogs cost - mister wong tramadol 100mg

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#51462 2mg xanax urine - round xanax 1mg

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online australia no prescription - tramadol renal dosing

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#71453 safe take 1mg xanax - xanax klonopin

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol high experience - how to buy tramadol legally

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#82165 xanax pills what are they used for - generic xanax pictures mg

Anonymous said...

buy xanax online pictures of xanax pills generic - extended release xanax high

Anonymous said...

buy xanax online buy generic xanax online no prescription - xanax withdrawal extreme fatigue

Anonymous said...

buy cheap xanax xanax withdrawal after one dose - can you buy xanax thailand

Anonymous said...

xanax buy vicodin xanax and alcohol - mask xanax drug test