Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Tuesday, October 11, 2011

POTONG ALAT SULIT KERANA PUTUS CINTA

بسم الله الرحمن الرحيم

KUALA LUMPUR: Seorang lelaki berusia 30-an yang dipercayai putus cinta dan menghadapi tekanan perasaan nyaris maut apabila memotong alat sulitnya sendiri menggunakan sebilah pisau dalam kejadian berhampiran sebuah restoran di Danau Kota, Setapak, di sini, kelmarin.

Difahamkan, tindakan drastik lelaki terbabit mengakibatkan alat sulitnya itu hampir putus selain kehilangan banyak darah.

Dalam kejadian kira-kira jam 3 petang itu, mangsa bernasib baik apabila seorang lelaki berusia 26 tahun yang kebetulan lalu di kawasan berkenaan menemuinya terbaring di bahu jalan dalam keadaan berlumuran darah selain meronta-ronta menahan kesakitan sambil meminta pertolongan.

Menurut sumber, lelaki yang menemuinya itu kemudian bergegas membuat laporan di Pondok Polis Danau Kota, di sini, sebelum sepasukan anggota polis dan ambulans dikejarkan ke lokasi kejadian.

“Sebaik tiba di lokasi kejadian kira-kira lima minit kemudian, lelaki terbabit dikatakan masih kesakitan sambil memegang kemaluannya.


“Mangsa dilaporkan pengsan dipercayai kehilangan banyak darah ketika usaha mengangkatnya masuk ke dalam ambulans untuk dibawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL), bagi mendapatkan rawatan,” katanya.

Difahamkan, pihak berkuasa turut menemui sebilah pisau di lokasi kejadian dipercayai senjata digunakannya untuk memotong kemaluannya.


Menurut sumber, sebaik tiba di hospital, pembedahan segera dilakukan untuk menyambungkan alat sulit mangsa.

“Pembedahan yang memakan masa hampir dua jam itu dilapor membuahkan hasil apabila alat sulit lelaki terbabit berjaya disambung.

“Difahamkan, biarpun alat sulitnya itu berjaya disambungkan, kemungkinan kemaluannya pulih seperti sedia kala adalah tipis,” katanya.

Mangsa yang kini ditahan di wad di hospital berkenaan untuk rawatan susulan dilaporkan stabil dan difahamkan, selepas kecederaannya pulih, dia akan dirujukkan ke unit psikiatri bagi tindakan lanjut.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan ketika dihubungi, mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian berkenaan dan memberitahu pihaknya yakin tiada unsur jenayah dalam kejadian itu.


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

64 comments:

Kartini said...

astaghfirullah. apa kejadah nya beliau itu

Adylia Qarissa said...

sakitkan diri sendiri...buat sesuatu tak fikir.. nanti bila dah sihat baru nak menyesal...ermmm...

pelik ragam manusia sekarang..

TaTJ said...

Boleh guna lagi ke Syeikh 'barang' tu?kahkahkah...kalu perbuatan tu dikawal nafsu, diri sendiri yg rugi...
Wallahualam...

rahimclifford69 said...

Sebab kejadian ni, timbul multiple effect sp polis kena siasat, masa doktor terbuang dua jam sedangkan mungkin ramai lagi pesakit lain yg perlukan rawatan...semuanya perlukan kos..

Anonymous said...

boleh disambung tp kemungkinan b'fungsi semula amat tipis...isk..isk..isk... ataupun sblom beliau potong tu dh t'bukti x b'fungsi? isk... isk... isk...

LydSunshine said...

Mmg patut pun kena tinggal dgn kekasih. Sbb dia mmg psycho pun. Hanya org saiko je yg buat mcm tu. Tu baru masalah kecik dah bertindak ikut hati sampai nak rosakkan masa depan. Blum lagi masalah2 yg bakal mendatang bila berkahwin. Gilos.

PUPPETS said...

korang salah paham tuuu heeee... dia nak blajor jd tok mudim,tu kira wat praktikal lar tuuu he he

Anonymous said...

blajo jd mudim? nmpk sgt si pemotong tu x prnh jumpa mudim tradisional or mudim moden (doktor)... mna ade mudim potong abis? mudim potong kulit lebih depan 'tuuuttt' je...

alahai...pasni x de mkna lelaki tu hidup klu 'anu' dh mati...bkn bleh diurut, bkn bleh diubat lg dh..aku rs pasni dia lg t'tekan...lgsung x de pompuan nk...setakat putus cinta, rmai lg pompuan kt m'sia ni haaa...x cukup lelaki di malaysia smpai diaorg cari 'org luar'...x caya tnya bangla, indon, mat2 afrika...

Anonymous said...

kejadahnya bila buat sesuatu tak berlandaskan agama

Anonymous said...

buy cialis online best place order cialis online - cialis online nz

Anonymous said...

xanax online kind drug xanax - where can you buy gador xanax

Anonymous said...

xanax online xanax 4 bars - what does xanax 2 mg look like

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl 50 mg pill identifier - buy tramadol without rx

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol contraindications - tramadol addiction gaza

Anonymous said...

xanax online xanax dosage namecommunity - xanax drug sleep

Anonymous said...

generic xanax numbers xanax pills - buy xanax online no prescription cheap

Anonymous said...

carisoprodol soma soma carisoprodol 250 - getting high carisoprodol

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol 2410 v - carisoprodol 350 mg and hydrocodone

Anonymous said...

tramadol online buy 180 tramadol online - tramadol dosage adults

Anonymous said...

generic xanax xanax side effects erectile dysfunction - xanax generic difference

Anonymous said...

buying xanax blue xanax pills 031 - can i buy xanax online legally

Anonymous said...

buy carisoprodol soma carisoprodol tablets 250mg - somacid 350 mg carisoprodol

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol soma watson brand - soma carisoprodol tablets 250 mg dosage

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl overdose - tramadol dosage feline

Anonymous said...

xanax online xanax online with mastercard - buy xanax online no prescription australia

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol metabolites - carisoprodol schedule change

Anonymous said...

cialis no prescription overnight buy cialis cheap - cialis soft tabs reviews

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50mg vs tylenol 3 - tramadol stronger than vicodin

Anonymous said...

tramadol online pharmacy tramadol 50 mg street price - buy tramadol online no prescription needed

Anonymous said...

buy cialis online cialis online with prescription - cialis online in u.k

Anonymous said...

buy cialis online cialis knee pain - cialis 5 mg best price australia

Anonymous said...

generic alprazolam will 1mg xanax get you high - 8mg xanax bars

Anonymous said...

buy cialis online generic cialis walgreens - cialis online argentina

Anonymous said...

cialis online cialis online genuine - generic cialis 50mg

Anonymous said...

alprazolam online buy alprazolam - xanax dosage levels

Anonymous said...

cialis 10mg buy cialis no prescription in us - cialis+pharmacy reviews

Anonymous said...

xanax online xanax vs zoloft side effects - 1mg xanax 3 times day

Anonymous said...

cialis online online pharmacy viagra cialis - cialis online no prescription us

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol no prescription usa - tramadol hcl zydol 50mg

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#23561 order tramadol online overnight shipping - buy tramadol online 100mg

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#38471 tramadol tylenol dosage - tramadol ultram dosage

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl ultram 50 mg - tramadol no prescription cod

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol in usa no prescription - tramadol for dogs or people

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#63987 tramadol for dogs dose - overdose on tramadol

Anonymous said...

tramadol no prescription generic tramadol hcl 50 mg - tramadol for dogs buy

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl 50 mg tab street value - tramadol hcl 50 mg ingredients

Anonymous said...

buy tramadol cheap tramadol with cod - tramadol 50 mg canine

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50 mg order online - cheap tramadol 180

Anonymous said...

tramadol online tramadol withdrawal day 5 - tramadol generic ultracet

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg caps - buy cheapest tramadol

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol now - can u overdose tramadol

Anonymous said...

legal buy tramadol online tramadol dosage 150 - suboxone tramadol high

Anonymous said...

buy tramadol tramadol (ultram) 50 mg tablet - buy tramadol online 100mg

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#65473 lorazepam 1 mg buy - lorazepam 1mg pics

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online cheap - can you buy tramadol in the usa

Anonymous said...

buy ativan online ativan 59 r - does ativan and xanax show up the same on a urine test

Anonymous said...

ways to buy ativan online can ativan withdrawal kill you - ativan side effects duration

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol in missouri - buy tramadol online mastercard overnight

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol dosage weight dogs - tramadol jerking

Anonymous said...

alprazolam mg xanax drug hair test - xanax effects serotonin

Anonymous said...

http://staam.org/#36750 cheap tramadol dogs - tramadol hcl schedule

Anonymous said...

xanax alprazolam xanax pre employment drug screen - xanax side effects dogs

Anonymous said...

buy xanax online can you buy xanax online legally - what is xanax made of

Anonymous said...

buy xanax online high does xanax get you - xanax side effects shaking