Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Tuesday, May 24, 2011

UTUSAN JATUH MENJUNAM

بسم الله الرحمن الرحيم



Disebabkan terlalu TAKSUB memFITNAH dan cerita SEKS, Utusan Malaysia telah mengalami kerugian pada suku tahun pertama sebanyak RM6.893 juta yg berakhir 31 Mac 2011, berbanding RM6.524 pd thn 2010. Alasan yg diberikan ialah kenaikan harga barangan mentah sebanyak 30%.. Kekuatan untuk meruntuhkan Utusan ada pada BOIKOT. Boikot selama 6 ...bulan sudak cukup untuk menazakkan UTUSAN...

JOM BOIKOT SEMUA PRODUK UTUSAN : Kosmo, Wanita, SAJI ,Mastika , Mangga , HAI ,Harmoni , Al-Islam , URTv , iSihat , Infiniti... DLL.. Kali ni kita BOIKOT sampai tutup.. May UTUSAN MELOYA rest in hell soon.........!!

Wally Bandits 11:33pm May 23
Disebabkan terlalu TAKSUB memFITNAH dan cerita SEKS, Utusan Malaysia telah mengalami kerugian pada suku tahun pertama sebanyak RM6.893 juta yg berakhir 31 Mac 2011, berbanding RM6.524 pd thn 2010. Alasan yg diberikan ialah kenaikan harga barangan mentah sebanyak 30%..

Kekuatan untuk meruntuhkan Utusan ada pada BOIKOT. Boikot selama 6 ...bulan sudak cukup untuk menazakkan UTUSAN...
JOM BOIKOT SEMUA PRODUK UTUSAN : Kosmo, Wanita, SAJI ,Mastika , Mangga , HAI ,Harmoni , Al-Islam , URTv , iSihat , Infiniti... DLL..

Kali ni kita BOIKOT sampai tutup..

May UTUSAN MELOYA rest in hell soon.........!!

Note: Untuk penyokong-penyokong umporno dan PERKASA (persatuan katak semalaysia) tolong beli banyak-banyak sikit.. kalau korang tak bantu siapa la yang nak bantu lagi..kah kah kah kah..



Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

5 comments:

Ibnbakr said...

Dah lama x sentuh Utusan ni.. Selalu baca berita on9 je.. Allah Maha Berkuasa.. Dia Maha Mengetahui.. Moga ada pengajaran yg mereka boleh ambil kerana tidak adil dalam menjalankan tugas sebagai media..

Den Cdo said...

Den sodih dgn blog nie ...engkau mulokan penulisan blog kau dongan ....Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum...tapi bilo Den baco, isinyo ,,macam org yg tak tahu adap sopan sebagaimano yg dituntut Islam..sodih...sodih..maaf yo Den menogor nie..sobab Den ghaso taksesuai caro engkau menulis..lopeh penutupnyo ...kau lotak ayat nie...Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.....pikir-pikir laa sendiri yo...

Den Comando said...

Dah lama aku boikot utusan...utusan masih boleh survve pun sebab pejabat kerajaan yang selalu beli...

lipas said...

dulu utusan meloya,kini utusex pula.

Anonymous said...

pegi mampos la dgn mnteri2 umngok! & bee end, diaorang ni memang babi, sial, anjing, barua... menghabiskan duit rakyat keja nya.. kepala babi yang besor rosmah dan shahrizat.. 2 ekor betina ni main dengan babi dan anjing...