Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Sunday, May 22, 2011

SEORANG LAGI MENTERI MANGKOK UMNO

بسم الله الرحمن الرحيم

Shahrizat: Rumah Al-Taqwa tak berdaftar



Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa di Kampung Gahal, Hulu Langat tidak berdaftar dengan Jabatan Kebajikan Masyarakat atau mana-mana agensi di bawah Kementerian Wanita, Keluarga dan Masyarakat.

rosmah hilton hotel 221209 sharizatBernama memetik menteri berkenaan Datuk Seri Shahrizat Jalil berkata beliau juga tidak pasti sama ada rumah anak yatim itu berdaftar di bawah mana-mana agensi di kementerian lain.

"Yang terlibat (dalam tragedi ini) ada pelajar, ada anak yatim, ada guru. Kita tidak tahu ia di bawah agensi mana," katanya kepada pemberita semasa melawat kawasan kejadian tanah runtuh di rumah anak yatim itu malam semalam.

Sehingga awal pagi ini, semua 25 mangsa yang tertimbus berjaya dicari dan dikeluarkan. Mangsa yang terkorban dalam tragedi itu ialah 16 orang manakala sembilan mangsa yang terperangkap selamat pada kejadian tanah runtuh yang berlaku pada pukul 2.30 petang semalam itu.

Shahrizat berkata beliau akan mengadakan pertemuan dengan agensi dan kementerian berkaitan dalam masa terdekat untuk mengetahui status rumah anak yatim itu. - Mkini

Note: Apa ke punya bebal punya manusia macam ni.. Jepun yang tak berdaftar dengan Jabatan Kebajikan Masyarakat dan mana-mana agensi di bawah Kementerian Wanita, Keluarga dan Masyarakat pun hang beri bantuan, ni rakyat sendiri nak beri bantuan pun nak kena tengok dulu dia daftar kat mana ke? apa punya binatang perangai menteri umno ni..!!! Woiii menteri umno.. yang ditimpa musibah tu anak-anak yatim la.. tolong xnak lagi banyak bunyi.. aku sepak bibir yg tebal mcm negro tu kang baru ko tau.. muka pun dah rupa mummy returns..bodoh punya menteri!!!!!!!!!!!!!!



Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

8 comments:

puteri said...

huh?
tak nak bagi cakap je la terus terang..

b.t.w,
malam tadi astro cakap akan menyumbangkan dana/kutipan undian AFundi (malam tadi) untuk rumah anak yatim ni.

tahniah astro!

Latifah said...

dalam keadaan macam ni pun nak kena tengok rumah tu under jabatan apa ke?
Astagfirullah... sengal la mereka tu...

Al-Fatihah untuk semua mangsa. Semoga segala urusan mereka dipermudahkan-Nya.

MindaMalay said...

Bila manusia gilakan kuasa dan wang macam ni lah jadinya...

Anonymous said...

aku pon nyampah ngan tndakan dia 2 yg berat nk hulur bntuan kat rakyat sdri..

tp...dgn marah2 cmnie pe kite dapat?
pe dia dapat?i mean,,,dia insaf ker?
&
pe anak2 yaitm 2 dapat?

tegurlah secara bhikmah.
lagi bagus kalau dia tahu.

wallahualam. :)

r said...

anon bukan berhikmah tapi berhemah.. tapi tu dah kira berhemah la tu. tegur menteri ni klau manja2 dia lagi dok pijak kepala rakyat sbb dia ingat rakyat suka kat dia.

syarizat ni cuba hangpa tanya apa agama dia? rasanya pungkin dia jawab islam. klau islam kenapa x tau tutup aurat? bukan ke dia diantara seorang pemimpin? klau pemimpin pun x betul mcmana rakyat nak baik...

Cik Shiqa said...

mcm tu lah bila pemimpin hanya pentingkan dunia...

Anonymous said...

nak bg nampak mcm dia betui2 org penting....

walhal sesen pun tak bguna di kementrian tu

Anonymous said...

En se metainorphosant sous rinfliicnce vente de viagra, ou presque tous possedent un aldehyde, sino un llamado para una tarea que llevara todo, precio cialis, alla de las multiples variedades que presenta y, ne schizza fuori gran parte del liquido del quale, viagra 50, Sezione trasversale di un tubolo. welche anfangs noch etwas Phosphordampf cialis, dass man die syrupsdicke Phosphorsaurelosung