Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Sunday, August 8, 2010

MAHASISWA TAK MATANG.. BODOHNYA SETEBAL MISAINYA

بسم الله الرحمن الرحيم



Note: Di Malaysia asalkan menyokong kuat umno, macam ni punya bangang pun boleh jadi NC.. Patut la anak bangsa ku mundur. rupanya mrk tak digalakkan menjadi seorg insan yg kritis. proses kematangan bermula slps habis universiti. masyallah. klu mahasiswa negara lain, mrk tu la harapn negara utk pembentukan satu2 tamadun. maju lah negra ku klu semua berfikiran cam tan sri ni.

UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

7 comments:

tuyuk said...

kah kah kah.. cool lah.. (:

Anonymous said...

Astaghfirullah Al-Azhim..
bkan main lg ko punya intro tapi pengisian maki sana sini...ni la anak didik nik najis

ijoks2009 said...

Kalau x nak tinggalkan komen xboleh ke?ha ha
Org melaka biasalah mulut ganas sikit,tapi hati baik..

Anonymous said...

anon August 8, 2010 9:05 PM,
mungkin ko x pernah jadi mahasiswa/i,
tupasal ko x kesah,
n ApNo cukop suka org2 buduh piang cam hang ni,
maknenye di sini mahasiswa ni seorang yg x matang...kalu x matang wate nak blaja? aduyai...
kalu mahasiswa umor 5O tahun pon dikira x matang ke der?
aduyaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii............

university/uneverstudy said...

Salam BS
Satu entri yg tak membangun untuk umat M. Ahli panel cakap ada logik. Komen BS tak logik pasal kurang akal/matang, he he he
Mahasiswa adalah harapan ibubapa & negara. Kalau sebok hal politik apahal dgn kuliah & ilmu yg patut ditimba. Bayangkan anak kau hantar suruh blajar, dia habiskan masa hal2 kerajaan. Bagusnya kalau anak duduk blajar sungguh2 & jadi menteri yg beriman.
Kalau nak galakkan otak kritikal, tangani problem kat kampus dulu. Bukak mata BS, macam2 boleh dicampionkan cuma munkin tak glamour kan,kan. Kata orgkan : tepuk dada tanya selera.

Anonymous said...

keh..keh..keh..keh...anon.. hang kata org x matang.. kah..kah..kah..kah.. mcmana klau mahasiswa mengambil jurusan sains politik? ambil jurusan sains politik tapi x boleh berpolitik... kah..kah..kah..kah..

woi mangkok.. tepuk dada tanya selera ka? kah..kah..kah..kah.. tu binatang.. gorila.. tepuk dada tanya selera... lu ni binatang ke? kah..kah..kah..kah...

kalau manusia tepuk dada tanyalah iman... nampak sgt la hang ni lembab..!!!

woi bodoh... mahasiswa adalah harapan bagi sesebuah negara untuk memastikan negara kita ni bakal dipimpin oleh golongan orang terpelajar. bukan golongan bodoh macam najib dan mcm menteri2 hang tu...

dah kalau mahasiswa x boleh berpolitik mcmana dia nak belajar jadi pemimpin negara bangang...!!! habis tu nak suruh org bodoh2 mcm najib jer ke yg memimpin negara ni sampai dia mampos?

kalau mcm tu mahasiswa yg ambil jurusan sains politik kena belajar cara2 menyumpit jer la..x payah belajar politik. bila mereka dah gred nanti bolehlah mereka menjadi penyumpit tegar. kah..kah..kah..kah..

gua nak tanya lu... lu ni pernah jadi mahasiswa x? tengok cara komen lu ni bukan dari seorang yg berpelajaran jer...

Amerika, jepun, jerman, fran dan semua negara2 maju, semua mahasiswanya berpolitik.. mereka tu lebih mundur dari malaysia ke?

woi bodoh.. berfikir guna kepala hotak.. bukan guna kepala lutut.. bangang...!!!!

aduyaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii............

Anonymous said...

Salam, mungkin this comment lebih baik dijadikan info utk saudara Bujang.

im once an MPP utk UiTM.
Kes nak masukkan other races dlm UiTM tu mmg hangat kat sane. MPP dipanggil utk meeting. soalan yg dikeluarkan pihak pengurusan adalah "apa tindakan anda utk hadapi masalah niy?" NC sendiri penah nyatakan dia x 'galakkan' politik dalam kampus. tp waktu kami dari UiTM cawangan dikumpulkan, Head MPP dari Syah Alam cakap this is a mandat dari NC kite. Meanz we have to do it. ajaibnye, kelas terbatal dengan sendiri pada tarikh itu.

Then come the next, utk MPP penggal yg seterusnya. waktu tu kecoh pasal mende yg same jugak. tp mantan MPP, yakni MPP yg wujud pada tahun sebelumnya, mengarahkan MPP yg baru utk konvoi hantar petisyen pada Agong. utk nyatakan sokongan pada ketuanan melayu + kuasa Sultan.

Conclusion nya:
1] mahasiswa x matang = meanz mudah dipergunakan (wallahua'lam, rasenye macam ye). 2]dicucuk oleh org luar = @ dicucuk oleh pihak pengurusan sendiri.

Mungkin atas sebab2 macam niy yg buatkan melayu makin pupus kat Malaysia. Wassalam.