Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, August 14, 2010

AMPUNKAN SEGALA SALAH DAN SILAP BIE

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam...

Buat insan2 yg bie sayangi..mungkin ketika kalian menerima emel ini,bie tlh pn pergi menemui Ilahi..Ini semua janji kami,tidak akan tercepat atau terlewat walau sesaat pn..redhakanlah pemergian bie ini..sesungguhnya inilah takdir utk bie..ujian utk kalian dalam menghadapi kehilangan bie..mungkin kehilangan bie x kn menjejaskan ape2pn terhadap kalian ttpi jadikanlah ia sebgai muhasabah diri yg kalian jua akan turut sprti bie suatu hari nti...

Untuk ibu ayah..ampunkan segala salah silap bie,terkasar bahasa dan perbuatan bie..halalkan segala yg telah ibu ayh berikan utk bie,terlalu besar kasih sayang dan pengorbanan yg ibu ayah berikan utk bie xmampu bie balas d dunia dan akhirat...bie bersyukur dikurniakan seorg ibu yg sabar dan tabah dalam memenuhi keperluan bie yg seringkali mencabar kesabaran ibu...ibu terpaksa berkorban utk bie,terpaksa cuti tanpa gaji semata2 utk menemani bie yg kerap menyusahkan ibu..ampunkan bie ibu...bie tahu semua yg ibu lakukan atas keikhlasan seorg ibu,tpi bie seringkali berasa berdosa krn kerap menyusahkan hati ibu...hanya doa yg mampu bie pohonkan agar ibu dberi kekuatan hati dan ketabahan dlm melalui perjalanan kehidupan ibu..semoga Allah memberi kesihatan yg baik,dimurahkan rezki ibu,melapangkan fikiran dan hati ibu dri kekusutan d beri petunjuk dan hidayah agar trs kekal dalam keimanan,d rahmati d dunia dan akhirat serta semoga Allah sentiasa menyayangi ibu seperti mane ibu memelihara bie semasa kecil hingga nafas terakhir bie...Insyaallah. ..Amin.

Buat Ayah yg tersayang,ampunkan dosa2 bie,ayah byk berhabis utk bie..halalkan semuanya ayh...sebab bie xmampu balas jasa ayah...xsempat bie gembirakan hati ayah dgn hasil titik peluh bie...xsempat bie raih kejayaan yg bie idamkan...ampunkan bie ayah...bie selalu berdoa agar kasih sayang ayah trs kekal ade utk bie walaupan bie tidak ada lagi di dunia ini..bie sayang ayah...sayang sgt2....tpi bie xmampu memandang wajah ayah..setiap kali bie cuba menatap wajah ayah...bie terlalu sebak..terlalu sayu..xmampu bie tahan airmata bie...bie tahu ayah terlalu takut utk kehilangan bie...tpi ayah kene redhakan pemergian bie ini...bukankah bie hanya pinjaman...ingat tu ayah...ayah selalu bgi tau bie bila bie tya knpe bie xsempat menatap wajah arwah ibu...sbb ayah kata ibu juga Allah hanya pinjamkan seketika buat ayah...Ayah. .ampunkan bie,ampunkan salah silap bie,terkasar bahasa bie,terlanjur perbuatan bie.halalkan segala kos perubatan bie...Ayah.. tapak rmh yg ibu tinggalkan utk bie,bie tlh tukarkan nama pemiliknya kepada nama ayah...itu milik ayah,ttg simpanan bie,ASB bie pohon pertolongan ayh utk sedekahkan pada anak2 yatim....bie doakan ayah sentiasa sihat dan Allah memberi kesihatan yg baik utk ayah..dan Allah sentiasa menyayangi ayah spti mner ayah menyayangi bie selama ini...

Buat adk2 akk yg tersyg...bljr sungguh2..akk syg semuanya..ingat akk selalu..ampunkan salah silap akk jika akk tanpa sedar prnh buat adk2 terasa hati...dgr pesan ibu dan ayah...

Buat ******* sahabat yg bie sanjungi..ampunkan bie.mungkin sepanjang persahabatan kita bie pernah menguris perasaan mai...trm ksh krn berkongsi pengalaman hidup...jdilah isteri yg baik...taatlah perintah suami...jgn sesekali membelakangkan mertua krn mrk juga keluarga mai...sama daulatnya dgn keluarga sendiri...malah marah mertua kita xtahu sampai mner...sdgkan marah ibu kandung xkn sampai ke hati...derhaka jika membelakangkan suami dan keluarganya. .bie doakan agar mai berbahagia dan diperkekalkan jodoh mai d dunia dan akhirat...Amin. ..

Buat keluarga LT Kol Mohd Mansor Bin Hj Mohd Sharip dan Pn Aishah Ahmad,trm ksh krn sudi berkongsi kesedihan bie,memberi sedikit harapan dan keperihatinan. ..kata semangat dan sokongan xkn mampu bie balas hanya Allah shj yg membalas segala kebaikkan kalian...buat kak Aishah..maafkan dan ampunkan bie kerana mungkin sikap bie menimbulkan syak di hati akk..percayalah suami akk seorg yg jujur dan ikhlas..amat menyayangi seisi keluarganya, bie doakan agar akk dan suami berbahagia dan berkekalan hingga ke syurga..sentiasa d beri kesihatan yg baik,dipermudahakan dalam segala urusan,diberi kekuatan hati dan tabah menjalani dugaan kehidupan...

Buat abg ****** ....trm ksh krn byk memngajar bie ttg hidup...bie bersyukur atas nikmat Allah...trm ksh krn sudi menganggap bie sbagai adk abg...trm ksh byk2..semoga abg berjaya dalam setiap bidang yg abg ceburi..jgn lupakan TTS..."Berpesan- pesan sesama insan"...

Akhirkata semoga insan2 yg bie sayang ini sentiasa mendapat rahmat dan hidayah Allah..jga dri bebaik...hati2 selalu...bie sayang semua..wslm. .

*Sahabat Taman2Syurga ini telah kembali ke rahmatullah pada 23 Julai 2010 kerana sakit kenser rahim.
Emel ini telah dikirimkan oleh adik beliau..

** Salam Takziah buat keluarga beliau dan saya mohon sama-samalah kita sedekahkan Al-fatihah kepada rohnya...



UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

6 comments:

Darleena Yusof said...

Salam.sy nk minta izin copy dan paste kan surat ni dlm blog sy..sedih la.

iddinm said...

Moga rohnya di tempatkan ke golongan orang2 yang diredhai Allah..
Alfatihah...

Aku copy juga...

sakariya said...

Salam tuan,

Dari Allah kita datang....kepada Allah kita dikembalikan....Al-Fatehah

ijoks2009 said...

Al-fatihah..

fara said...

alfatihah buat arwah.. diharap keluarganya mampu menerima pemergiannya itu...amin......

akuzle said...

al-fatihah...