Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, April 7, 2010

KENYATAAN BANGANG OLEH MENTERI TONGONG

بسم الله الرحمن الرحيم

Kalau tak kompius... bangang!!

Aku baru balik dari bertandang ke negeri Pulau Pinang. Daripada pemerhatian dan bualan aku dengan orang Penang boleh katakan semuanya berasa gumbira jer dengan pemerintahan LGE. Tak da pun dengar rungutan atau cemuhan tentang pemberian ikhlas kerajaan PP kepada warga emasnya. Semuanya bersyukur belaka... at least ada juga orang ingatkan mereka.

Tup-tup hari ini, terbaca pulak komen menteri pompuan yang sorang ni tentang pemberian sumbangan tersebut. Bok bek.... bok bek... macam mak nenek!!

Mami jarum sorang ni.... kalau tak kompius, sah dia bangang!! Kerajaan PR Pulau Pinang bagi RM100 setahun kepada warga emasnya.... sebagai tanda penghargaan dan tanda ingatan mereka kepada golongan tersebut bukan untuk lepasmereka dari belenggu kemiskinan.

Yang si minah, mami jarum ni pulak.... cuba kaitkan pemberian RM100 tu dengan usaha nak membasmi kemiskinan. Woi.... tak ada kaitan what so ever dan tak releven langsung. And then... kata si bengap ni lagi, bagi kerajaan PR Pulau Pinang, warga emas di PP hanya bernilai RM100 sahaja. Ha... ha... ha...warga emas tak dak nilai. Aha... itu dia yang kata, ya?? Bukan kerajaan PR Pulau Pinang yang kata... Bagi kerajaan Pulau Pinang, sebab warga emas bernilailah, mereka dihargai.

Weh.... kerajaan PR Pulau Pinang bukannya bengap sangat macam kamu. Mana mungkin RM100 dapat basmi kemiskinan. Lu gila ka?? Sebab tu... aku kata, Minah ni kompius atau mungkin jugak satu daripada pius'nya' udah KO. Itu pasal cakap merapu macam pompuan gila meroyan!!

Pemberian RM100 tu, bukan untuk meletakkan nilai pada warga emas tetapi untuk menghargai mereka setahun sekali. Tanda ingatan.... kasih dan sayang.

Nampak sangat si Minah ni jenis yang.... kecik-kecik tak main ler. Dia orang main yang besar-besar jer.... Walau pun RM100 kecil tetapi... at least, warga emas ni dihargai juga, ada juga dalam ingatan kerajaan PR Pulau Pinang. Komer... bagi depa apa?? Habuk pun tarak..... so usah nak berlagak ler!!

Lantak pi, mak nenek tu nak kata apa!! Janji... rakyat semua suka dan gumbira dengan pemberian tersebut.
Ha... ha... ha... - A Mum Of Three Mohd


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

12 comments:

Finaz said...

bukan dia aje yg konpius...dia dengan bos dia dengan bos kepada bos dia pun konpius sama.. hehehe.. kesian betullah kat dorang nih kan... Agak sekolah takat mana ekk

LENSA PR said...

bahlul bak kata pramlee

http://dinariraq009.blogspot.com/

Kakashiro said...

dia cakap merapu mgkn sbb dia tak dapat duit RM100 yg PR pinang bagi kot..nak minta malu..hahahah

http://kakashiro-battle.blogspot.com/

Bukhari said...

huhuhuh...
standart lah puak2 nih...
orng nk buat baik bagi dia xbaik gih... yela baik bagi mereka banyak bagi wang untuk dunia bukan banyak bagi bakti berupa perlepasan akhirat...

ELBI RISALAH said...

Tak de koje dia tu !. Dari dok diam,
lebih baiklah komen sindir2 PR. Dia lupa, jadi mentri ikut jalan mane !

Rizal said...

tolong la bantu sy dapatkan code readmore yang terbaik ni.. tlg antar HTML blog awk .. nnt sy kaji sampai saya faham.. rizarina84@gmail.com

Anonymous said...

ismi-kel :

eh2 tak baik kata camntu kat menteri...ksian dia berjuang untuk rakyat..mgkin ada sebab dia kata camtu..dia tak kata tanpa ada sebab..kta kena tanya balik LGE camne..takut dia tertinggal nak pos ke Menteri tu sorang...mgkin msalh teknikal, sampai tak masuk nama dia..tu yang marah sangat...kena agkat usul ke LGE ni....hehehe

ijoks2009 said...

Dia ni ada penyakit berjangkit lah sebenarnya.
Penyakitnya ,tak yakin pada fakta,hehehe

ijoks2009 said...

To Rizal,
Pasal ReadMore baca kat sini
http://rubbertapperz.blogspot.com/2009/08/untuk-sahabat-bloggers-pengunjung-blog.html

Pacifist said...

tidak perlu lihat apa kerajaan pr pp buat utk bantu kaum melayu(sbb ini yg dihebohkan selalu)setahun dua ini, tanya apa umno buat utk bantu melayu sebelum tu.hanya gah pd slogan, tidak pada tindakan

kampunnggurl said...

heeeee kesiam senator ustazah sharixzat at least pr pp bagi seratus umno bagi ape

De IeMaN HeRbS said...

~Pemimpin yang paling berkuasa ialah yang disegani oleh rakyatnya, manakala seorang pemimpin yang tidak baik akan menipu rakyatnya~