Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Tuesday, April 6, 2010

HAHAHA.. START BULAN MEI NI KITA SEMUA BOLEH MATI NAK BELI PETROL

بسم الله الرحمن الرحيم

Bulan Mei - petrol RM3.70 sen seliter ?


Jangan ada yang sasau dan naik sawan Mei depan. Sasau kerana tentu harga barang akan naik mencanak. Bukan setakat pembeli yang sasau, peniaga juga akan sasau kalau setiap hari terpaksa 'berkelahi' dengan pembeli kerana harga barang tiba-tiba jadi mahal. Kesian pembeli dan peniaga, kerana mereka 'rakyat', bukan kerajaan. Tahap sawan juga pasti meningkat, sawan 'bermusim'. Apa tak sawan? Jika sekarang ni pun rakyat teruk menjerut poket dan perut bagi meneruskan kehidupan, tentu makin teruk 'sawan'nya bila harga minyak petrol akan cecah RM3 dan lebih bulan depan. Apapun 'modal' ini sungguh berguna untuk P094, hulu Selangor !

kumanddieaf-SkyNet News Asia melaporkan minyak di Malaysia akan naik sehingga RM3.70 seliter pada 1 Mei nanti. Hidup UMNO !!! UMNO pembela rakyat.

Pergi mampos sama Cifut Anwar, petualang negara. Biar Anwar masok penjara sampai tua. Kita bela UMNO . UMNO berjasa kepada Melayu.

Pergi mampos sama Kumanddie. Pada 1hb Januari 2010 tahun ini, Kumanddie cakap Najib nak naik minyak di antara RM3.50 sehingga RM3.90 seliter. Tapi sampai sekarang tak naik-naik pon. Kumanddie nie CIA kot. Cuba nak pecah-belahkan Umat Melayu.

PUTRAJAYA, Jan 8 – The mechanism for fuel pricing in Malaysia has finally been finalized and controlled under one mechanism, which also takes the high and lower income group people into consideration, according to Finance Trade Minister Tan Sri Anuar Ali.
“From May 1, the fuel will be pegged at RM 3.90 per litre for RON97, while RON95 will increase to RM 3.70 per litre. However, the prices of national-made vehicles will be lowered by at least 40 percent. For example, a full-spec family sedan Proton Persona 1.6 litre engine will cost around RM 23,000.00 excluding road tax and insurance. Import tax and excise duty will be revised to only 30 percent, from the current 200 percent. Imported vehicles such as the new Toyota Camry 2.4 litre engine will cost around RM 65,000.00.” he said.

The mechanics has been said to be undertaken by a team of experts from Australia and Canada who were earlier briefed on the issue of subsidy in this country, whereas after consideration by the transport minister, they have signed the constitution that the system will be made on May 1, the day it goes into effect.

Under the new system, there will be a major effect on the existing consumers who have already purchased a vehicle and to those who are in the midst of repaying the loan of their vehicle to their financial institutions.

Ahmad Tajuddin said the government might also re-introduce a cash return annually to Malaysians who own a 1,500 cc and below vehicle. The amount have yet to be decided but he assured that the amount will compensate the price of fuel by at least half to eligible Malaysians based on bumi quota.

– SkyNet News Asia

Kahkahkah........ padan muka kita semua. Kamu semua mungkin ada yang jadi miskin selepas 1 Mei nanti. Tapi jangan risau, berita tu dah lapok. Kerajaan sudah bersetuju untuk turun sedikit harga minyak. Mungkin akan menjadi RM3.00 seliter kalau tidak silap saya. Sedikit je tu. Sikit kepala b*****..

Jadi bagi mereka yang tidak ada basikal dan motor, bolehlah menempahnya sekarang. Selepas 1 Mei nanti, bukan setakat motor kapcai naik harga, basikal tua pon mungkin akan naik harga juga.

Selepas isu minyak bermula , kita tunggu kehadiran peristiwa WW3 pula menjelma. Kita sama-sama saksikan. Wallahualam bissawab.
- albanjari


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

4 comments:

Fakhrur Razi said...

hak2 kenalah ramai2 belajar naik lrt pahnih ;D

setapa said...

Padan muka rakyat 1malaysia mangkok.Yang saya heran buatlah apa pun,katalah apa pun orang umngok tetap tak percaya.Mereka orang yang suka menyusahkan orang lain.Mereka punya pemimpin yang world class.Mana ada dalam dunia ni pemimpin yang sayangkan rakyat seperti pemimpin umngok.Naikkan harga barang supaya dapat naikkan gaji rakyat.Bila rakyat minta gaji lebih kerajaan umngok kata kena naikkan mutu kerja juga.Habis menteri umngok tu semua kerja mereka tu, berkualiti sangat ke.Menghabiskan wang negara dan wang rakyat memang world class.satu dunia tahu apa yang mereka buat.Ahli umngok bolehlah dibodohkan.Hari-hari dalam tv dan media didodoikan dengan slogan dan lagu-lagu patriotik.Biar rakyat alpa.Tapi kalau mereka tak ubah parti sekarang ni tentunya setiap hari mereka akan lebih menghadapi tekanan hidup.

cahaya malam said...

salam..

selagi ada candu-candu memperbodohkan 'sebilangan' rakyat dalam 'bullet in utama' dan utusan melayau masih ada,
selagi itulah 'sebilangan' rakyat terus-menerus bangga menjadi bodoh.

Apatah lagi 'sebilangan rakyat' yang cekal,tabah,telinga kuali, hati batu, berdaya tahan,malah mampan dalam berusaha mengekalkan kebodohan itu walaupun kebenaran terbentang luas.

Tambah pula wakil-wakil katak yang langsung tak ada otak.


sekian wassalam..

maaf,
lupa..

salam 1 malaysia!
heehee ;)

Anonymous said...

tu la org melayu
entah mana la korang letak otak yang Allah bg.
ko pun dah ckp yg harga minyak dunia dijangka akan naik.
belum naik fitnah ko dah rabur sana-sini
sah sah pembangkang pro fitnah no 1 malaysia
jadi la org berguna dari asyik maki hamun x tentu hala
asal minyak naik je ko org politik kan
hal tu
apa janji nuar berahim kat penduduk kg buah pala?
janji je hapak pun tarak
kat penang yg ko tngok tu org melayu dapat seratus sebulan
yang cina dapat tanah la jendoll
tgk la betul2x
kerusi PKR 26 tolak yg meninggal tanggal 25 DAP ade 28 PAS 23
tgk dari jumlah kerusi parti sah-sah PR bertuankan kafir bangsat laknat
ko cium la kaki DAP pas ni