Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, March 26, 2010

WOI MUSIBAT..!! CUBA KO TUNJUK KAT AKU MANA PERGINYA PEJUANG MELAYU UMNO ? MANA PERGINYA KATAK PERKASA YANG KATANYA MEMBELA MELAYU ?

بسم الله الرحمن الرحيم

Mana Pergi Ibrahim Ali Pejuang Ketuanan Melayu? Sebab Perkara Ini Tidak Berlaku Di Pulau Pinang Atau Negeri Pakatan Rakyat Yang Lain Maki Mampuih Pi La Kot..Dalam kejadian 12 rumah yang didakwa rumah setinggan di Kampung Denai Pinggiran, Kempas, Johor telah dirobohkan oleh Pejabat Tanah dan Galian daerah, Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB) dan dengan kerjasama Tenaga Nasional Berhad (TNB).

Seramai 12 pegawai dan 112 anggota polis telah ditempatkan di kawasan berkenaan untuk memastikan keselamatan dan ketenteraman awam berada dalam keadaan terkawal bagi mengelakkan berlaku kejadian tidak diingini.


Anak kecil ini sedang bersuka ria sambil berterima kasih kepada kerajaan umno?

Satu lagi kampung Melayu bakal hilang dari muka bumi, mereka dah tinggal di sini selama 36 tahun dan di halau keluar tanpa sebarang pampasan.... Selama 36 tahun itulah mereka telah dijanjikan berbagai oleh sang penguasa bagi menjamin penguasaan mereka..

Ketika Kampung Buah Pala menghadapi nasib yang sama Media UMNO/BN riuh rendah mencanangkan kekejaman yang kononnya dilakukan terhadap penduduk oleh kerajaan Pakatan Rakyat Pulau Pinang walhal tanah Kampung BUah Pala itu telah dijual semasa era Koh Tsu Koon lagi.. dan penduduk Kampung Buah Pala juga telah diberikan pampas an yang setimpal. Kalau Kampung Buah Pala yang dianngap setinggan, penduduk diberikan pampasan RM250,000.00 dan lot rumah, apa bezanya dengan Kampung Denai Pinggiran ini? Adakah kerana Kampung Buah Pala terletak didalam Negeri yang diperintah oleh Pakatan Rakyat dan Kampung Denai Pinggiran ini terletak didalam negeri yang diperintah oleh UMNO/BN maka layanan terhadap penduduk berbeza?


Kemana menghilang pejuang-pejuang Bangsa, kemana menghilang Presiden Perkasa? Adakah kerana tidak menguntungkan mereka penduduk Kampung Denai Pinggiran dibiar sendirian meratap hiba mengenang nasib mereka?


Inilah nasib orang melayu di bumi Johor.....Moga UMNO terus perintah Johor! - anak sungai derhaka


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

8 comments:

Anonymous said...

LA.... MINTA KAT PAS LA !!

Anonymous said...

Ya Allah...kesiannya kat mana agaknya dorang duduk skrg..

Kuda Perang said...

SAPE CERDIK SANGAT TU SURUH MINTA KT PAS... MINTA DRP KJAAN JOHOR LA...

Anonymous said...

Alah, masa benda2 macam ni berlaku kat pulau pinang atau kat negeri2 pembangkang tak ada pun bujang susah tulis?

bodoh punya bujang susah.

Bujang susah yg hipokrit said...

anon... hang ni mmg bodoh kan.. x tulis apanya.. tu ha cuba tgk pada entry kat bawah tu yg bertajuk "DATA..DATA..DATA.. ERKKK.... HEHEHEHE...". Tu cerita pasal pulau pinang la tu.. tgk la video tu mcmana YB umno bodoh menjawab soalan. Tergagap2 mcm laanat... kah..kah..kah..kah.. lu ni nak komen tp xdak ilmu.. buat malu umno jer laa..

Hamba Allah said...

yer laa. kenapa anon bodoh sangat berbicara. cuba tengok dan baca apa yang tertulis pada banner yang dipegang oleh kanak-kanak itu. di negeri PR walaupun ada perobohan tetapi mereka dapat pampasan untuk mereka meneruskan hidup mereka. tetapi apa yang kerajaan umno ni buat terlalu zalim. penduduk dihalau rumah dirobohkan tetapi pampasan tak diberi. cuba anon bayangkan jika anon yang berada dalam situasi begini? mereka itu semua adalah rakyat bawahan yang miskin. mereka bukan kaya raya seperti menteri-menteri anon. dimanakah slogan "RAKYAT DIDAHULUKAN PENCAPAIAN DIUTAMAKAN?"

Anonymous said...

kah..kah..kah... betui betui. kat penang kena roboh ibrahim katak babi tu menyalak macam nak mampos.. bistu yg ni kenapa ibrahim katak senyap je? org johor ni bukan melayu islam ke?

Anonymous said...

kerajaan johor nak bgn kan tanah tu sebagai kondo mewah atau kedai2 nak bg cina meniaga dan kayakan mereka lg..melayu padan muka...sebab mudah lupa sok undi BN lg..hidup mati umno melayu johor tetap sokong..