Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, March 24, 2010

TELEFON BIMBIT DAN VIDEO LUCAH

بسم الله الرحمن الرحيم


Perangi klip video lucah sebelum bangsa parah

Oleh Arif Atan

BARU-baru ini, gara-gara gilakan koleksi klip video lucah seorang pelajar perempuan berusia 16 tahun di Jerteh sanggup menjadi dalang berpakat membenarkan rakan untuk pecah rumah keluarga sendiri! Puncanya kerana tidak mampu melunaskan hutang membeli klip video itu yang berjumlah kira-kira RM1,000.

Lebih mengejutkan, kedua-dua pembekal klip video lucah yang berjaya pecah masuk ke rumah pelajar terbabit juga adalah pelajar perempuan. Pengsan!


Apa pun, kita harus mengakui generasi murid atau pelajar bermula bangku sekolah hari ini begitu terdedah dengan bahan lucah. Jika dahulu sumbernya hanya dari buku picisan kemudian beralih ke bentuk kaset video, DVD dan laman web tetapi terkini hanya di genggaman tangan sahaja!

Tanpa kita sedari, telefon bimbit yang dilengkapi dengan aplikasi video menjadi alat perosak anak-anak bangsa apabila mereka dari usia mentah telah 'mabuk' dengan bahan-bahan lucah!

Penangkapan seorang pengurus sistem sebuah syarikat telekomunikasi terkemuka yang menyalah guna kemudahan laluan talian syarikatnya untuk menjual klip video lucah melalui SMS baru-baru ini tidak harus terhenti begitu sahaja.

Usaha mencekup 'makhluk perosak' ini mesti diteruskan lagi kerana dipercayai pasti ada lagi mereka yang ghairah ingin menjadi jutawan atas kemusnahan pemikiran, jiwa dan moral generasi muda kita!

Adakah wajar kita biarkan sekerat dua individu yang untungnya berbelas juta ringgit tetapi modal insan rakyat negara ini ruginya tidak terkira banyaknya?

Justeru, kerajaan mesti benar-benar bertegas tentang hal ini. Kementerian serta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) berserta jabatan atau agensi berkaitan serta pihak berkuasa perlu melipatgandakan usaha memerangi gejala penyebaran klip video lucah ini.

Namun, dalam masa yang sama, golongan ibu bapa mestilah mengamalkan konsep "anak didahulukan" bukannya "anak dimanjakan".

Usah manjakan anak hingga benarkan mereka yang belasan tahun pun memiliki telefon bimbit mewah atau lengkap dengan aplikasi video! Benar, anak anda itu baik dan anda yakin dia tidak akan salah guna tetapi mana tahu itu di depan, di belakang mata siapa tahu.

Oleh itu, memadai dengan telefon bimbit biasa. Tidak perlu lebih daripada itu. Jika sudah siap sedia dengan set video itu namanya hendakkan hiburan yang merosakkan bukannya kerana kemudahan perhubungan atau keperluan keselamatan.

Ini kerana pengaruh rakan atau kenalan ditambah dengan rasa ingin tahu yang normal di peringkat usia belasan tahun akan mendedahkan anak-anak kita kepada penyebaran bahan lucah dalam bentuk klip video!

Jika masih ada yang bersikap tidak apa dengan 'barah' ini dikhuatiri institusi sosial di negara kita ini kelak musnah akibat pelbagai masalah berbangkit kesan daripada ketagihan bahan pornografi dan penyebaran klip video seks. Jadi, bertindaklah segera selamatkan akal budi anak-anak 1Malaysia! U/M

Tanah Merah, Kelantan


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

56 comments:

Anonymous said...

Hahhaa. wei, nk bukan berita la. ni cerita yang orang main pakat buat.

tlg la kasi source mana kau amik cerita ni. aku nk sound sikit

ainhany said...

benar keyataan ini. terkadang dalam mengejar teknologi kita meremehkan benda yg boleh memudaratkan masyarakat. Teknologi tak salah tetapi penyalahgunaan yg perlukan perhatian dan tindakan semua pihak..basic agama dan takut ALLAH adalah kUNCI segalanya
w'aklam

Anakkhas said...

assalammualikom...

pekara ini kita takakan dapat hentikan kecuali jati diri remaja itu sendiri jitu dengan pegangan agama... talifon bimbit adalah barang peribadi yang sukar untuk kita geledah sesuka hati... dengan adanya perisian yang semakin canggih pasti ibu bapa tidak dapat mengesan video2 ini. memori kad yang digunakan juga mudah di beli... beli saja satu memori kad untuk menyimpan video lucah dan simpan ditempat tersembunyi... macam mana kita nak kesan? kecuali ada perisian yang boleh kita gunakan untuk menapis video2 ini tapi ada ke? untuk sembunyikan ada la.... tawakal dan berikan ilmu agama yang cukup untuk anak2 kita...( jangan la sampai anak dapat video lucah itu dari talifon kita udah la...bapak borek anak.....

Anonymous said...

buy tramadol online safe take 2 50mg tramadol - tramadol buy thailand

Anonymous said...

generic xanax kind drug xanax - order brand xanax

Anonymous said...

generic xanax xanax and alcohol is fun - xanax online no prescription cheap

Anonymous said...

generic xanax xanax klonopin equivalent - drug test with xanax

Anonymous said...

xanax online xanax dosage yahoo answers - xanax 3 times a day

Anonymous said...

buy tramadol online order tramadol online international - cheap online tramadol no prescription

Anonymous said...

generic xanax generic xanax look like - does xanax show up opiate drug test

Anonymous said...

buy tramadol online buy cheap tramadol online usa - tramadol 50mg usa

Anonymous said...

xanax online xanax 5mg effects - ordering xanax online without prescriptions

Anonymous said...

tramadol 100mg tramadol cause high - does tramadol hcl 50 mg contain acetaminophen

Anonymous said...

buy xanax online no prescription cheap easy buy xanax mexico - xanax effects high blood pressure

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol drug information - carisoprodol oral side effects

Anonymous said...

generic xanax xanax on drug test time - xanax effects contraceptive pill

Anonymous said...

buy alprazolam online xanax online uk - buy xanax 1mg online

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol overdose time - tramadol hcl 50 mg dosage

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol usa pharmacy - tramadol dosage body weight

Anonymous said...

generic xanax does xanax show up on employment drug test - cost of generic xanax without insurance

Anonymous said...

generic xanax buy xanax dominican republic - shooting up xanax bars

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol 350 mg info - street value for carisoprodol 350 mg

Anonymous said...

order tramadol no prescription is tramadol hcl a narcotic drug - buy tramadol online overnight

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol recreational drug - carisoprodol soma sun

Anonymous said...

cialis online cialis online boots - cialis daily and insurance

Anonymous said...

buy tramadol online no prescription buy discount tramadol - tramadol hcl what does it do

Anonymous said...

buy xanax online xanax overdose icd 9 code - what is the generic for xanax 2mg

Anonymous said...

buy cialis online no prescription how much cialis daily - buy cialis bangkok

Anonymous said...

cialis pharmacy cialis reviews women - cialis price us

Anonymous said...

xanax online xanax for anxiety insomnia - xanax 1mg generic

Anonymous said...

cialis online cheap cialis eu - how to buy cialis over the counter

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#51602 tramadol 50mg info - tramadol hcl 93 58

Anonymous said...

buy tramadol tablets tramadol hcl blood thinner - tramadol euphoria dose

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#62431 order tramadol from usa - tramadol addiction treatment at home

Anonymous said...

buy tramadol taking 100mg tramadol - buy tramadol tn

Anonymous said...

buy tramadol online with mastercard buy tramadol 100mg - tramadol 93 58 high

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#51438 buy cheap tramadol cod - tramadol hcl mode of action

Anonymous said...

buy tramadol online ultram side effects itching - can get high tramadol 50mg

Anonymous said...

buy tramadol 2 50 mg tramadol - buy tramadol online no prescription next day delivery

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol used withdrawal - tramadol 50 mg oxycodone

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#21906 tramadol withdrawal insomnia - buy tramadol generic ultram

Anonymous said...

buy cheap ativan ativan side effects pediatric - ativan get u high

Anonymous said...

buy ativan online lorazepam 1mg pictures - ativan lethal dose

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan side effects older patients - ativan dosage supplied

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan side effects infants - ativan withdrawal seizures

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan withdrawal tinnitus - ativan alcohol withdrawal protocol

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg for dogs - tramadol addiction management

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol overdose naloxone - tramadol hcl er 100mg

Anonymous said...

http://staam.org/#56821 canadian online pharmacy tramadol - tramadol hcl 50 mg narcotic

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#37284 xanax withdrawal symptoms timeline - withdrawal symptoms of xanax

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg vs norco - order tramadol online without script

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg vs norco 10 - tramadol vs norco

Anonymous said...

how to buy xanax online legally xanax 2mg er - 2mg xanax 2 beers

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#82165 overdose of xanax to death - xanax side effects day after

Anonymous said...

buy xanax no prescription xanax effects alcohol - xanax drug test hair

Anonymous said...

buy xanax online can buy xanax vietnam - xanax side effects pain