Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Monday, March 22, 2010

DURIAN BELANDA ADALAH PENAWAR SEBENAR KANSER

بسم الله الرحمن الرحيم

Durian Belanda atau Soursop, buah dari pohon Graviola adalah pembunuh semulajadi sel kanser yang ajaib dengan 10 ribu kali lebih kuat dari pada terapi kemo. Tapi kenapa kita tidak tahu?

Kerana salah satu perusahaan dunia telah menutup rahsia penemuan penyelidikan tentang khasiat buah ini sebaik mungkin, mereka ingin agar dana penyelidikan yang dikeluarkan sangat besar, selama bertahun-tahun, ditambah pula keuntungan yang melimpah dengan cara menjadikan pohon Graviola Sintetis sebagai bahan utama ubat rawatan kanser.

Pohonnya rendah, di Brazil dinamai 'Graviola', di Sepanyol 'Guanabana' bahasa Inggeris dipanggil 'Soursop'. Di Indonesia, dikenali sebagai buah Sirsak manakala di Malaysia dipanggil sebagai Durian Belanda. Buahnya agak besar, kulitnya berduri lembut, isi buah berwarna putih, rasanya masam-masam manis, dimakan dengan cara membuka kulitnya atau dibuat jus.

Khasiat dari buah durian belanda ini memberikan kesan anti tumor / kanser yang sangat kuat, dan terbukti secara perubatan menyembuhkan segala jenis kanser. Selain menyembuhkan kanser, buah ini juga berfungsi sebagai anti bakteria, anti fungus , berkesan melawan berbagai jenis parasit dan cacing, menurunkan tekanan darah tinggi, kemurungan, stress, dan menormalkan kembali sistem saraf yang kurang baik.

Salah satu contoh betapa pentingnya kewujudan Institut Sains Kesihatan bagi orang-orang Amerika adalah kerana institut ini telah membuka tabir rahsia buah ajaib ini. Fakta yang membingungkankan adalah: Jauh dipedalaman hutan Amazon, tumbuh 'pohon ajaib', yang akan merubah cara berfikir anda, doktor anda, dan dunia mengenai proses penyembuhan kanser dan harapan untuk bertahan hidup.

Hasil penyelidikan membuktikan “pohon ajaib” dan buahnya ini :

i) Menyerang sel kanser secara efektif dan semulajadi, TANPA rasa mual, berat badan turun, rambut gugur, seperti yang terjadi pada terapi kemo.

ii) Melindungi sistem kekebalan tubuh dan mencegah dari jangkitan yang mematikan.

iii) Pesakit merasakan lebih kuat, lebih sihat selama proses perawatan / penyembuhan.

iv) Menambah tenaga dan penampilan fizikal semakin bertambah baik.

Sumber berita sangat mengejutkan ini berasal dari salah satu pengeluar farmasi terbesar di Amerika. Buah Graviola telah diuji lebih dari 20 makmal, sejak tahun 1970-an hingga beberapa tahun berikutnya. Hasil ujikaji dari ekstrak (sari) buah ini adalah :

1. Secara berkesan memilih sasaran dan membunuh sel jahat dari 12 jenis kanser yang berbeza, diantaranya kanser : Usus Besar, Payu Dara, Prostat, Paru-Paru dan Pankreas.

2. Daya kerjanya 10,000 kali lebih kuat dalam memperlambatkan pertumbuhan sel kanser dibandingkan dengan Adriamycin dan Terapi Kemo yang biasa digunakan!

3. Tidak seperti terapi kemo, ekstrak buah ini secara selektif hanya memburu dan membunuh sel-sel jahat dan TIDAK membahayakan atau membunuh sel-sel yang sihat.

Penyelidikan telah dilakukan secara ekstensif pada pohon “ajaib” ini,selama bertahun-tahun tapi kenapa kita tidak tahu langsung mengenai hal ini ? Jawabnya adalah : Begitu mudah kesihatan kita, kehidupan kita, dikendalikan oleh yang memiliki wang dan kekuasaan!

Salah satu perusahaan ubat terbesar di Amerika dengan aset jutaan dollar melakukan penyelidikan luar biasa pada pohon Graviola yang tumbuh dihutan Amazon ini. Ternyata beberapa bahagian dari pohon ini : kulit kayu, akar, daun, isi buah dan bijinya, selama berabad-abad lamanya telah menjadi penawar bagi suku Indian di Amerika Selatan untuk menyembuhkan : sakit jantung, asma, masalah berkaitan hati dan rematik. Dengan bukti-bukti ilmiah yang minimum, perusahaan yang mengumpulkan dana dan sumber usaha manusia yang sangat besar bagi tujuan melakukan penyelidikan dan berbagai ujian. Hasilnya sangat menakjubkan. Graviola secara ilmiah telah terbukti sebagai agen pembunuh sel kanser yang berkesan !

Tapi… kisah Graviola hampir berakhir disini. Kenapa?

Dibawah undang-undang persekutuan, sumber bahan semulajadi untuk ubat adalah DILARANG dipatentkan.

Perusahaan menghadapi masalah besar dan mereka berusaha sedaya upaya dengan pembiayaan sangat besar untuk membuat klon tiruan dari Graviola ini agar ianya dapat dipatentkan sehingga dana yang dikeluarkan untuk penyelidikan dan ujian dapat dituntut dan bahkan mengaup keuntungan besar. Tapi usaha ini tidak berhasil kerana Graviola tidak berjaya diklon. Perusahaan gigit jari setelah mengeluarkan dana jutaan dolar untuk usaha penyelidikan mereka.

Ketika mimpi untuk mendapatkan keuntungan besar beransur-ansur pudar, kegiatan penyelidikan juga turut berhenti. Lebih parah lagi, perusahaan menutup projek ini dan memutuskan untuk TIDAK menerbitkan hasil penyelidikan ini.

Beruntunglah, ada salah seorang ilmuwan dari kumpulan penyelidik tidak sanggup melihat kekejaman ini terjadi. Dengan mengorbankan kerjayanya, dia menghubungi sebuah perusahaan yang biasa mengumpulkan bahan-bahan bersumberkan semulajadi dari hutan Amazon untuk penghasilan penawar.

Ketika para pakar penyelidik dari Institut Sains Kesihatan mendengar berita keajaiban Graviola, mereka mulai lakukan usaha penyelidikan. Hasilnya sangat mengejutkan. Graviola terbukti sebagai pohon pembunuh sel kanser yang berkesan.

The National Cancer Institute mulakan penyelidikan ilmiah yang pertama pada tahun 1976. Hasilnya membuktikan bahawa daun dan batang kayu Graviola mampu menyerang dan menghancurkan sel-sel jahat kanser. Sayangnya hasil ini hanya untuk keperluan dalaman dan tidak dihebahkan.

Sejak 1976, Graviola telah terbukti sebagai pembunuh sel kanser yang luar biasa pada ujikaji yang dilakukan oleh 20 makmal bebas yang berbeza.

Satu kajian yang dihasilkan oleh the Journal of Natural Products menyatakan bahawa kajian yang dilakukan oleh Catholic University di Korea Selatan, mendakwa bahawa salah satu unsur kimia yang terkandung di dalam Graviola, mampu memilih, membezakan dan membunuh sel kanser usus besar dengan 10,000 kali lebih kuat berbanding dengan Adriamycin dan terapi kemo!

Sebuah kajian di Purdue University pula membuktikan bahwa daun Graviola mampu membunuh sel kanser secara berkesan, terutama sel kanser: Prostat, Pankreas, dan Paru-paru.

Setelah hampir 7 tahun tidak ada berita mengenai Graviola, akhirnya berita keajaiban ini pecah juga, melalui informasi dari Lembaga-lembaga seperti disebutkan terdahulu.
Kisah lengkap tentang Graviola, dimana memperolehnya, dan bagaimana cara memanfaatkannya, dapat dijumpai dalam Beyond Chemotherapy: New Cancer Killers, Safe as Mother’s milk, sebagai bonus istimewa percuma terbitan Health Sciences Institute. Sekarang anda tahu manfaat durian belanda yang luar biasa ini. Rasanya manis-manis masam begitu menyegarkan. Buah yang 100% semulajadi tanpa sebarang kesan sampingan. Sebarkan maklumat berharga ini kepada keluarga, saudara, sahabat dan teman yang anda kasihi.

"Harap dapat kirimlanjutkan (Forward) artikel diatas kepada teman-teman dan insan tersayang yang anda kasihi sebagai satu amalan kebajikan dan sumbangan ikhlas dari anda untuk mereka semua".


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

52 comments:

exwostorian said...

subhanallah walhamdulillah...syukur rahsia ini dibongkarkan tuan...mohon izin untuk link ke blog saya..

SalmahJ said...

assalamualaikum, Bujang Susah, selain penawar kanser daun durian belanda dikatakan turut menjadi penawar untuk pasangan yang tidak ada anak. Di Kepulauan Fiji, daun durian belanda dijadikan teh dan diminum (kalau tak silaplah, sebab lama dah tak cari maklumat tentang herba)

rewa said...

wah ... mantab.obat baru telah di temukan

fizabakeman said...

boleh saya tau, dari mana saudara mendapat sumber maklumat ini??

ini sgt menarik perhatian sy..

Cikgu Yang Azmah said...

Salam!! Buah yang sangat saya suka!!! InsyAllah selepas ini boleh makan dengan ada maknanya.. bukan kerana sedap ajer?

Anonymous said...

xanax online xanax bars that say xanax - xanax and alcohol poisoning

Anonymous said...

buy tramadol online addiction of tramadol - tramadol hcl 50 mg drug interactions

Anonymous said...

buy xanax online overnight xanax pills overdose - xanax is the best drug ever

Anonymous said...

buy alprazolam online no prescription xanax side effects suicidal thoughts - xanax dosage for flight anxiety

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol (ultram) prescribing information - safe order tramadol online

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol potentiators - tramadol and pregnancy

Anonymous said...

generic xanax xanax side effects alcohol - xanax 3mg pills

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol hcl 50 mg - where can i buy cheap tramadol

Anonymous said...

soma carisoprodol carisoprodol 350 mg narcotic - carisoprodol 350mg tablets

Anonymous said...

xanax anxiety generic xanax mylan a4 - buy xanax online cod

Anonymous said...

xanax online xanax bars blue mg - xanax side effects euphoria

Anonymous said...

order tramadol 400 mg tramadol high - online apotheke holland tramadol

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol high opiate tolerance - tramadol for dogs no rx

Anonymous said...

buy carisoprodol can carisoprodol high - buy soma carisoprodol online

Anonymous said...

buy cialis online buy cialis no prescription in us - cialis+pharmacy reviews

Anonymous said...

cialis online buy cialis online australia - buy cialis 20

Anonymous said...

generic tramadol tramadol online shipping - buy tramadol dogs usa

Anonymous said...

cialis online cialis online pharmacy us - cialis sublingual review

Anonymous said...

buy cialis online price for cialis 10mg - buy cialis online yahoo

Anonymous said...

buy alprazolam online xanax side effects in dogs - much does generic xanax cost

Anonymous said...

xanax online xanax effects bluelight - xanax effects part brain

Anonymous said...

buy xanax xanax drug interactions aspirin - pass drug test using xanax

Anonymous said...

buy xanax generic xanax not good - whats street value 1mg xanax

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol hcl 50 mg side effects dogs - tramadol hcl contents

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50 mg extended release - tramadol 50mg for dogs safe for humans

Anonymous said...

buy tramadol cod boompanjang blogspot buy tramadol online - buy tramadol online australia no prescription

Anonymous said...

buy tramadol online no prescription cod tramadol hcl 50 mg strong - tramadol cheap prices

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol high does tramadol get you - tramadol for dogs 50 mg

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol hcl online - buy tramadol online no prescription needed

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#74967 tramadol online no prescription overnight delivery - order tramadol online next day

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online no prescription next day delivery - tramadol 50 mg biogaran

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol pay with mastercard - tramadol 50mg generic

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 10mg high - order tramadol usa

Anonymous said...

buy tramadol ultram tramadol 50 mg generic - tramadol hcl 50 mg 319

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#50897 buy tramadol online - tramadol for dogs an 627

Anonymous said...

ways to buy ativan online lorazepam 1 mg buy uk - ativan vs xanax for insomnia

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#72895 xanax joint and muscle pain - buy xanax online without rx

Anonymous said...

buy xanax online xanax effects on personality - long 2mg xanax kick

Anonymous said...

buy generic tramadol tramadol 50 mg veterinary use - buy tramadol online in usa

Anonymous said...

http://staam.org/#56821 tramadol no prescription overnight cod - whats better tramadol ultram

Anonymous said...

buy xanax online generic xanax online no prescription - drug facts for xanax

Anonymous said...

http://staam.org/#92453 buy tramadol 200mg online - zodol-tramadol 50 mg

Anonymous said...

buy xanax online pass drug test using xanax - xanax 4h2

Anonymous said...

buy xanax online xanax klonopin comparison - suboxone xanax and alcohol

Anonymous said...

alprazolam mg side effects switching xanax klonopin - high on xanax

Anonymous said...

buy xanax online is purchasing xanax online legal - can you buy xanax jamaica

Anonymous said...

buy xanax online overnight delivery buy xanax online video - xanax bars 2mg white