Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, August 12, 2009

AWAS KURMA HARAM..!!!! SEBARKAN..!!!!

Bismillahirahmannirahim..

Jangan- jangan korang memang dah makan kot...? click pada Read more kat bawah tu untuk tgk entry ni sampai habis.

Dear all my fren,

beware wit dis product sbb ofismate aku baru je kene bende ni....last 2 days dia g service kete kat naza(setapak)... .so naza bg free give kurma ni kat dia..smalam dia dtg ofis bwk kurma ni...ingatkan nak share ngan
kteorg sumer...tapi ble tgk btul2 gamba kat kotak(gamba kat bawah), mcm gamba mother virgin mary...so kteorg sumer decide xnak makan sbb tanda halal pun xde.....kteorg pun bagi la kat ofismate lain(cina).. .even cina tu sndiri pun xbg kte org islam mkn sbb dia kate tu gamba mother....ble dapt email ni dari org lain,kteorg sumer terkejut...alhamdul illah la kteorg beware ngan gamba yg ade kat kotak kurma tu...so yg lain2, please beware dgn gift yg org bagi di bulan2 puase ni....








Assalamualaikum,

Agak2 korang la kan, kurma ni halal ke x? Member aku bwk balik dari opis,ade customer bagi. Kurma ni dtg sekali dgn kurma2 halal yg lain. Klau korang peka, gambar depan tu mcm gambar Virgin Mary. Dikatakan, kurma ni diperam ngan holy water. So, beware my friends!!
(sediakan payung sebelum hujan jer...al-maklum ler sekarang ni banyak
sangat kes pelik....)

"Ya Allah, selamatkanlah umat Islam yg sedang sengsara di Lubnan, Palestin, Afghanistan, Iraq, Chechnya serta diseluruh pelosok dunia akibat dari angkara mungkar dan kekejaman musuh-musuh Mu. Peliharakanlah mereka, lindungilah mereka, kasihanilah mereka dan berikanlah rahmatMu ke atas mereka.

Amin, ya Rabbal A'lamin."


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH. I LOVE YOU FULL.. HA..HA..HA..HA..

10 comments:

uminas said...

Salam..
Kalau tak silap mata akaklah..akak pernah dapat kurma ni tahun lepas..memang heran tengok gambar kotak tu tapi tak terpikir lak benda tak baik..
Rasanya kami tak makan cos masa tu kamipun niaga kurma so berkotak kurma kat rumah..
Harapnya kita semua akan lebih berhati hati..jangan pasal free je habis disapu..

siti soleha binti haji tummen said...

assalamualaikum...
tq dgn info yg sgt2 berguna ni.. leha selama ni tak pernah tahu pun ade kurma yg mcm ni, bg leha kurma semua ok, mknn nabi.. org yahudi ni memang jahat.. diaorg tak dpt nak sesatkan org , so dgn cara ni diaorg sesatkan.. nauzubillah..
but, tq n leha akan lebih berhati2..

~0~ said...

salam...
thanks for the info..
aku rasa was-was gak nak makan. so baik xyah mkn nak nak da ade pic mary kat situ. lg la was was

Jard The Great said...

seb baik tak pernah makan.. ehehe... nice info!

salam singgah dari ku.. ;p

Anak Pendang Sekeluarga said...

Salam,apa khabar,saya dah kembali ke blog,minta maaf menyepi lama,lama saya tak tulis di ruang komen ini.hu3o...terima kasih...

Anak Pendang Sekeluarga said...

Salam,apa khabar,saya dah kembali ke blog,minta maaf menyepi lama,lama saya tak tulis di ruang komen ini.hu3o...terima kasih...

miji said...

mekasih bagi info ni bro, rasenya aku penah gak tengok kurma ni

eLL_lika said...

Salam..Huh!! Bahaya! kurma pun ader yg haram..

Abu Muhammad Haikal said...

salam,
terimakasih diatas makluman sahabat.

BUJANG SUSAH said...

Thanks 4 all my friends.. Aku selalu melawat blog korang semua. sorry klau x sempat nak tinggalkan komen pada blog korang. Bukan aku xnak, tapi kadang2 internet ini begitu menjengkelkan.. nak load satu-satu page tu sampai dkt setengah jam. klau bukak banyak2 page x gerak langsung. Dengan kerja2 yg terpaksa aku kejar, x dpt aku nak menunggu kelembapan internet ni. Dapat buat posting ni pon dah kira bagus. InsyaAllah aku x lupa pada korang semua. I luv u full all of u... hahahaha....