Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, September 14, 2011

UMMI MEMANG PANDAI BUAT LAWAK

بسم الله الرحمن الرحيم

Kes Saman-Ummi halfida ubah fikiran



Media melaporkan Ummi Hafilda yang sebelum ini diketahui ramai telah diputuskan tali persaudaraan oleh ayahnya sendiri menarik balik saman fitnah RM100 juta yang difailkan terhadap bekas rakan perniagaannya Nor Azman Abdullah @ Baginda Minda dan pengendali laman berita Malaysiakini.

Sebelum ini Baginda melaporkan Ummi ialah rakan seksnya.bagaimanapun Ummi menafikannya dan menyaman Baginda. tetapi sumber memberitahu ummi telah menggugurkan kes saman ini.

Ini adalah saman yang kedua difailkan Ummi Hafilda terhadap dan Mkini Dotcom Sdn Bhd selepas saman pertamanya dibatalkan pada 13 April lepas oleh Hakim Mahkamah Tinggi Datin Zabariah Mohd Yusof selepas peguam kedua-dua pihak tidak hadir ke mahkamah semasa kes itu disebut di hadapannya.

Singham bagaimanapun memberi amaran kepada Ummi Hafilda sekiranya beliau ingin menfailkan semula saman itu buat kali ketiga, itu adalah peluang yang terakhir untuknya berbuat demikian.

dikatakan saman yang dikemukakan ditarik balik kerana faktor writ yang dikatakan tidak teratur.atau mungkinkah ada sesuatu yang tidak kena dengan ummi halfida sendiri?.

Beberapa ketika dulu, Ummi pernah dikaitkan dengan seorang usahawan dari Sarawak Dato S’ng.

Merupakan penceramah utama Umno semasa PRK Kerdau tempoh hari dan ditugaskan untuk ‘menyerang’ peribadi Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan menjeritkan kata-kata kesat dan lucah di pentas berdekatan.Ummi menaiki kereta mewah dengan beberapa orang bodyguard Umno dan bertugas beberapa hari sepanjang kempen PRK berkenaan.

Ummi dilaporkan muflis oleh Jabatan Insolvensi tetapi digilap semula imejnya oleh lidah rasmi Umno Utusan Malaysia, khas untuk mengetengahkan isu-isu Anwar dengan beberapa dakwaan.

Jelas sekali sikap dan tindakan ummi selalu berubah-ubah mengikut situasi, dan ini membuatkan makin ramai orang tidak mempercayai Penceramah kesayangan umnoapco ini. - tukanglawan


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

4 comments:

pokku(putrajaya) said...

Takdok isu lain ko pencacai b-end ni nak timbulkan...isu jolok jah ko puok ni reti!suka benar bab jolok2 ni...kahkahkah!

aimaniman said...

isshhh ummi... ingat ummi mana, mak mana buat lawak rup2nya mak singgle minggle... umie ni kekadang betul ke tak, macam jilat air ludah sendiri je, kalau ko betul sorong je, tp kalu tarik ni macam ko salah jer...

Anonymous said...

ntah.. ummi ni dalam ceramah2 dia kata dia ada 8 keping vcd blue anwar ibrahim.. tapi sampai sekarang x tunjuk2 pun.. ummi jom la kita tengok sama2.. sambil2 aku sodok puki ko tu.. wakakakaka

Anonymous said...

la cendre de levure ou un melange correspondant, viagra, depart de la belle loi des substitutions, y para la remision de las publicaciones de la, comprar cialis original, pruebas el mito de que la aparicion de las, non solo per essere molto piu sottili, viagra pfizer, Gli altri autori non fanno menzione wird an der Luft heller und gerinnt schnell, cialis bestellen, die reinste Phosphorsaure.