Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, September 17, 2011

MENTERI MENIPU BERKENAAN ASTRO

بسم الله الرحمن الرحيم

Luahan hati pengguna Astro bongkar sandiwara menteri!

SALAH seorang sahabat pembaca MiLo SuaM meminta agar disiarkan ulasan yang dihantarnya kepada pihak pengurusan Astro, melalui ruangan survey di laman sesawang syarikat berkenaan [Astro].

Di bawah ini komen yang dihantar oleh beliau. klik pada imej untuk besarkan.Ini adalah salah seorang daripada ribuan pelanggan yang benar-benar sakit hati dengan Astro.

Perkara pokok yang dibangkitkan di sini ialah, mengenai harga pakej yuran bulanan Astro yang sudah dinaikkan serta cukai yang dikenakan. Apa yang jelas penipuan dan sandiwara menteri yang pernah dikaitkan dengan isu rogol amah telah terbongkar.

Lihat laporan berita di bawah ini baik-baik, apa yang telah dikatakan oleh menteri, dan apa pula yang telah berlaku? [Utusan]
Menaikkan harga, bercanggah undang-undang, Astro akan dikenakan denda jika terus juga naikkan, kabinet tak benarkan, bla bla bla...

Bila menteri nak kenakan kompoun dan denda kepada Astro? Jika menteri dan semua pihak yang terlibat terus buat bodoh, kita akan buat memorandum khas, kita demo depan pejabat Astro dan SKMM, siapa setuju?

ReJaM© "Tengah sebok nak cari amah baru ke Pak Rais?"

-milosuam


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

0 comments: