Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Tuesday, June 28, 2011

Bujang Susah Sedang Menerima Rawatan Di Hospital

بسم الله الرحمن الرحيم Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.


Assalamualaikum semua,


buat pengetahuan semua ,Bujang Susah sedang menerima rawatan di Hospital Sultanah Fatimah / Hospital Muar akibat jangkitan denggi..makanya blog BS tidak dapat diupdate..moga dapat mendoakan kesihatan beliau agar beliau cepat sembuh dan dapat berupdate seperti sediakala..Terima kasih kepada semua pembaca di BS =)




www.dunialandax.com

42 comments:

eyna_chan said...

owh..patut la da lame x update
papepn syafakallah utk BS..

http://aniesandyou.blogspot.com said...

SEMOGA CPT SEMBUH!

syazowen said...

moga cepat sembuh..

Tayadih Maysia said...

Salam,

cuba amalkan sup ketam, Insya Allah mujarab.

Petua dan pengalaman peribadi.

yatie Awang said...

InsyaAllah...semoga BS cepat sembuh,,,

tun saban said...

moga Allah bersama mike,semoga cepat sembuh

Melor said...

patut la lama tak da post baru. pa pa pun moga cepat sembuh

a LoT oF LuV said...

Salam, semoga cepat sembuh ye.. hari2 dok tggu n3 terbaru BS...

Panglima Hitam said...

semoga cepat sembuh... insya allah

d_LA said...

semoga BS cepat sembuh..Amin..

C@Rr0tSu$U said...

amin... minum air banyak.. 100plus.. neutralkan... insyaallah cepat sembuh..

Pak Oncu said...

hahahahhahaha amik kau,, dah nak susah sangat,,,, kifarah tu bai,,, redo jer lahhhh

Anak Ulu Cheka said...

hmmm gitu ceritanya

moga cepat sembuh

teruskan perjuangan

faryzh said...

harap BS cpt sembuh..patutlah lama tak hapdet.risau dah.

zmah said...

Patutlah lama tak dijawab setipa komen kita....Insyaallah akan sihat,sila cuba makan sup ketam..

Nini Hartini said...

Semoga cepat sembuh...

HSFM? dekat je dgn rumah saya...

Anonymous said...

bukak penutup botol 100plus, biar dia punya gas kuar suma, pastu biarkan hanya 100plus membasahi tengkuk.... isi kandungan 100plus hampir sama dengan air yang dimasukkan ke badan kita kat spital itu.... insya-Allah cepat sembuh..... rindu dah nga post2 dalam BS neh.... ingatkan kene hack jugak... hihihi

RD250 said...

ape cite ni bai??? hahahaha...
jgn bersih xdpt join sudah...
org hopital dpt jumpe x istana kau nk sembuh bg nyamuk mati 2...huhuhuhu

RD250 said...

ape cite ni bai??? hahahaha...
jgn bersih xdpt join sudah...
org hopital dpt jumpe x istana kau nk sembuh bg nyamuk mati 2...huhuhuhu

pekerja gomen said...

InsyaAllah smga cepat sembuh tu...sempat lagi utk BERSIH 9/7/11 nanti...ambo doakan BS cepat sembuh!Takbirrrr...perjuangan perlu diteruskan!

Aq Hamba said...

syafakallah kpd BS...smoga dikurniakan kesembuhan yg tiada sekat dari-NYA..insyaALLAH...

Mohd Amin Hamid said...

Semoga Allah memberi kesabaran kepada anda dan cepat sembuh untuk meneruskan perjuangan

puteri said...

Malam tadi bukan Bujang Susah dah keluar hospital? Kan dia dah balik semalam? hu..

keladi said...

bro
gua doa lu sembuh cepat

GORGONDOLAMEDUSA said...

SALAM DER,
ADUYAIII... PATUTLER LAME X DGR CITE... TRY MASAK SUP KETAM... INSYAALLAH BRO.. KAMI DOAKAN SMOGA CEPAT SEMBUH! KALU X SEMBUH CAMNE NAK BAWAK WA MANCING? KEHKEHKEHKEH... PATUTLER SUNYI LAME X DGR BPERANG DLM FB.. KEHKEHKEHKHEK LU DUK DLMK SPITAL PON PAKAI POUCH BAG ABU GARCIA GAK KE DER? JGN BUAT PRANGAI DER.. HEHEHEH MANE TAU LU DPT JODOH NGAN KAKITANGAN KERAJAAN (NURSE) KAT SPITAL TU KE... HKAHKAHAKAHKA... APE2PON SMOGA CEPAT SEMBUH BRO! SALAM!

THE MASK said...

nie dari bs:

Iskhandar Dzulkharnain June 27 at 11:27pm Report
salam kembali..syukran..seminggu kena tahan wad.. denggi.. alhamdulillah..ni baru jer kluar... huhuhu

APA PUN.SMOGA BS CEPAT SEMBUH DAN TERUSKAN PERJUANGAN.

Na'im Nikmat said...

Ya Salam, semua cepat sembuh bro.

Jαnnαhツ said...

syafakillah ya akhi. watashi wa anata no _________ (pembaca dalam bahasa jepun ape?)

Jαnnαhツ said...

eh, silap nahu la. syafakallah. huhu.

Mama Amani said...

rindu dah lama tak baca entry BS... buka blog nie, rupanya khabar krg baik... arap BS cpt sembuh... InsyaAllah... byk2 berdoa disiplin mkn ubat....

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum.. kih kih kih kih... mekasih sumer.. kih kih kih kih.. si paan (www.dunialandax.com)ni lambat kluarkan entri ni.. Orang dah balik dia baru nak kluarkan entry.. hampeh!!!

Apa-apa pun terima kasih buat kengkawan semua.. semua yang kenal atau x kenal.. semua yang komen.. semua yg doakan atau tak.. semua yang x hantar pun sup ketam.. kih kih kih kih.. terima kasih thanks you kamsia tocey arigato kih kih kih kih.. love you all...!!!

Sesungguhnya, apabila Allah s.w.t. itu mengaishi seseorang hamba Ia akan mengujinya. Dan apabila Ia mengujinya, sama ada dengan menurunkan penyakit dan sebagainya, Allah akan memberikan kesabaran. Dalam menghadapi cubaan seperti ini, kesabaran adalah paling utama. Sesungguhnya orang yang bersabar akan diberikan pahala mereka tanpa hisab (az-Zumar: 10).

Alhamdulillah...

PUPPETS said...

he he he pe pe hal p togok air kelapa muda bebanyak bro...

Captain said...

salam BS,

Semuga sembuh dan kembali blogging.. sakit tu biasalah...ujian sikit sahaja. Lps ni masuk N3 best-best punya...jazakallahu khairan.

New Hope said...

semoga cepat sembuh dan kembali berjuang menjatuhkan melayu islam Ameno Be End.

Jom Bersih!

http://harapan-terbaru.blogspot.com/2011/06/diari-seekor-biawak.html

abg z said...

bro mkn sup ketam, insya allah saya dlu mkn kene tahan wad seminggu, mkn terus elok

Ex-Lynxcrew said...

Salam BS,ana doakan semuga cepat sembuh

puteri said...

BS

sama2
haha

obat alternatif luka bakar said...

ough bgtu ya,,
semoga cepat senbuh ya dan dapat beraktivitas lagi,,,

obat herbal diabetes melitus said...

emz bgtu ya,,
saya doakan semoga baik" saja ya dan cepat sembuh,byar bsa beraktivitas kembali.

tiruks said...

semoga cepat sembuh

muara said...

Dah keluar ke masih kat dalam spital?
Walau apa pun semoga sembuh cepat dan update blog segera!

PANGSAPURI IMPIAN MERU said...

salam bujang susah..saya n sahabat sahabat semua mendoakan agar bs cepat sembuh AMIN..sesungguhnya ALLAH sedang menguji kamu agar lebih bertakwa kepadaNYA..dan sesungguhnya ALLAH sedang mengasihi bs sekeluarga.