Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, June 29, 2011

PENGARAH URUSAN TERBODOH DI MALAYSIA

بسم الله الرحمن الرحيم


Pengeluaran Proton Savvy henti disebabkan kualiti yang rendah!



Syed Zainal (Managing Director of Proton) berkata: "Jangan salahkan Proton, Proton menbina 700 kereta setiap hari, iaitu 98 saat untuk setiap kereta. Kami tidak mempunyai masa untuk check peralatan kereta" - orientaldaily.com

Laporan dipetik dari kbsb.

Satu perkara yang aku tertarik nak komen bila dia cakap ;

Mereka tiada masa nak check peralatan kereta. Adakah ini boleh di anggap sebagai alasan? Apakah rakyat malaysia especially pembeli savvy ialah orang bodoh? Jawapan ini jelas tidak bertanggungjawab dan melampau. jual barang lepas tue tanpa ko periksa kualiti barang yang ko jual tue, ko bagi je kat pelanggan. Bila rosak dan segala bagai customer yang kena tanggung kos. Itu kalau rosak. Kalau accident? Kalau maut? Macam mana? Sapa nak tanggung? Jelas ini ialah jawapan paling bodoh dan bangang sekali. Macam neh nak suruh kita respect proton? Sedangkan hak kita sebagai pelanggan pun tidak dihormati? Nak bersaing dengan syarikat luar, kena lah enhanced dari segi kualiti dulu. Ini tidak yang buruk yang teruk yang mahal lambakkan ke rakyat. Yang bagus, yang murah yang cantik lambakkan ke luar negara. Sah2 kita kena kencing dengan pemimpin sendiri. - sozcyili.blogspot.com


Note: Kah kah kah kah.. Macam ni pun boleh jadi pengarah urusan.. Kah kah kah kah.. Nenek aku pun pandai bagi alasan macam tu.. kah kah kah kah.. Macamana dia ni kalau jadi pengarah urusan syarikat kondom agaknya.. kah kah kah kah... Kat Malaysia ni nak jadi pengarah dan menteri memang tak susah.. jadilah orang umno.. anda akan dilihat pandai kerana anda mempunyai penyokong dan pengikut yang sedia dibodohkah.. kah kah kah kah..


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

7 comments:

wan ahmad savvy said...

aku pakai savvy...memang banyak problem...alat ganti plak mahal...adusss!!!

Andrik McVean said...

tht's embarrassing !!!

puteri said...

jawapan yang sangat senang dijawab. kalau dah xsemoat check sbb kuarkan byk kereta, wat skit2 dah la..

tahu nak untung je

zmah said...

Nampak gayanya tak lama lagi barangan tempatan tidak akan mendapat sambutanlah!

PUPPETS said...

beli ler barangan tempektan... tempek prduk orang ngan jenama sendurik hik hik hik

Anonymous said...

perghhh statement of the year! ini suku sakat sapiee apdal dgn mael sabri baekkk punyer yaakob...calon yg sesuai menteri perbangangan...

Zariff Zarifah said...

kalau pengguna ckp menyesal sokong brgan buatan Malaysia cmne? dah dorang buat kerete kualiti gred ape2 ntah... tau r org besar2 guna kete import xyah kempen suh org kecik2 pkai kete tempatan gred rendah...