Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Tuesday, June 21, 2011

AZAN DI DALAM GEREJA

بسم الله الرحمن الرحيم







Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

14 comments:

Hasdin said...

unik.mudahan mereka semua terus mendapat hidayah dapd yang Maha ESA. . .http://mykampong-hasdin.blogspot.com/2011/06/jerebu-akan-datang.html

Cityiklan said...

Biar betul??

My Blog

Cik Rose Cute said...

Memang syahdu dengar mereka azan...Tapi..tak tahu lah nak cakap apa ...No komen..

Anonymous said...

ni masa ada dialog antara agama islam, kristian dan judaism.. merdu benor suara dia

faisal apardi said...

yg penting penghayatan kita...kalau kita tgh tengok tv pastu dengar azan adakah kita kan p surau/masjid solat berjemaah???(terutama pada laki)....

zmah said...

Mudah-mudahan mereka ini akan mendapat hidayat Allah Taala.

puteri said...

bujang susah,

where are you?
dah lama xupdate
anything happened?

puteri said...

mesti tonton:
video seks - itu bukan Anwar

http://puteri88.blogspot.com/2011/06/mesti-tonton-itu-bukan-anwar.html

Org Singapura said...

Hai hari2 ku klik, sama ajer topik.
Bujang, mana awak? Sehat?
Semuga dipermudahkan urusan2 Bujang (Susah). Amin.

puteri said...

Org Singapura,

itu yang pelik tu.
ke mana Bujang Susah pergi?

(kene tangkap pakai baju Bersih ke?)

Org Singapura said...

Puteri,
Dah seminggu ni. Kalau Krismas Island masih Spore pegang, memang dah carik lubuk tempat BS menyorok.
BS semoga awak aman & sehat.

puteri said...

Org Singapura,

ha..xpe2.. dah dapat maklumat dah sikit pasal BS..

insya-Allah tak lama lagi beliau update. kehilangan beliau sudah dapat dijejaki.

syukur..

obat herbal kanker payudara said...

wah mnarik jg ya orang kristen melakukan adzan.
semoga mreka semua di beri hidayah dan petunjuk k jln kbenaran.

obat herbal kanker prostat said...

mudah"n mereka semua di berikan petunjuk dan hidayah mnju kebenaran oleh Yang Maha Kuasa...