Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Monday, February 14, 2011

REAKSI ARTIS MELAYU TENTANG AURAT

بسم الله الرحمن الرحيم


"Alhamdulillah keluarga tak marah saya seksi..."




Note: Semoga mereka dan kita semua ditunjukkan jalan yang lurus...

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

12 comments:

Latifah said...

Astagfirullah...
berani betul mempermainkan hukum Allah...
mati tu boleh datang bila-bila.
jangan nanti mati dalam keadaan mengaibkan sudah...

~sedih + marah~

Isa said...

jauhkan anak2 anda dari pengaruh ahli2 neraka seperti ini... hahahaaaa

kebanyakkan artis adalah ahli neraka..

kordi said...

bagus...cayalah!esok jawab la depan Tuhan gitu ok....sempoi!

Abu Widad said...

mereka ni jahil sbb 2 buat kenyataan macam2..cmne ye nk bg kesedaran pd mereka..supaya mereka ni tersesat lebih jauh..Adakah tuhan kena kasi pengajaran dlu..bru timbul keinsafan..jgn tunggu pengajran dari Allah bru nk berubah..takut masa itu dh terlewat..

On Bin Hj Ibrahim said...

mereka ni nama je islam..mengucap dan buat solat mungkin..samada artis atau ibu bapa mereka sekali...mengucap tapi hanya mengucap je..solat tapi solat je..tak tau rukun dan lain lain lagi..

tak tahu nak menegur anak sebab mereka sendiri jahil tentang hukum tu..kalau di tegur tak jadi macam tu..keluar ayat yang terpesong dari hukum islam...

main sedap mulut je bercakap...

Anonymous said...

kik kik kik kalu dah tetek mengelebeh,kulit dah lanjut sok sok baru ler nak tutup orat,tu pun kalu tak mampu tambah plastik dalam badan,kalu mampu, mau kangkang pun diaorang tak tutup....

si para para said...

bercakap ikut sedap mulut jer..
tak tahu ke hukum tak tutup aurat..
ke tak ada sape sape yang ajar..



err orang sebelah Pm pun tak tutup aurat jugak kan,,

cdrw said...

mcm gmpang artis seksi

alqassam said...

jumpa aku tembok minah nie

Embun Pagi said...

Ya Allah statement masing2... huuhhh... mati tu x kira tua atau muda kak non oii.... "suatu hari" nanti sy akn pakai tdung... kalau xsempat "suatu hari" tu cna??? huhu....

semoga diberikan hidayah sesama kita...

dawn md said...

Assalamualaikum teman ku... suatu fenomena yang sakit di kalangan generasi sekelompok generasi muda sekarang...amat menyedihkan sekali.
Agama 'dilongkangkan' demi mengejar glamor yang kelak menjahanamkan diri..teruskan pembongkaran dalam dakwah amal makruf nahi mungkar, wahai teman .... InsyaALLah pertolongan dan perlindungan dariNya jua kita sandarkan.
... tolong follow ana di google-connect , InsyaAllah..
Barokallahufiq

Zul Fattah said...

artis ni bodoh la..