Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, January 5, 2011

LIM GUAN ENG MEMANG TAK GUNA!!!

بسم الله الرحمن الرحيم




Note: Yer...!!! Baru hari ini aku sedar bahawa Ketua Menteri Pulau Pinang ni seorang yang TAK GUNA...!!!

Lim Guan Eng tak guna satu sen pun duit rakyat Pulau Pinang untuk mengisi koceknya dan membesarkan perut kroni-kroni...
Lim Guan Eng tak guna kedudukannya sebagai Ketua Menteri untuk merompak balak seperti di Sarawak.
Lim Guan Eng tak guna pangkatnya untuk jualkan Tanah Melayu kepada cina Singapura.
Lim Guan Eng tak guna kehensemannya untuk merogol amah... Kah..kah..kah..kah...

Beruntunglah orang Pulau Pinang dapat Ketua Menteri yang prihatin kepada rakyatnya. Naik bas pun free. Tak payah guna 1 sen pun. Tapi lagi beruntung penyokong umno semalaysia.. tiap-tiap hari minyak naik.. barang naik.. minyak naik.. barang naik.. minyak naik... barang naik... sampailah kiamat dari hidup sampai kemati ditipu UMNO... Kah..kah..kah..kah...



Tertinggal plak.. Satu lagi... Lim Guan Eng MEMANG TAK GUNA sudu masa makan kenduri... Kah..kah..kah..kah...

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

20 comments:

Anonymous said...

n3 ringkas dan terbaik la bro..

Fuziani JSR said...

Agak terkejut dgn tajuk n3.... rupanya maksud lain... LGE memang TAK GUNA....

Anak Ulu Cheka said...

tepat dan padah...tq pejuang

apice@dunia baru said...

camne pula nasib orang melayu di pulau pinang yang selalu masuk berita 2??

Aq Hamba said...

Assalamualaikum...tajuk die buat hati bdebar2...tertanya2,knapa dasyat sgt tajuk die..bile dah bace baru tahu..huhu..nice shoot BS..barakallahufik...

Anonymous said...

LGE, u 1000x lebih prihatin dr barua2 umno yg penting perut masing2... mana ada kjaan umno yg buat mcm ni pd rakyat? lg nak bgi rakyat mampuih ada laaa...zul kulim

►AdamXis◄ said...

hehehe...betul laa, semua benda nak naik skrg...tp quality servis x langsung naik

Mariah Binti Abd Rahim said...

salam.. entahla.. tak tahu nak cakap ape.. LGE punya hati yang baik yang tak ada pada PM kita... kecewa dengan yang masih sokong PM.

yad_element said...

sedare apice@dunie baru...
kan yg pegang berite2 ni UMNO gak.. so, tak heran la dorg leh buat citer yg buruk2 utk memburukkan org.. arus perdana BN pegang.. Barang Naik..

saya lihat ada org gay, dan saya risau Malaysia dpt bala dr ALLAH..

zalizalu said...

wahahahaha bs.. ingatkan apa la td... memang tak guna!!!!!! arghhhhhhhhhh

on ibrahim said...

Semuga Allah memberkati pemerintahan di p pinang.

yang baik yang bertindak adil dan jujur kita perlu sokong tanpa mengira bangsa...

sebab ALLAH MAHA PENGASIH DAN MAHA PENYAYANG PADA SESAMA MAKHLUK.

Melor said...

salam mr bujang. lagi skali la melor nak tanya.
1.tq melor dah boleh pasang google translater tu.
2.melor ada follower dr luar negara tapi dia punya bahasa bukan b.inggeris jadi camana nak translate blog dia org tu ke malay. boleh tolong ajar caranya tak. sori la melor ni ilmu tenet ni kurang sgt.

Anonymous said...

der, wa nak tambah lagi 1!!!
LGE ni RACIST!!!!
sebab P.Pinang bawah pimpinan ApNo dulu melayu dpt peruntukan 6juta, tapi bawah LGE ni pruntukan melayu p.pinang dapat 12JUTA!!!
ini memang melampau dan racist!!!
rugi la kroni2 ApNo camni!!!

BUJANG SUSAH said...

satu lagi gorgon... lim guan eng mmg x guna sudu bila makan kenduri... Kah..kah..kah..kah..

Anonymous said...

Tak kluar pun kat tv3, rtm, utusan dan berita hairan.. hehehe

Ariffin Khomeini said...

saya hairan, knape YB Zulkifli Nordin benci sngat DAP,

YB Zulkifli slalu kata DAP celaka, tpi x plak nk komen UMNO yg rakus

Saya yakin kita mampu meMODERATEkan DAP

nur aisya humaira said...

haha...Lim Guan Eng memang betul tk guna...kagum betul laa ngan pemimpin PKR...payah bebenor nk nampk org kerajaan bt macm ni...:)

Anonymous said...

lagi 1!!!
mane gambar LIM GUAN ENG X GUNE pinggan vip, die mkn dlm polystrene je dok blakang dewan.. x ingt aku kat mane tgk pic tu... kiukuikui...

Anonymous said...

tengok kat sini gondol>>>>> http://rubbertapperz.blogspot.com/2010/12/pemimpin-umno-berjiwa-rakyat.html

Bonez said...

lagi satu yg xguna pasal lim guan eng..lim guan eng xguna pn first class klu naik flight..beliau pki economy jek..mmg xgunelah..kehkehkehkeh..