Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Monday, January 31, 2011

KENAPA NAIK 10 SEN JE ?

بسم الله الرحمن الرحيم

Hadiah Kemenangan Dun Tenang - RON 97 Naik 10 Sen.. Hahaha





Harga petrol RON97 akan dinaikkan 10 sen berkuatkuasa tengah malam ini menurut seorang sumber kerajaan.

Dengan kenaikan itu, harga petrol RON97 akan meningkat menjadi RM2.50 seliter (RM2.40 sebelumnya).

Ini merupakan kenaikan harga yang keempat berturut-turut bagi petrol RON97.

Semenjak tahun lalu, harga RON97 mula dinaikkan kepada RM2.15 pada 2 November, RM2.30 pada 1 Disember dan terus meningkat kepada RM2.50 pada 4 Januari tahun ini.

Harga bagi petrol RON97 yang banyak digunakan oleh kenderaan berkuasa tinggi, tidak ditetapkan kerajaan kerana ia diapung mengikut pasaran minyak dunia semasa. - mkini

Note: Terima kasih najib umno.. terima kasih penyokong-penyokong umno di Tenang..buat rakyat semua bersedialah esok atau lusa barang-barang keperluan pula akan naik harga. Marilah kita merayakannya bersama-sama.. hidup umno...!!! hidup Melayu..!!!


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

18 comments:

Embun Pagi said...

kepala hotak betol dorg nie...eeeeeeeeeeeeeee geram aku! benci!huhh

Embun Pagi said...

naikkan je sepuluh hinggit teruus~!~ sikit sikit sikit...menyampah dah dgr asek naik naik naik.!

Anak Ulu Cheka said...

memang x sekolah puak nih...naik la banyak2 sikit...pasni tunngu la RON95 pulak...cisss

Terkini dari AUC dot com: Bestnya WordPress

LU PIKIR LA SENDRI said...

Tunggu Dorang Cakap....

RON95 Dah HABISSSSSSS Keringggggg...

Mustahil Ke Tidak.

semngt_senyuman^saudara// said...

salam,erm projek botakkan kepala rakyat lagi,aduhhh duh duh duh.botak lagi kepalo,pandai depa ,tol tak naik,tapi petrol naik,bijak-bijak.

anakku said...

bagus2.. naik terus 20 ringgit...

kordi said...

cayalah bn!i love u!taik betul!

zurena said...

Nilah hadiah kemenangan BN kat TENANG yg buat rakyat hidup x senang....

Anonymous said...

korang semua orang kaya. pakai ron97. kami orang miskin guna ron95. elek je. ornag pas memang kaya2. balun duit ceramah pastu guna kereta mewah. camna tak marah ron97 naik. kesian..... jangan amik mc 21 dah le kah kah kah

LovEmoNEy said...

BN menang PRK Tenag... wa dapat mimpi... kuikuikui...

Anonymous said...

pasni ron95 akan naik, dgn alasan spt sblom2 ni,
"RON95 toakse dinaikkan utk penyelarasan supaya jurang harga ron95 dan ron97 tidak terlalu jauh bbeza"... kuikuikuikuikiu bangang puak2 apno nih!

Anonymous said...

woi anon pukimak 12:00 AM. orang umngok mmg pukimak babi anak sundal pantat mak ko dah bobos. woi babi kalau dah bodoh pun jangan la ajak org lain bodoh sekali. woi pantat mak ko sial masalahnya bukan ko guna ron97 ke ron95 ke diesel ke ron kepala butuh bapak ko ke sial. masalahnya bila minyak naik, selepas ni akan diikuti pula kenaikan harga barang. apa la punya bangsat la ko ni. ko ni mmg anak haram umno. org umno ni mmg bodoh piang. anak sundal. mak bapak ko ni mmg kejenya menyundal jer ke.. pukimak punya org!!!!!!!! woi babi anak haram ada otak tu gunakan bukan bagi rosmah pijak bodoh!!!!!

zalizalu said...

yesh!!! minyak naik... apa lagi, celebrate laa... takde cuti ke sempena minyak naik?

:: capieQah :: said...

letih la klu gini asyik naek je. tp sunyi je. xde bunyi2 pOn. klu x buka nie, memg xtau pOn yg myak naek lagi. adOi. (-.-)

AMMAR YASIR said...

Bhahahaha.. padam muka rakyat yang sokong BN di Tenang tu. Orang-orang bodoh tu suka sangat lah minyak naik sebab dia memang bodoh. Jenis macam ni orang BN rogol anak dia mungkin dia rela kot.

puteri said...

undi BN lagi dan lagiiii

On Bin Hj Ibrahim said...

anon 12.00
masalahnya bukan orang pas saja yang kena bodoh..semua sekali..termasuk keluarga kamu yang bodoh menyokong umno tu...

cakap tu guna otak sikit..belanja kat tenang 3 billion je..minyak naik 10 sen dalam 2/3 bulan boleh cover dah..ni kat merlimau pulak..mau 4 billion lagi sebab ramai nak di berikan duit angpow...

yang teruk orang ramai..cuba cuba le tengok dalam blog harga minyak kat negeri lain..lihat perbandingan..melampau sangat dengan malaysia ni...

tahu tak petronas tu milik personal..bukan milik kerajaan..sama dengan proton juga..rakyat di kelabu mata dengan cakap hak kerajaan...

macam MAS tak ingat ke..bukan hak kerajaan..tu sebab bila rugi dan sebelum ada air asia..sentiasa rugi...dan sentiasa kera jaan tanggung...

sampai mati dan sampai anak cucu cicit..selagi bee end perintah..beginilah jadinya...

dan dalam 10 tahun nanti terutama anak melayu...jangan harap dapat atau mampu beli tanah..tengok tanah pun tak pernah...

masalah banjir yang Allah turunkan..mencabar manusia untuk menunaikan janji pada orang ramai..tengok saja kat johor sekarang..

tu pun masih percaya dan menyokong umno..tahniah sesetengah melayu...sokong le umno bee end sampai mampus..dan jangan komplain apa apa lepas tu...

Anonymous said...

mana org umno babi ni x berani menjawab. dah terperasan diri tu bodoh ler tu. bodoh nak mampos. klau minyak ron97 naik harga kononnya x perlulah bising2 sbb boleh guna ron95. x perasan diri tu bangap. dah lama dah org bgtau masalah paling besar bila naiknya harga minyak ialah barang2 keperluan akan naik berkali2 ganda. tu pun x faham2. kenapalah penyokong umno ni semuanya bodoh2 belaka. penyokong umno ni mmg bodoh tolol