Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Tuesday, December 14, 2010

SELEPAS EYE ON MALAYSIA, MONORAIL PULAK JADI GAJAH PUTIH

بسم الله الرحمن الرحيم


Kuala Lumpur Monorail

ALOR GAJAH 10 Dis. - Operasi perkhidmatan Monorel Melaka di Sungai Melaka di sini, didapati mengalami masalah teknikal sehingga menyebabkan ia tergendala sejak tiga minggu lalu.

Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam berkata, roda monorel yang sering mengalami kerosakan menyebabkan operasi perkhidmatannya yang berpusat di Taman Rempah tidak berjalan lancar

Perkhidmatan Monorel Melaka yang dibina dengan kos RM15.9 juta itu telah beroperasi pada 20 Oktober lalu dengan harga tiket RM10 bagi dewasa dan RM5 untuk kanak-kanak.

Fakta: 20/10/2010 .MELAKA 20 Okt. - Tidak sampai empat jam ia dilancarkan, perkhidmatan monorail di Stesen Hang Jebat, Taman Rempah di sini terhenti secara tiba-tiba ketika orang ramai berada di dalamnya. Sumber mengatakan roda monorail ni tertanggal dari landasan.


Melaka Monorail

Fakta: Monorail Melaka ni railnya kecil jer.. Tiangnya pun besar batang nibong jer. untung besar kontraktor yg dapat projek ni nampaknya. Korang berani ke nak naik?

Fakta: Melaka mempunyai seorang Ketua Menteri yang pandai. Pandai mencilok duit rakyat. kah..kah..kah..kah..

Note: Hidup umno...!!! kah..kah..kah..kah...


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

79 comments:

azrinrahim said...

melaka ada monorel ker?? tak tahu plak .. haha name jer dok melaka ..hoho

AMMAR YASIR said...

Lepas satu-satu ada je gajah putih...... apa nak jadi dengan negara ni.... gajah hitam tak ada ke?

Anonymous said...

ni bukan monorail ni der..
ni fun fair kat bandar melaka...
kuikiukuikiuk...
janji masyukkkkkkkkkkkk....
rakyat? aku pedulik hape!

Anonymous said...

betul.aku tak berani nak naik.aku balik melaka ari2 g lah tgk monorail ni.tp aku tgk cam tak ada ciri2 keselamatan langsung..org yg duk lepak2 kat bawah dia pon takut benda 2 jatuh.tgk tiang dia...kecik gila..

puteri said...

azrinrahim -->>

funfair??
layyyannn...
:)

Mohamadazhan hjDesa said...

negeri sejarah yang dibangga2kan

Anonymous said...

betul la aku dah tengok monorail kat melaka ni. tiangnya hanya di sokong satu konkrit yang comel je. ni bukan kata raksaksa yang bersandar, bik mama bersandar pun boleh tumbang.

cik sue said...

Monorail atau 'Minirail'? eeeee takutnya nak naik

Anonymous said...

OOOOOOOO Masih guna system MONO yeaaaa..... Ish ishhh... yang system STEREO pun orang dah nak tukar p DIGITAL... Dia urang masih guna MONO????? KA KA KA KA KAKI KETAM BETOI

Anonymous said...

mana punya haprak consultant tu,ibarat orang gemuk kaki kecik lama2 sakit lutut

PUPPETS said...

MELAKA MONORAIL HANYA SEJENIS ALAT BERSIAR-SIAR UNTUK MELIHAT SUNGAI ? ITU PENDAPAT SEORANG RAKAN YANG BARU-BARU INI BALIK KE MELAKA. BETUL IDAK AKU TAK TAU LER....

Anonymous said...

generic xanax alprazolam stada 0 5 mg - how can you buy xanax online legally

Anonymous said...

xanax online xanax drug classification - xanax and alcohol cessation

Anonymous said...

buy tramadol for dogs buy cheap tramadol online usa - tramadol journal

Anonymous said...

generic xanax xanax side effects overdose - xanax and alcohol liver damage

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs interactions - tramadol no prescription overnight cod

Anonymous said...

tramadol online overnight online doctor prescription tramadol - tramadol 50 mg snort

Anonymous said...

xanax online xanax withdrawal symptoms timeline - xanax 027 round white pill

Anonymous said...

buy tramadol usa tramadol legal to buy online - tramadol for dogs with aspirin

Anonymous said...

xanax online xanax overdose toxicity - xanax er

Anonymous said...

generic xanax long will xanax show up drug test - drug interactions xanax sudafed

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs and side effects - buy tramadol online 100mg

Anonymous said...

xanax online xanax withdrawal symptoms mayo clinic - what do generic xanax look like

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol 350 mg price - carisoprodol other names

Anonymous said...

xanax online xanax withdrawal day 3 - false negative drug test xanax

Anonymous said...

alprazolam benadryl xanax drug interactions - xanax 1mg picture

Anonymous said...

cheap tramadol tramadol 700 mg - where to buy tramadol online legally

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol generic soma - carisoprodol soma narcotic

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl 50 mg erowid - discount tramadol no prescription

Anonymous said...

buy cialis online buy cialis online south africa - cialis online discover card

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol no prescription overnight - the tramadol high

Anonymous said...

buy cialis 20mg buy cialis online with no prescription - can you buy cialis over the counter in us

Anonymous said...

cialis online отзывы о cialis - cheap cialis soft

Anonymous said...

xanax online xanax dosage last - xanax effects last

Anonymous said...

cialis online generic cialis 20 mg usa - cheap cialis in the usa

Anonymous said...

cialis 20mg ho comprato cialis online - cheap generic cialis online

Anonymous said...

buy xanax xanax xr oral side effects - buy xanax online without rx

Anonymous said...

cialis online buy cialis online pharmacy - cialis online overnight

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#50897 can you buy tramadol in usa - tramadol for dogs how long does it take to work

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#38471 tramadol 50mg tablets dogs - tramadol withdrawal cure

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol can you buy tramadol online legally - buy tramadol online

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#28875 buy tramadol online 100mg - order tramadol pharmacy

Anonymous said...

buy tramadol no prescription tramadol 75 mg - can buy tramadol usa

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50 mg dog dosage - buytramadol.eu

Anonymous said...

buy tramadol online can u buy tramadol over counter - is tramadol online real

Anonymous said...

buy tramadol tramadol buy dogs - is tramadol legal to buy online

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol for dogs - tramadol injection

Anonymous said...

buy tramadol online symptoms of tramadol overdose - tramadol 100 mg lp

Anonymous said...

tramadol 50 tramadol stada 100mg nebenwirkungen - tramadol ultram 50mg

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#61458 tramadol 50 mg what is it for - tramadol 50 mg for anxiety

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol no prescription overnight - tramadol 600mg

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol dosage supplied - tramadol for dogs purchase

Anonymous said...

buy tramadol tramadol liver - buy tramadol online forum

Anonymous said...

buy tramadol order tramadol no rx - tramadol hcl 50

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol online cod overnight - ok take 2 50mg tramadol

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#30694 buy 200 mg tramadol online - buy tramadol no prescription usa

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#59473 tramadol 50 mg vs norco - buy tramadol usa

Anonymous said...

buy tramadol tramadol ultram ingredients - tramadol hcl 50 mg half life

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#96318 ativan side effects dry mouth - xanax ativan overdose

Anonymous said...

tramadol 100mg tramadol kali 083 - tramadol online illegal

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan 3 times a day - quitting ativan cold turkey

Anonymous said...

ativan sale ativan recreational dose - buy ativan bangkok

Anonymous said...

buy ativan online ativan side effects sweating - ativan dosage canine

Anonymous said...

ways to buy ativan online side effects quitting ativan - ativan for anxiety

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl 50 mg tablets - lowest dosage tramadol

Anonymous said...

buy xanax online generic xanax look like - xanax er

Anonymous said...

buy xanax online xanax side effects in teenagers - lisinopril xanax drug interactions

Anonymous said...

buy xanax online xanax bars wholesale - xanax on employment drug test

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl online - tramadol hcl 50mg tab dosage

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#50238 best place order xanax - 4 xanax overdose

Anonymous said...

where can i buy xanax online price of 2mg xanax - drug used get off xanax

Anonymous said...

http://staam.org/#21236 tramadol 50mg tab amneal - buy tramadol from usa

Anonymous said...

is it illegal to buy xanax online xanax 4 hours after drinking - drug interactions xanax vicodin

Anonymous said...

http://staam.org/#56274 cheap tramadol overnight shipping - gabapentin and tramadol for dogs

Anonymous said...

buy tramadol online can you buy tramadol online - ultram tramadol overdose

Anonymous said...

buy xanax online generic xanax good xanax - xanax overdose pupils

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#51462 xanax pillen wiki - xanax pills info

Anonymous said...

buy xanax online types generic xanax - can you pass drug test xanax

Anonymous said...

xanax mg xanax uses treatment - buy xanax online cheapest