Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, December 15, 2010

HENTIKAN FESYEN LUCAH INI !!!!!!!

بسم الله الرحمن الرحيم







Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

76 comments:

MOH KEMBARA said...

Salam Yob Bujang, kalau kita selalu post entry cam ni dan tunjuk gambor2 dan contoh yg seumpama, InsyaAllah, akan ada perubahan di kalangan Muslimat yg berpakaian cam tak berpakaian ni. Waalahualam. Tima kasih buat ingatan ini.

Lia3003 said...

gambar kedua: manusia yang tak berfikir, pelik sangat dengan orang macam ni

eni said...

uihh..gambar yg kedua tu kenapa pandai sangat pakai legging jarang.
konon2 sbelum kena air tak nampak.
sekali dah kena air,mcm tak pakai apa2..

Captain said...

salam bujang,

Elok pakai kain batik... kena pakai seluar dalam juga...

PiKOk said...

hem..malu tengok..

Adylia Qarissa said...

ermm..xtau nak ckp per.. kalo da kawen pon husband x tego, nak slhkan sape? kalo anak dara lak, mak ayah x nasihat..kite nak tunding jari kat sape??

apa2 pon, berpakaian sopan lg ayu dan manis...sejuk mata memandang...

donk said...

kalau kat kampung atau dusun tu kan..buah buah disampul dan di lindungi untuk mendapatkan hasil yang baik..tak dicemari ulat..bersih dan menarik minat..sebab tak da yang usik dan pegang...

berlainan dengan yang berugama islam sekarang..samada anak dara ke..bini orang ke..(ASAL TAK TAMBAH PERKATAAN RAMAI..)cONTOHNYA BINI ORANG RAMAI..ANAK DARA ORANG RAMAI..mereka ni nak sangat tunjukkan apa yang patut di sembunyikan...tunjuk buah dada ke..belahan punggung ke..dah jadi satu trend..tak buat dah jatuh kolot gitu..

sampai lah nanti takda apa apa lagi nak buat suprise kat pasangan..dah tu semua dah sepenuhnya di tunjukkan...untuk orang ramai juga tu..

jadi beringatlah duhai perempuan..ingatlah hukum ALLAH terhadap kita ..bukan hanya hidup didunia saja..akhirat nanti akan di tanya pun...

agak agak mampuke nak menahan hukuman Allah tu...

Kamal Sanusi said...

Kalau buka tudung lagi baik sbb org tak akan kata & mengata serta berkata-kata.

Tapi tak pa, itu adalah ajaran Islam Ada Had Ada Hari um-NO-ngok.

Ada Had = jgn bogel terus
Ada Hari = Hari bermandi di kolam


Wakakakakakakkaa............

eMMe said...

ramai dah skrg ni tak tutup aurat kan...

Lu'Luth said...

apa yg budak tu fikir? tengah sangap ke? saja nak tunjuk tu...

Faezah Hannah Al Baj said...

Astaghfirullah..
mereka sebenarny lupa akan adanya azab di akhirat kelak. serOnok sgt dgn nikmat dunia..
boleh dicegah lagi ni.jOm same2 selamatkan kaum hawa!

ingat mengingati amalan mulia.

Amanda Eltiqaz said...

Ish..takda org bagitau dia ke? Yang tukang amik gambar ni ptut kena tunjuk kat dia. Dia pun tak perasan agaknya..ish ish..

Anonymous said...

nie pesen mangkok hayon

Hanisah Safian said...

salam :)

aduss saya yang malu tengok gamba tuh! =.="

btw,time kasih utk entri sebegini.peringatan utk DIRI SENDIRI yang yang banyak capiknya.

go BUJANG SUSAH goooooo!! :)

vomit said...

wek nak muntah tengok punggung buruk sebegitu rupa..

Zurina J. said...

Astagfirullohal'azim....
Semoga kita semua mengambil pengajaran & beringat² tntg fitnah akhir zaman...

Kamal Sanusi said...

Kalau aku jurufotonya, aku pun maleh nak gi tegur dia kerana pasti akan berlaku pertengkaran. The most she will say "Mind your own business. Kuboq lain-lain"

Yang pasti, kita jagalah ahli keluarga kita sendiri agar tak jadi lagu tu.

Aku pun nak termuntah tengok selulit penuh kat peha dan pungkok dia, wakakakakakaka...........

Free showwww!!!....

AMMAR YASIR said...

Apa dah nak jadi dengan dunia sekarang ni... dunia akhir zaman

Wahida Nasution Thakhrim said...

MALU sangat bila tengok gambar tu.. saya memang dari awal lagi menentang pemakaian legging sebagai pakaian yang tutup aurat..

Ali Zainal Abidin said...

Assalamu'alaikum... Bagus, Bujang Susah di atas post begini untuk menyedarkan orang ramai... Tapi perlu ke kamu tunjukkan gambar itu... Kamu telah pun susahkan diri kamu samada kamu sedar, tidak sedar atau pura-pura tidak sedar... Tulis sudah la, x payah nak upload gambar...

Buang la gambara itu demi kebaikan kamu di dunia dan di akhirat...

PUPPETS said...

ribu-ribu perkataan belum tentu dapat memberi gambaran,tapi sekeping gambar boleh menimbulkan ribuan perkataan. jadi lu pilih ler nak taip banyak-banyak tp org tak paham or buat-buat tak pahammm, atau just bg mata lu sesuatu utk dilihat n terus sampai ke otak waima cerdik mahupun benak...

britey spearman said...

Ali Zainal Abidin ni pencinta punggung keh? har har har

Miss Fairladyjim said...

Banyak wanita yang berpakaian tetapi hakikatnya telanjang.

Diriwayatkan dari Abu Hurairah r.a.“Di antara tanda-tanda telah dekatnya hari kiamat ialah akan muncul pakaian-pakaian wanita dan apabila mereka memakainya keadaannya seperti telanjang.”

Othman Juliana said...

tadi nak blk rumah naik komuter (pastu amek putra). komuter penuh. kebetulan ada awek dok depan, maaf cakap tapi saya yang pompuan ni pun asyik dok tgk haq yang ketat2 kat dia. dan dia pakai tudung. hmmm,... klu lelaki lagi la dok pandang dak?

**tak dapat nak tgk ada lelaki tak pandang sbb kami dok dalam coach wanita~ huhu

nursha410 said...

salam...

sha mohon copy gbr yang pertama...
untuk letak dalam blog sha..

TQ...

muhammad zainul said...

hahaha perempaun tu tak cukup kain....miskin... tu lah beli seluar mcm tu...gaya tak senonoh...memang gila...

Stefanie Santiago said...

salam... sha mohon copy gbr yang pertama... untuk letak dalam blog sha.. TQ...

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online saturday delivery - buy 180 tramadol online

Anonymous said...

buy xanax without prescriptions upjohn generic xanax - side effects of generic xanax

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol 50 mg - tramadol dogs dosage dogs tramadol

Anonymous said...

generic xanax buy xanax singapore - xanax children

Anonymous said...

generic xanax xanax effects drinking - where can i buy xanax online legally

Anonymous said...

tramadol online no prescription cheap tramadol - buy tramadol health solutions network

Anonymous said...

online xanax how to buy xanax online forum - xanax withdrawal newborn

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs side effects - tramadol hcl en espanol

Anonymous said...

generic xanax xanax hydrocodone high - buy generic xanax online

Anonymous said...

xanax online buy xanax online legally cheap - buy xanax online united states

Anonymous said...

buy tramadol online buy discount tramadol - discount pet medications tramadol

Anonymous said...

generic xanax xanax pill shapes - xanax withdrawal restless leg

Anonymous said...

buy xanax online no rx xanax and withdrawal symptoms and 1 mg - xanax generic cost walmart

Anonymous said...

purchase xanax xanax withdrawal vs valium withdrawal - buy xanax cheap online no prescription

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol 350 mg muscle relaxer - soma carisoprodol drug interactions

Anonymous said...

buying xanax online no prescription mixing xanax and alcohol effects - does xanax withdrawal kill you

Anonymous said...

generic xanax xanax drug reference - buy xanax online forum

Anonymous said...

generic xanax cheap generic xanax online - xanax dental work dosage question

Anonymous said...

buy tramadol online no prescription where to buy tramadol online forum - tramadol withdrawal ease

Anonymous said...

buy cialis online cialis knee pain - cialis 5 mg best price australia

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online without script - pet meds tramadol no prescription

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol addiction rehab - tramadol hcl tab 50mg dosage

Anonymous said...

xanax online long you high xanax - xanax drug test detox

Anonymous said...

cialis sale generic cialis 60 mg - is generic cialis available in the united states

Anonymous said...

buy xanax buy xanax online mastercard - xanax nausea

Anonymous said...

buy cialis online daily cialis blood pressure - cialis tablets

Anonymous said...

cialis online buy cheap cialis from us - order cialis pills

Anonymous said...

buy cialis online generic cialis available - cialis online lowest price

Anonymous said...

cialis online buy cialis viagra - cialis price dubai

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#62431 buy tramadol online cod overnight - tramadol online cheap no prescription

Anonymous said...

tramadol generic tramadol 50 mg ingredients - buy generic tramadol no prescription

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#74967 tramadol (ultram) prescribing information - tramadol hcl injection

Anonymous said...

generic tramadol tramadol for dogs fever - legal order tramadol online

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 100mg usa - tramadol hcl lethal dose

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol dosage back pain - tramadol buy online cheap

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol kidney disease - tramadol dosage dosage per day

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#51438 tramadol withdrawal day 9 - dangers tramadol addiction

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#51602 high from tramadol hcl - tramadol addiction treatment home

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#91646 tramadol for dogs diarrhea - tramadol overdose emedicine

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#23561 tramadol for dogs no rx - tramadol 100mg erfahrungen

Anonymous said...

buy ativan online ativan and alcohol high - ativan 5mg side effects

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#79166 ativan side effects double vision - ativan withdrawal stories

Anonymous said...

buy ativan online ativan side effects burning sensation - get off ativan addiction

Anonymous said...

http://staam.org/#21236 tramadol hcl compared to vicodin - tramadol vicodin

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#93851 does xanax high feel like - illegal to buy xanax online

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#50238 xanax overdose treated - xanax generic pills look like

Anonymous said...

buy xanax online xanax and alcohol behavior - xanax pills they look like

Anonymous said...

buy xanax online brand name xanax online no prescription - xanax for social anxiety blushing

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol cod - tramadol ultram lawsuit