Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, December 17, 2010

1 MALAYSIA SEMUA PUN BOLEH

بسم الله الرحمن الرحيم

MEMALUKAN...aksi dua remaja dipercayai adik-beradik tersebar melalui telefon bimbit.



BUTTERWORTH: Penyebaran rakaman aksi seks sepasang kanak-kanak yang didakwa adik-beradik melalui telefon bimbit menggemparkan penduduk sekitar bandar ini serta mencetuskan kebimbangan mengenai semakin parah keruntuhan moral masyarakat negara ini.

Ini kerana usia pasangan terbabit masih terlalu muda. Budak lelaki terbabit dipercayai berusia antara 11 dan 12 tahun manakala pasangan perempuan antara 13 dan 14 tahun.

Aksi berahi mereka dirakam dari pelbagai sudut dipercayai dalam bilik hotel atau motel oleh pihak ketiga berdasarkan katil dan keadaan sekitar.

Kakitangan swasta dikenali sebagai Azman, 25, yang memperoleh video itu melalui bluetooth daripada rakannya, berkata dia terkejut sebaik melihat aksi pasangan terbabit kerana mereka terlalu muda dan dipercayai masih bersekolah.

“Budak lelaki itu seperti murid tahun lima atau enam manakala remaja perempuan mungkin dalam tingkatan satu atau dua. Kemungkinan mereka adik-beradik kerana fizikal remaja lelaki lebih kecil berbanding pasangannya.
Click Here

“Saya menggeleng kepala sebaik melihat aksi mereka yang tidak ubah seperti orang dewasa. Bayangkan apa akan jadi kepada mereka pada masa depan dan bagaimana penerimaan ibu bapa mereka jika mengetahui perkara ini,” katanya, semalam.

Menurutnya, tindakan pasangan kanak-kanak itu menggambarkan keadaan moral masyarakat yang semakin merosot dan keadaan ini yang menyumbang peningkatan kes pembuangan bayi hasil hubungan luar nikah.

“Jika murid sekolah rendah sudah pandai beraksi lucah dan dirakam pihak lain, bagaimana orang dewasa.

“Apa akan jadi kepada moral masyarakat beberapa tahun akan datang jika gejala penyebaran aksi seks melalui telefon bimbit semakin berleluasa,” katanya.

Justeru, dia berharap pihak berkuasa segera melakukan sesuatu sebelum gejala penyebaran aksi seks melalui telefon bimbit menjadi ‘wabak’ yang sukar dikawal. - Hmetro

Note: Tak kira la adik beradik atau bukan.. Tak kiralah penyebarannya cara mana pun. Masalahnya anak-anak kecil pun dan pandai. Siapa yang kena bertanggungjawab? Mana perginya kerajaan umno yang pentingkan islam sangat? Cukup sekadar buat sekolah mengandung je ke? Mana perginya ularma fatul serta pihak berwajib? Semua jaga periuk nasi politik sendiri. Mana perginya menteri multimedia? Pergi memantau blog yang mengutuk perdana menteri saja?. Jadi siapa yang nak ambil tanggungjawab? Rakyat semua ke? Seperti yang penyokong umno selalu kata.. ini tanggungjawab kita bersama.. kita tak perlu menuding jari.. Oooo.. time benda buruk macam ni nak kena tanggung sama-sama. Time jual tanah rakyat pada cukong singapura pemimpin kaya sendiri.. time minyak naik rakyat kena tanggung... harga barang naik rakyat kena tanggung.. saman ekor rakyat kena taggung.. seks bebas rakyat kena tanggung... kerajaan buat apa? . Kerajaan hanya berfikir macam mana caranya nak terus membodohkan rakyat saja ke? Apa punya malang rakyat malaysia dapat perdana menteri dan kerajaan macam ni.



Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

9 comments:

fasha said...

Ya Allah,ape nak jadi dorang nie,adik beradik pown boleh terjebak benda camni ;(

Anonymous said...

Salam,

Patutnya semua kena main peranan..bukan main tunding jari salahkan orang lain..sebagai umat Islam (x kira la dari parti mana) x kan nak peluk tubuh je tgk pekara macm tu berlaku..

Pihak pembangkang pula x pernah pon nak bincangkan isu keruntuhan moral remaja masa kini di parlimen..balik2 pasal politik2 jea...

Bila ada isu yang x menguntungkan pembangkang mmg x akan diambil peduli...

Ada pembangkang duduk semeja cari jalan penyelesaian untuk isu murtad, buang anak, seks bebas?

Even Kelantan yang ditakbir PAS pon masih berleluasa akitivi maksiat dikalangan remajanya...

Klu bab salahkan orang lain (kerajaan) no 1...habis apa guna ada pembangkang di parlimen kalu bukan untuk bincangkan isu2 berkaitan rakyat mcm ni..

Ni tidak..taunyer terpekik, terlolong mcm kera, lotong jer YBnya bila kena gantung...ape punyer bangang...

Apa PAS kelantan buat dalam usaha tangani isu maksiat oleh remaja Kelantan?

PKR? lagi la..balik2 nak menangkan peliwat...rosak dah pembangkang ni..

Yang tahunya ambil peluang nak burukan kerajaan...mcm kes budak ni la..balik2 kerajaan juga..

Penguatkuasa Agama ada berapa kerat jer..

PAS patutnya lebih baik buat ceramah agama sedarkan rakyat, bantu kerajaan sedarkan umat Islam, soal politik tolak tepi dulu...

Ini x balik2 ceramah politik2....kat kedai kopi politik, nak makan politik, nak tido politik...esok2 anak sendiri jadi macm tu baru la terlopong..

Jangan asyik salahkan orang lain bang...kita sama2 patutnya fikir, usahakan macm mana nak tangani masalah ni..

Bukan pandai cakap jer..duduk semeja bincang..bukan sibuk nak naikkan undi jer...

Sikit apa2 jadi salahkan kerajaan, pandai tunding jari..

Bang..kalu dok asyik tunding jari kat orang empat lagi jari tue menunding ke arah diri sendiri.

Apa fungsi pembangkang pulak? tau nak bangkang jer ker..lontarkan idea yang bernas..x pon buat la sesuatu...

Tp rasanya pembangkang pon x kisah isu moral remaja sekarang janji dapat tawan Putrajaya...

Jika ditakdirkan ALLAH pembangkang memerintah dan masalah ini masih berlaku masih nak salahkan Kerajaan BN?

Fikirkanlah Yeop...jangan otak tue asyik diselaputi ideologi politik jer...bangang jadinya..

(Klu berani publish la komen ni)

ASH, SERDANG.

UMNO bangang said...

wakakakaka... ash serdang.. aku nak tanya hangpa. siapa yg beria sgt nak laksanakan hudud? dan siapa yg tolak tanpa ada perbincangan langsung? dah kalau PAS nak laksanak hudud tp umno yg memerintah menolak huhud mcmana nak berbincang? mcmana org x salahkan kerajaan umno hang. apa la punya bangang . komen mcm org sengal.

woi lembu. nak cegah penyakit sosial ni senang kalau kita ambil pendekatan islam. tapi kalau kerajaan hangpa huhud pun ditolaknya nak selesai masalah mcmana. nak cerita murtad mcmana? woi bangang.. hukuman bagi org murtad bunuh kalau mengikut hudud. rasanya berani ke hang nak mertad. hukuman bagi penzina yg belum berkahwin sebat 80 rotan.. hang berani ke nak berzina? ni murtad mengikut undang2 islam malaysia kena denda je.. berzina pun denda jugak.. mmg la org berani buat sesuka hati. inilah gunanya Allah turunkan hukum hudud mangkok...!!! dah kalau umno dan kerajaan tolak hukum Allah ni mentah2 xkan la nak salahkan barak obama pulak. mmg la salah kerajaan umno yg memerintah skrg ni bangang!!!

apa punya bodoh bangang org umngok ni. Betul kata hang BS. awai2 lagi hang dah tulis kat note hang. time benda buruk , maksiat, minyak naik harga, barang naik harga, rakyat dan pembangkang disalahkan. bila time dia buat rasuah, membunuh,xnak laksanakan hukum Allah, berjudi dan jual tanah org melayu dia buat senyap jak.

org umno ni mmg bangap!!!!!!

Anonymous said...

PAS BANGANG,

Haha. Pas nak laksanakan huhud? Kah2. Kau ingat party kapir yang seangatan dengannya akan setuju ke?

oh, btw, vid tu bukan orang malaysia. ianya orang indon dan dirakam di indon. so, sila henti2kan lah fitnah ya?

dah kepada owner blog, jangan lah berselindung di sebalik nama Islam dan anonymous ya?

Anonymous said...

Apa nak heran kalau kafir yg xnak hudud. yg herannya islam yg xnak hudud. umno tu kafir ke? mana ko tau yg video tu dari indon? ko dah tengok ke? wakakakakaa.. kantoi.. kaki layan blue rupanya org umno ni. patutlah malaysia ni bnyk kes rogol..wakakakaka

Anonymous said...

Salam kpd anonymous di atas walaupun bukan org malaysia dan bkn di Malaysia, kalu vid blh sampai ke malaysia, ape kejadahnya? Ini juga akan menyebabkan keruntuhan agama juga. Knp kite kena tuduh bahawa org kapir xleh terima hukum hudud, bukan lebih baik kite bersangkak baek. Kalu kata party pembangkang kapir yg seangkatan ngan pas x sokong hudud, ku nak tanyalah party kerajaan kapir seangkatan ngan bn, setuju ke kalu buat hudud? Kite org beragama Islam sepaptutnye sokong ngan org yg nak buat hukum hudud bukan kite kate owh "Kau ingat party kapir yang seangatan dengannya akan setuju ke?". Habis kite yg Islam x setuju ke? Dan satu lagi kite ingat kuasa ini satu dugaan bagi seorg pemimpin, die blh jadi satu rahmat atau satu dosa besar. Kuasa adalah milik ALLAH SWT. Lagi satu la bab kata owh org pas sepatutnye kena tlg kerajaan dgn beri ceramah. Sy nak tanya org umno x reti agama ke? yg kena harapkan org pas beri ceramah? Kalu kata ah org pas suka beri ceramah politik, habis org umno lagi suka beri ceramah politik dr tv hingga ke khutbah jumaat :) Lagi satu kite jgn ah nak tuduh sesuka hati kite seseorg tu liwat selagi mahkamah x jatuhkan hukum. Bukan lebih baek kite doakan die supaya kembali ke jalan yg lebih baek? Sy ni x sokong siapa2 pown, yg sokong ALLAH SWT itu lebih baek. WALLAHUALAM

UMNO bangang said...

Untuk Ash serdang. satu ja yg aku suka kat hangpa. hangpa mungkin baru sekali ni masuk blog BS ni tu sbb hangpa siap tulis "(Klu berani publish la komen ni)". Awat hang igt hujah hang tu bijak sgt ka sampai BS takut nak publishkan?

untuk pengetahuan hangpa blog BS ni adminnya x actifkan sekatan untuk komen2. Maksudnya setiap komen dari sesiapa akan terus dipublish tanpa melalui sekatan dari admin. Hang boleh tengok banyak komen2 yg menghentam tuan blog ni di entri2 yang lepas. Xda 1 pun yg kena delete. Cuba hang p tengok blog pencacai2 umngok.. berani ke dia buat mcm ni?

Aku peminat setia blog BS ni. Hidup BS!!!

Dan untuk ash serdang aku pun nak pesan sikit.

(jangan jadi bodoh sangat boleh x)

org KEDAH said...

wakakakaka....bodoh punya ASH SERDANG.....kena bntai kaw2..tu laa..len kali nak komen gune otak..jgn guna otak yg berkarat dan berlumut ngn fahaman UMNGOKKK!!!!!!!!..wakakaka..

HIDUP UMNO Bodoh!!!!!!!!

HIDUP BUjang Susah!!!!!!!!!

puteri said...

sape yang rakam tu yer?