Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, October 29, 2010

BENARKAH WHOOPI GOLDBERG SERTAI BARISAN NASIONAL?

بسم الله الرحمن الرحيم



Whoopi Goldberg lahir di Caryn Elaine Johnson di New York City, New York, Amerika Syarikat, pada13 November 1955. Beliau adalah seorang komidian, artis dan DJ radio kulit hitam Amerika Syarikat. Beliau juga adalah pemenang Academy Award, Daytime Emmy Award, Golden Globe, Tony, BAFTA dan Grammy Award. nak tahu lebih lanjut boleh tengok kat SINI.














Dia ni mungkin tak pernah sampai malaysia. Tapi ramai kawan-kawan aku kata si Whoopi Goldberg ni dah join BN (Barisan Nasional) . Yang lagi menghairankan aku, dia orang kata siap ada gambar dia bersama salah seorang pimpinan BN pergi ziarah orang kampung untuk memancing undi. puas jugak aku menggoogle akhirnya aku berjaya jugak. Jumpa jugak aku dengan gambar Whoopi Goldberg seperti yang digambarkan oleh kawan-kawan aku tu. Korang nak tengok gambarnya ada kat bawah ni....



Betul ke ni Whoopi Goldberg ? kah..kah..kah..kah.... tapi yang ni rasanya Whoopi Charcoalberg la kot.. kah..kah..kah..kah... siapa yang tak tau cuba translate kat google apa makna "charcoal" kah..kah..kah..kah... klau tak jelas sila klik pada gambar untuk besarkan.. kah..kah..kah..kah...


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

7 comments:

Nismo BluebirD said...

kahkahkah...serupa la ngan whoopi..kembar dia kot nih...wakakakaka

Nismo BluebirD said...
This comment has been removed by the author.
zumiela7 said...

whoopi goldberg wannabe kowt!!! hehe

✖sLp mE pLz✖ said...

comel~ kah kah kah

rancour said...

satu-satunya hal lucu tentang Whoopi adalah wajahnya ... dia adalah seorang pelawak dan pelakon yang mengerikan, itulah sebabnya dia sekarang di televisyen siang hari di negara-negara

cekotet . said...

pelanduk tiga serupa kot .

Anonymous said...

ni bukan pelanduk ni, ni babun dua serupa ni... kahkahkahkah