Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, May 1, 2010

PENZINA DITIMPA 4 KECELAKAAN

بسم الله الرحمن الرحيم



DALAM peristiwa Israk dan Mikraj, Nabi Muhammad SAW diperlihatkan keadaan lelaki dan perempuan yang diletakkan di hadapan mereka dua piring, satu berisi daging yang membangkitkan selera manakala satu lagi berisi daging busuk.

Lelaki dan perempuan itu lebih gemar terhadap daging busuk itu dan tidak langsung menyentuh daging yang membangkitkan selera.

Rasulullah diberitahu Jibril bahawa mereka tergolong di dalam kalangan mereka yang suka berzina.

Allah turut memperlihatkan kepada Nabi Muhammad bagaimana sekumpulan manusia yang digantung pada buah dada mereka dengan rantai api neraka dan dari faraj mereka, keluar nanah busuk, sehingga ada di kalangan ahli neraka itu sendiri tidak senang melihat keadaan mereka dan meminta dijauhkan.

Mereka itu, menurut Jibril, adalah kalangan yang tidak menjaga kehormatan.

Zina adalah perbuatan keji dalam ajaran Islam dan mereka yang melakukannya mendapat dosa besar.

Allah memberi amaran, bahawa balasan-Nya ke atas orang yang berzina tidak lain daripada neraka, yang Allah jadikan untuk menyeksa manusia yang ingkar terhadap larangan-Nya.

Firman Allah, yang bermaksud: “Dan janganlah kamu mendekati zina, sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji dan satu jalan yang sangat buruk.” (Surah al-Isra’, ayat 32).

Thabrani an Ibni Abbas meriwayatkan, Rasulullah bersabda bermaksud: “Jauhilah oleh kamu akan zina kerana kecelakaannya empat macam, iaitu hilang seri pada mukanya, disempitkan rezekinya, kemurkaanAllah atasnya, dan ia berkekalan dalam neraka.”

Rasulullah ketika mengikat janji setia dalam satu perjanjian bersama sahabat Baginda, sama ada lelaki atau perempuan, meminta supaya kalangan sahabat lelaki dan perempuan, tidak melakukan syirik, penipuan, mencuri dan berzina.

Allah mengingatkan bahawa, mana-mana umat Islam yang melakukan zina, hendaklah dihukum 100 kali dera (sebatan) terhadap pasangan terbabit.

Firman Allah, yang bermaksud: “Perempuan dan lelaki yang berzina, hendaklah kedua-duanya didera. Masing-masing 100 kali dera (pukulan), janganlah sayang terhadap kedua-duanya dalam menjalankan agamaAllah, jika kamu benar-benar beriman kepada Allah dan hari kemudian. Hendaklah hadir ketika menyeksa kedua-duanya, satu golongan daripada orang mukmin.” (Surah an-Nur, ayat 2)

Sesungguhnya, Allah itu Maha Pengasih, Maha Penyayang dan Maha Pengampun. Sebanyak manapun dosa yang dilakukan oleh hamba-Nya, jika dia benar-benar insaf akan kesalahannya dan bertaubat nasuha kepada Allah, nescaya Allah akan menerima taubat hamba-Nya.

Allah berfirman bermaksud: “Katakanlah, wahai hamba-Ku yangmelampaui batas terhadap diri mereka sendiri, janganlah kamu berputus asa dengan rahmatAllah. Sesungguhnya, Allah mengampuni dosa semuanya. Dialah yang Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.” (Surah az-Zumar, ayat 53).

Melalui ayat lain, Allah berfirman yang bermaksud: “Ibrahim berkata, tidak ada orang yang berputus asa daripada rahmat Tuhannya, kecuali orang yang sesat.” (Surah al-Hijr, ayat 56).

Berpandukan firman Allah dan hadis di atas, mereka yang sudah terlanjur melakukan dosa besar itu, tidak harus berputus asa. Dia hendaklah segera bertaubat kepada Allah dan menyesali perbuatannya. Insya-Allah, dosanya akan diampunkan Allah.


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

58 comments:

mak_ngoh_selamoh said...

bagus...saling ingat mengingat pasal zina. Sepatutnya dosa zina ni dipaparkan di tv dan papan iklan serata tempat. supaya orang islam menjauhi zina...semoga semua orang islam di dunia menjauhi dosa zina.

Ummi Hanie said...

salam ziarah...

syukran utk tazkirah ni...

p/s : xmas island tu..mmg ramai org melayu ke?bukan ape,sje tanye..byk xtau...

Anonymous said...

generic xanax difference xanax generic xanax - xanax dosage night

Anonymous said...

xanax online how much xanax and alcohol can kill you - will xanax and alcohol kill you

Anonymous said...

generic xanax xanax pills pregnancy - xanax withdrawal from .25 mg

Anonymous said...

xanax online long does xanax 1mg work - buy xanax online cheap mastercard

Anonymous said...

generic xanax high off xanax xr - xanax movie quotes

Anonymous said...

xanax online xanax keeps me awake - can u buy xanax mexico

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol drug interaction - carisoprodol typical dosage

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol addictive properties - tramadol dosage for 20 lb. dog

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol overdose in dogs - buy tramadol online us pharmacy

Anonymous said...

generic xanax 1mg xanax not working - xanax bars lyrics

Anonymous said...

xanax online xanax valium same drug test - xanax side effects urination

Anonymous said...

buy tramadol online taking 4 50mg tramadol - tramadol canadian pharmacy no prescription

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol 350 mg pic - carisoprodol legal status

Anonymous said...

buy cialis online generic cialis capsules - cialis discount card

Anonymous said...

buy tramadol online can u buy tramadol over counter - tramadol hcl side effects 50mg

Anonymous said...

xanax online xanax withdrawal itchy skin - xanax overdose yahoo

Anonymous said...

buy tramadol cod order tramadol next day - ultram 50 mg tablets

Anonymous said...

cialis no rx cialis rush order - buy cialis 5mg online

Anonymous said...

buy cialis online can you buy cialis over the counter in usa - generic cialis for sale

Anonymous said...

xanax online illegal to buy xanax online - xanax 1mg

Anonymous said...

xanax online xanax length of effect - xanax bars 555 tv 1003

Anonymous said...

cialis online buy cialis vancouver - daily dose cialis side effects

Anonymous said...

buy cialis online buy cialis 10mg online - where to order cialis online

Anonymous said...

xanax online xanax recreational use snorting - cheap xanax pills

Anonymous said...

cialis online buy cialis saudi arabia - cialis daily packaging

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online cod - tramadol online canadian pharmacy

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#62431 tramadol online free shipping - what does tramadol high feel like

Anonymous said...

legal buy tramadol online tramadol overdose in dogs treatment - possible get high tramadol

Anonymous said...

buy tramadol overnight tramadol hcl 50 mg half life - tramadol xr

Anonymous said...

tramadol online tramadol withdrawal restless arms - tramadol buy online cheap

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#38471 tramadol get u high - tramadol hcl 50 mg tab

Anonymous said...

tramadol online can you buy tramadol over counter usa - tramadol lethal dose

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#57594 tramadol hcl related substances - buy tramadol hydrochloride online usa

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#73892 tramadol for dogs and humans the same - tramadol ultram lawsuit

Anonymous said...

buy tramadol tramadol liver damage - tramadol hcl 50 mg tablet r&s

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#63987 buy tramadol online no prescription usa - zydol 50 mg tramadol hydrochloride

Anonymous said...

order tramadol online tramadol hcl withdrawal - tramadol online ireland

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online with paypal - tramadol online order

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#30694 buy tramadol online no prescription cod - buy tramadol online with cod

Anonymous said...

buy tramadol tramadol hcl 225 mg - why can you buy tramadol online

Anonymous said...

tramadol 100 mg tramadol for dogs sleepy - tramadol dosage per day

Anonymous said...

buy tramadol is tramadol for dogs a narcotic - buy tramadol overnight delivery no prescription

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol is ordering tramadol online illegal - tramadol online no prescription usa

Anonymous said...

order tramadol online tramadol hcl 25 - tramadol 50 mg withdrawal

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan online - lethal dose of ativan

Anonymous said...

buy ativan online ativan vs alcohol - buy genuine lorazepam

Anonymous said...

ativan lorazepam lorazepam online ohne rezept - ativan and alcohol fun

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#82165 xanax recreational use grasscity - how to buy xanax online in ireland

Anonymous said...

xanax 2mg alprazolam 0 5 mg tabletten - xanax bars snorting

Anonymous said...

buy xanax online without prescription generic xanax line - xanax dosage high

Anonymous said...

http://staam.org/#56821 tramadol 50mg recommended dosage - tramadol dosage for high

Anonymous said...

order tramadol online overnight tramadol dosage for adults - tramadol withdrawal leg cramps

Anonymous said...

buy xanax no prescription generic 3mg xanax - buy xanax online from india

Anonymous said...

buy xanax online xanax for cheap online - does xanax show up probation drug test

Anonymous said...

buy xanax online xanax 1mg how long does it last - xanax side effects erectile

Anonymous said...

xanax pills xanax withdrawal vs klonopin withdrawal - buy cheap alprazolam online no prescription