Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, July 18, 2009

Tayar toreh haram 1 November



PERBEZAAN tayar toreh (kanan) yang bunganya lebih nipis berbanding tayar terpakai. - Gambar hiasan

KUALA LUMPUR - Tindakan saman akan diambil terhadap pemilik kenderaan yang masih menggunakan tayar potong atau toreh selepas 1 November ini, kata Ketua Pengarah Jabatan Keselamatan Jalan Raya (JKJR), Datuk Suret Singh.

Beliau berkata, pemilik kenderaan mempunyai jangka masa tiga bulan untuk menukar tayar potong kepada tayar yang diluluskan oleh Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia (SIRIM).

Menurut Suret, langkah tersebut diambil bagi memastikan keselamatan pemandu dan penumpang serta pengguna jalan raya yang lain.

"Keselamatan kenderaan banyak bergantung kepada penggunaan tayar yang sesuai kerana sekiranya pemilik kenderaan menggunakan tayar yang tidak diluluskan oleh SIRIM, ia bukan sahaja membahayakan diri pemandu dan penumpang mereka malah ia juga akan mengundang bahaya kepada pengguna jalan raya yang lain," katanya.


BS: Sing ni dah start meniaga lagi dah.... lepas ni buat la pulak undang2, tayar kereta hanya dibenarkan pakai sebulan jer, pastu kena ganti baru. pastu berikan alasan getah sekarang ni tiada quality.. Baru cepat sikit korang kaya. Ni la susahnya malaysia ada menteri yg pandai.. pandai berniaga, pandai menipu.. yg bodohnya rakyat (pro umngok). Kena terajang siap kena berakkan pun sokong UMNGOK lagi.. Untuk siapa2 yang x mampu nak beli tayar tu kerajaan akan belikan tayar untuk anda... hehehhe.. try la isi borang UMNGOK kot2 dapat ke.. hehhee..

Yang dia org toreh tu bukan tayar celup la ngok... org pakai sampai kluar benang pun xder masalah pun... pastu buat undang2 bodoh.. Dah la tambang bas dan teksi dinaikkan.. tayar pun kena tukar baru ke.. Semua korang nak niagakan.. igt semua rakyat ni bodoh mcm pengikut hang ke..?

51 comments:

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol dosage 15 lb dog - tramadol 50 mg nebenwirkungen

Anonymous said...

xanax online buy xanax online real - pictures generic xanax 1mg

Anonymous said...

xanax online 1mg xanax fear flying - street value of xanax 1mg

Anonymous said...

generic xanax xanax side effects baby - xanax to order online

Anonymous said...

buy tramadol no prescription buy cheap tramadol online no prescription - tramadol and us overnight no prescription

Anonymous said...

xanax online xanax how long does it last - xanax high effects

Anonymous said...

buy tramadol online can you buy tramadol over the counter in usa - tramadol hcl nausea

Anonymous said...

generic xanax xanax clearance drug screen - can you buy xanax online no prescription

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol dosage slow release - 001webs com buy tramadol online

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol 350 mg withdrawal - carisoprodol overdose how much

Anonymous said...

tramadol without prescription buy tramadol usa next day delivery - tramadol hcl 50mg 627

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol alcohol interaction - carisoprodol long does stay system

Anonymous said...

xanax online xanax grapefruit side effects - can i buy xanax online legally

Anonymous said...

buy carisoprodol vicodin online no prescription needed - carisoprodol while nursing

Anonymous said...

generic xanax xanax extended release - generic xanax .5

Anonymous said...

xanax for anxiety green xanax pills s 902 - where to buy legit xanax online

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol health solutions - tramadol hcl 50 mg dogs side effects

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online cod only - get tramadol online no prescription

Anonymous said...

xanax online xanax 2mg pics - xanax 0.5 side effects

Anonymous said...

generic xanax what is your xanax dosage - cheap xanax online no rx

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol ultram eq 50 mg - can you buy tramadol over the counter in usa

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol unrecognized drug abuse - soma carisoprodol 250

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol (soma) vs cyclobenzaprine (flexeril) - buy carisoprodol no prescription

Anonymous said...

cialis online cialis online pharmacy no prescription - cialis online legit

Anonymous said...

buy cialis online buy cialis 40mg - cipla cialis reviews

Anonymous said...

order tadalafil cialis daily use effective - cialis generic comprimes 4

Anonymous said...

buy xanax online buy xanax cheap online no prescription - how to order xanax online

Anonymous said...

buy cialis online online rx for cialis - best place buy cialis online us

Anonymous said...

xanax online order generic xanax online - xanax 902

Anonymous said...

buy tramadol without rx buy tramadol hydrochloride online usa - buy tramadol for dogs usa

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#23561 tramadol for dogs and people the same - tramadol online no prescription mastercard

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#28875 tramadol hcl buzz - tramadol street value 50 mg

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#30896 tramadol generic ultracet - can you really buy tramadol online

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#63987 buy online texas tramadol - tramadol online us

Anonymous said...

buy tramadol tramadol withdrawal duration - tramadol 50mg hcl high

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl side effects humans - order tramadol usa

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#74967 tramadol codeine addiction - tramadol hcl 50mg tab amne

Anonymous said...

buy tramadol tramadol withdrawal stomach pain - get rid tramadol withdrawal

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#91646 tramadol overdose stories - can you get tramadol online legally

Anonymous said...

buy tramadol tramadol-ratiopharm 50 mg kapszula - tramadol high how many mg

Anonymous said...

tramadol online cod buy tramadol usa pharmacy - tramadol 100mg long

Anonymous said...

buy ativan online ativan dosage intravenous - ativan dosage and side effects

Anonymous said...

ways to buy ativan online buy generic lorazepam - ativan vs xanax side effects

Anonymous said...

buy lorazepam buy lorazepam no prescription - ativan withdrawal relief

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl like vicodin - tramadol 50 mg kapszula

Anonymous said...

http://staam.org/#56274 4 50 mg tramadol - tramadol 50 mg drug test

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50mg vs vicodin 5mg - order cheap tramadol-overnight

Anonymous said...

buy xanax online xanax 2 mg snorting - generic equivalent for xanax

Anonymous said...

buy xanax online long xanax bars kick - xanax blue pill

Anonymous said...

buy xanax online legally xanax and alcohol violence - xanax withdrawal symptoms

Anonymous said...

buy xanax online xanax drug depression - how much xanax for anxiety