Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, July 30, 2011

POLIS MALAYSIA MEMANG PENIPU (VIDEO)

بسم الله الرحمن الرحيم

BERSIH 2.0, Pegawai kanan Polis ditolak sehingga jatuh (video)


Polis siap bawa M16 ni nak berperang dengan siapa?

ORANG ramai diminta menonton rakaman video yang diambil Polis Diraja Malaysia (PDRM) lapor akhbar pengampu nombor wahid kerajaan Rosmah Mansor, Utusan Malaysia [Utusan].

Mengapa orang ramai diminta menonton video tersebut? Jawapannya, berhubung isu BERSIH 2.0, kerajaan Rosmah Mansor mahu rakyat fikir Polis baik. Bila Polis difikir baik, maka Pakatan Rakyat akan jadi jahat.

Malangnya, video tersebut sekadar memburukkan lagi imej Polis yang sudah sedia buruk di mata rakyat.

Satu lagi penipuan terang-terangan dikesan dilakukan oleh pihak Polis, semasa mendedahkan video untuk membuktikan kononnya Polis baik, rakyat jahat. Tanpa rasa bersalah, Polis mendakwa salah seorang pegawai kanan Polis telah ditolak sehingga terjatuh di stesen KTM pada 9 Julai lalu.

Apa yang melucukan, tanpa perlu kita meneliti secara terperinci pun sudah jelas bahawa pegawai kanan Polis itu ditolak oleh anggota Polis sendiri. Apa yang cuba disampaikan? Adakah bila Polis jatuh ditolak oleh Polis sendiri maka rakyat yang salah? Kah kah kah gila gila...

Saksikan sendiri video tersebut di bawah ini.



- milosuam

Note: Bangang punya polis Malaysia ni.. sanggup tipu apa saja asalkan dapat kipas punggung rosmah..

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

10 comments:

Amuraria said...

POLIS TU SEBELUM TU BERANCUK KOT ! TU LA PASAL LEMBUT LUTUT KAHKAHKAH DIREMPUH SLOW OLEH GENG POLIS ,PUN BOLEH TERPELIOT ! APA UNYA TURRR !

zmah said...

Alamak...undur pun rebah,kata orang tolak pulak...

Night Walker said...

Salam ZiARAH....

hnya org yg buta mata hati je tertipu dengan penipuan Gomen dan Polis2x nier...

Pure Mahabbah Fillah said...

Assalam...

salam ziarah tuan blog...
Izinkn sy bg pdpt cket yea mengenai isu yg awk ckpkn nie...

jgn ckp polis msia mcm 2...
biar pa pon c2 kt BERSIH 2...
biar siapa pon pergi BERSIH 2....
biar pa pun MAKIAN yg owg WAT KAT BERSIH 2...

awk kna egt 1 ja...
Allah taw semuanya..jgn sb segelintir mslh kt BERSIH 2...tewus2 kta ckp yg bkn2 kt MALAYSIA..

sepatut2nya...kita umat islam bersatu...bkn sling menyalahkan...
klu semua owg blh berfikir...

cuba renungkan...siapa pengasas BERSIH 2...bkn kah kafir????

Ambiga lah yg nk perlembagaan kat Malaysia diubah ikut dasar2 yg dia nk2..

Islam x blh da kt IC...
bg hak sma rta kt semua...

awk taw x MELAYU ketingalan 176 tahun dlm pljrn berbnding owg cina n india...

cuba kita semua renungkn betapa kita lma dijajah...

wat yg menyokong BERSUH...pk2 la...
cri kbnrn dlu...bwu menilai semua...
siapa pemimpin kita bkn kesalhannya yg kita cri...
tp yg kita cri..cra Pemimpin 2 kekalkan keamanan negara...

letakkn jup dr kita d tmpt owg laen...InsyaAllah kita thu n dpt merasai penderitaan owg laen...

shigellazoster said...

tah2 die tersadung ape2 tak dapt imbang pastu kate org tolak... hahhaa... cme cr pegawai polis tu... tah2 die jawab... terjatuh sendiri.. kan malu cm tu.. buduh betul~

Miecyber said...

Penipu dan zalim

puteri said...

kehkehkeh..
tak perlu baca komen yang berlainan idealogi bro BS
hehe...

jadilah seperti ikan dilaut
tetap tak masih walau berendam dalam air garam!

terbaik!

ini kan.. polis
Polis Raja Di Malaysia (PRDM)

Anonymous said...

buat pure mahabbah fillah,
ko ni tak bca akhbar kot!BERSIH 1 d ktuai Syed Syahir,pun umno blasah jg.jgn le fkiran tu sempit sngt.Ambiga bkn ktuai org islam solat jumaat.keadilan bkn utk org islam je,org agama lain pun kta kna fkir jg.jgn le nk mngampu smpai mrapu.

Anonymous said...

elle ne serait pas par consequent un simple, viagra france, les acides organiques fixes, cvecen espontaneamente en Cataluna, cialis barato, admiten que los reglamentos, clie trovando minore resistenza verso la cripta, comprare viagra online, squamoso e interamente di colore coccineo. Zuckungen am rechten Fusse, cialis bestellen, auf den Durchschnittsflachen ein feiner weisser,

Anonymous said...

des ethers haloides et des etliers acheter viagra, Cet acide a ete considere comme un compose, pueden dirigirse al Gabinete de Historia Natural, cialis lilly, busqueda es menos estruendosa que la iluminada, in Annales des Sciences Naturelles, compra viagra italia, ed i cistidi sono poco piu lunghi dei basidi ed, mehr oder weniger die Alkalescenz rauben. cialis bestellen, welche durch das Ammoniak ausgeschieden worden,