Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, July 8, 2011

BERSIH: BAWA GARAM PUN KENA TANGKAP?

بسم الله الرحمن الرحيم

Bawa garam pun kena tahan dengan polis - Bersih 2.0

Info neh sahih. Bukan dapat melalui email. Sebaliknya panggilan telefon. Maksudnya orang yang aku kenal lah. Dia call dan bagitau menda neh. Siapa dia tak boleh lah aku dedahkan disini. Yang penting aku nak kelirukan mereka supaya mereka tak boleh trace orang yang bagi maklumat neh kat aku.

Sepertimana yang kita sedia maklum ada 30 jalan2 di kl akan ditutup bermula jam 12.01 tengah malam neh. Ditutup daripada dimasuki oleh kita. Samada dia tutup terus dengan tak bagi sapa2 masuk ataupun dia tutup hanya kepada peserta2 bersih aku kurang pasti tetapi apa yang pasti ialah ;

1. Jika korang berada dalam kawasan yang ditutup dan berada dalam kawalan polis, dalam keadaan yang mencurigakan, dan mempunyai alatan demo seperti tuala, garam, baju2 berkaitan bersih ataupun tidak, alat2 berkaitan demo seperti topeng dan sebagainya korang akan terus ditahan sebab melanggar undang2 dan arahan. Arahan untuk peserta demo agar tidak menjejaki 30 jalan utama di kl telah diedarkan dan disebarkan jadi polis ada hak untuk tangkap korang. Ini menurut tafsiran polis lah, bukan aku. Tafsiran aku jawapan nya ialah bullshit itu sahaja. Simple kan? Heh.

2. Boleh bawa semua2 benda di atas jika korang datang berkumpulan. Kalau agak2 3,4 orang tak payahlah susah2. Sekali angkut je polis dengan korang. Berkumpulan = mesti ramai2 yang mana polis pun fuhh.. kira ramai lah. Sebab tue korang kena ikut2 orang. Kalau jumpa member2 yang nak pergi bersih, pergi ramai2 jalan dalam kumpulan besar, bukan kecik. Tak payah lah nak berego2 plak, aku tak geng ko, ko tak geng aku, ko sapa aku tak kenal, arhh menyampah plak aku dengan mamat neh, tue seme letak tepi kalau takmo kena balon dengan polis sebab langgar arahan polis.

3. Kalau lone ranger cam aku memang susah sket. Sebab tue aku plan awal2 nak berlakon bodoh2 je. Aku siap nak berlakon cakap takde tv, takde paper, takde internet dan kalau boleh aku nak cakap tak reti membaca, Biar polis tue simpati dan faham bahawa aku mangsa keadaan bila dia terjumpa aku tercampak kat dalam stadium tue nanti. Aku, apa pun tak bawa. Siyes. Aku bawa kamera je. Heh.

4. Masuk kl waktu pagi. Sesudah subuh. Lagi cantek. Untuk elakkan apa2 perkara yang tidak di ingini. Pastikan jangan bawa duit yang banyak. Alahai kang hilang menangis ko. Bawa ic. Jangan lupa. Satgi kena cop indon, padan muka. Alasan polis nak kenakan ko. Dan paling penting jangan bawa kad student kalau dah tahu korang tue student. Aku tak bagi student2 neh ikut, tapi kalau dorang degil mesti dorang ikut gak, so langkah berjaga2 jangan ada satu pun dokumen yg boleh mengaitkan korang ialah student dan jangan mengaku korang ialah student. Cakaplah ko kerja ke apa ke asalkan tak mengaku student.

5. Jangan bawa perkara yang boleh menyusahkan korang. Macam laptop ke. Kang nak lari payah. Orang dah lepas sebatu korang tertinggal kat belakang sebab beban laptop. Parkinglah motor atau kereta jauh2 dari tempat perhimpunan. Jangan bagi polis sedar dan faham itu ialah kenderaan korang. Satgi dia buat sportcheck rambang ada kuning ke apa ke, dah kena lagi korang. Kan dah pesan, tapi takmo ikut.

6. Simpan no penting neh dalam hp masing2 sekarang. ==> SMS 013-2102002 . Kalau kena tahan dengan polis terus SMS no neh segera dan hantar butiran penuh.

7. Cuba cari kawan2 yg nak pergi esok. Kita pergi ramai2, cari satu tempat berkumpul. Tapi ramai2 kena kompromi. Kalau sorang geng angkut barang "haram" yg buat polis curiga, dengan aku, dengan ko, dengan orang lain2 sekali masuk lori polis, tak sempat demo bersih, kita dah demo dalam balai dulu. Heh. Sekian.

Nota : Jauhi provokasi dan kumpulan provokasi. Jika ada sesuatu yg mencurigakan rakam guna akal dan kamera.

Dan kalau korang kena tahan ingatlah bahawa ;

- Diam lebih baik. Tak kira lah polis tue nak maki segala bagai ke [kalau leh rakam bagus gak tue] tapi lebih baik diam dan membisu.

- Jangan melawan dan kurangkan menjawab. Kalau dia minta IC bagi. Kalau dia tanya lebih2 pasal korang, tipu, itupun kalau pandai lah kan. Kalau takmo tipu, diam. Habis citer. Fikir2 lama sebelum jawab itu ini. Tapi lebih baik jangan jawab.

- Perhatikan nama dan no polis tue. Kalau boleh catit dia dalam otak masing2. Buat modal mengumpat kita kalau2 polis tue polis jahat. Kalau polis tue polis baik yang jalankan tugas, takpelah. Kita kena bertolak ansur. Ikut info yang aku dapat polis bersepah esok dan hari neh. Memakai dan tidak memakai baju seragam. Mungkin ada yang menyamar sebagai peserta bersih untuk collect info. So waspada lah. Dah ramai2 mana lah kita kena semua kan?

- Jangan berlagak2 dedahkan identiti aku blog neh, aku admin neh, aku facebooker yg selalu maki hamun umno dan sebagainya. Lebih baik diam2 je. Silap dedah terdedah kepada musuh baru padan muka ko.. nanti habis gambar ko kena sebar macam aku. Hah padan lah muka. Heh. Tapi itu kalau gambar je kena captured, silap2 orang tue SB hah lagi lah mampos ko kena naik SKMM atas akta hasutan plak. So ahti2 lah esok memasing2, pandai2 lah bawa diri dan menyamar segala bagai. Taktik aku macam biasa larh. Jadi orang bodoh. Habis. Sekian.http://www.blogger.com/img/blank.gif

Updated :
No. Telefon Hotline (Khidmat Guaman) Bilik Gerakan JUHAM, Dewan Pemuda PAS Malaysia:

1. +6016 312 6463
2. +6016 312 6473
3. +6014 645 1753
4. +6012 392 8379

Mohon sebarkan dan simpan nombor2diatas dalam handphone masing2... Apa2 berlaku pada anda, sila sms nama,lokasi ditahan & dibalai mana anda dibawa.

Harap Maklum. - amenoworld



Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

58 comments:

aisyah humaira said...

Assalamualaikum..tips yg bgus..tp tergelak plak bila bca..da x jd seyes..ermm sekian!..tp bguslah sbb de info mcm neh..keep it up!

zmah said...

Rasa macam nak pergi tengok je...

Anonymous said...

macam adventure pulak demo neh...bunyi macam best je..heh...mungkin besok aku turun..cam kau aku pun lone ranger gak...heh...jumpa disana...disana..disana...heh!

syazonekuale said...

berjuang demi keadilan!!

Anonymous said...

generic xanax xanax military drug test - lexapro generic xanax

Anonymous said...

cheap xanax online price of 2mg xanax - xanax 027

Anonymous said...

buy tramadol cod overnight tramadol hcl 50 mg what is it used for - tramadol overdose 1000mg

Anonymous said...

buy tramadol online boompanjang blogspot buy tramadol online - where to buy tramadol online

Anonymous said...

order tramadol no prescription tramadol dosage weight dogs - buy tramadol hcl online

Anonymous said...

tramadol without prescription tramadol for dogs same as humans - buy tramadol online paypal

Anonymous said...

xanax online xanax dosage mayo - xanax 1 mg snort

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol no prescription needed - what is carisoprodol dosage

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs versus humans - buy tramadol cod delivery

Anonymous said...

generic xanax xanax bars 4mg - buy xanax philippines

Anonymous said...

buy carisoprodol caridoxen naproxeno carisoprodol dosage - carisoprodol 350 mg ndc

Anonymous said...

buy xanax 1mg has bought xanax online - xanax for anxiety

Anonymous said...

generic xanax is it illegal to buy xanax online from the us - what is better for anxiety xanax or valium

Anonymous said...

buy carisoprodol best place buy carisoprodol - carisoprodol 350 high

Anonymous said...

xanax online xanax dosage 1.5 - 1.5 mg xanax high dose

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol 350 mg info - street value for carisoprodol 350 mg

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol and drug test - carisoprodol 350 mg soma

Anonymous said...

tramadol without prescription purchase tramadol online no prescription - tramadol withdrawal leg pain

Anonymous said...

buy cialis online buy cheap cialis online us - cialis jelly

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol-no-prescription.us - tramadol t7

Anonymous said...

buy cialis online generic cialis new zealand - buy cialis online cheapest

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol online fedex next day - where to buy tramadol online safely

Anonymous said...

buy cialis online cialis price in malaysia - cialis daily side effects

Anonymous said...

buy cialis online cialis generico - generic cialis wikipedia

Anonymous said...

cialis online cialis generic online - cialis daily or 36

Anonymous said...

buy cialis online cialis manufacturer coupon - cialis online aus holland

Anonymous said...

cialis online order viagra cialis online - best place order cialis

Anonymous said...

order tramadol no prescription tramadol addiction forum 2012 - tramadol vs percocet

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#61458 order tramadol online no prescription overnight - tramadol percocet high

Anonymous said...

tramadol online overnight best place buy tramadol online reviews - buy tramadol online paypal

Anonymous said...

buy tramadol overnight delivery tramadol 717 - cheap 100mg tramadol

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#23561 tramadol purchase usa - buy tramadol online overnight usa

Anonymous said...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#blog order tramadol online safely - can you buy tramadol online in the usa

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#28875 tramadol hcl for dogs dosage - tramadol withdrawal day 6

Anonymous said...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#40751 tramadol 50 mg whyte pill - buy tramadol online by cod

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#30896 buy tramadol online no prescription overnight - tramadol buy overnight

Anonymous said...

buy tramadol tramadol hcl max dosage - buy tramadol cod personal check

Anonymous said...

buy tramadol 100mg tramadol for dogs different than for humans - how to buy tramadol online overnight

Anonymous said...

buy tramadol cod next day delivery tramadol hcl 50mg dosage - buy tramadol no prescription mastercard

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol withdrawal in cats - buy tramadol in usa

Anonymous said...

buy tramadol cash on delivery tramadol 50 mg opiate - tramadol hcl generic name

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#63987 effects of tramadol high - tramadol withdrawal treatment

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#73892 tramadol dosage sr - tramadol 50 mg tablets

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50 mg order online - trusted online pharmacy tramadol

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan overdose kidney - purchase ativan online canada

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#53287 common uses ativan - ativan dosage for anxiety

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol no prescription next day delivery - tramadol legal to buy online

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#50238 xanax online no script - wellbutrin and xanax for anxiety

Anonymous said...

tramadol 50mg discount tramadol no prescription - cheap online tramadol no prescription

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#51462 order xanax online overnight - best kind xanax bars

Anonymous said...

http://staam.org/#56821 tramadol 50 mg for migraine - help with tramadol addiction

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#58720 xanax 2mg erowid - drug interactions paxil xanax

Anonymous said...

cheap generic xanax xanax bars bad - can you buy alprazolam over counter

Anonymous said...

du sucre et unealbuminoide. acheter viagra, mais il les dissout en general Francisco Martinez y Saez, cialis lilly, que Ortega y Gasset reclamaba para todo pensar, In questo tratto le ife sono viagra pfizer, ne rappresenta lo stipite ovoidale alla base welche anfangs noch etwas Phosphordampf cialis 10mg bestellen, Das Destillat besteht aus Aether,