Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Sunday, July 3, 2011

ISMA BODOH TAPI BUAT-BUAT PANDAI

بسم الله الرحمن الرحيم



Keratan akhbar dari kenyataan Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA) Menurutnya pihaknya merancang untuk mengadakan konvensyen Keluarga Melayu Muslim 2011 di PUTRAJAYA 9 JULAI terpaksa di tunda ke tarikh lain dik kerana gangguan demo BERSIH..

KAHAKHA....NAK JADI POPULAR PUN
XPAYAH LA JADI BODOH....

WOI...PUTRAJAYA KAT SELATAN SELANGOR NUN...

DARI UTARA NAK KE PUTRAJAYA..
TAK PAYAH LALU KL...
IKUT HIGHWAY PLUS TRUS IKUT NPE-ELITE...

DARI SELATAN NK KE PUTRAJAYA..
TAK PAYAH LALU KL...
IKUT KELUAR TOL KAJANG..KAHKAH

DARI PANTAI TIMUR..
TAK PAYAH LALU KL...
IKUT MRR2 KELUAR PERGI ARAH CHERAS..KAHKAHA

WOI....JADILAH MCM ABIM (angkatan belia Islam Malaysia)....
JADILAH MACAM GAMIS (Gabungan Mahasiswa ISlam Malaysia)...
NGO YANG COOLLL...
SENTIASA COOLLL...

NGO YANG BERGERAK BERSAMA BERSIH 2.0...
TAK PERLU JADI BARUA... - Era Pasca





Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

11 comments:

Anonymous said...

ISMA ni ikatan Muslim mana pulak?
Woi bunyinya macam pertubuhan penting. Perdana Meewnteri JIB ke nak rasmi meeting korang...
Kalau balaci tu balaci jugalah.
Muslim tak perlukan korang tak payah tuboh NGO nak cari habuan.

Anonymous said...

Salam.
Gua bukan ahli ISMA.. tapi sangka baik gua, diorang batalkan program sebab nak join Bersih 2.0 lah tu..

New Hope said...

buat je la hari lain apa susah.

http://harapan-terbaru.blogspot.com/2011/07/jangan-buat-kerja-dua-kali.html

puteri said...

anonymous -->>

ISMA tu seangkatan dengan JIM.
dua2 NGO muslim.
dah lama dah

PUPPETS said...

ingat kan isma aliff heeeee

Anonymous said...

dah rasa diri hebat, sebab tu membodohkan orang sana sini...menzahirkan kebodohan diri sendiri....

Anonymous said...

yang kata balaci tu ko tau ke isma tu apa? ko memang balaci...

IMJ_sensei said...

xperlu keras sgt statement tu..
hanya Allah y maha mengetahui..
janji isma tu jalankn kerja2 dakwah d mesia ni..

Anonymous said...

nabi tak pernah berdakwah dengan mencaci maki orang...baca hadis..tapi akhlak buruk...imam al-ghazali bila nak menentang ahli2 falsafah dia belajar falsafah dulu sampai habis..ni korang tak tau ujung pangkal nak membodohkan orang...malu la skit...pejuang islam ke mcm ni?

Anonymous said...

salam,untuk pengetahuan semua,"konvensyen keluarga melayu muslim" ini adalah anjuran bersama JAKIM dan juga PEMBINA, jadi kebetulan tarikh itu perhimpunan BERSIH 2.0 diadakan,Jadi pihak ISMA sendiri telah dinasihatkan oleh pihak JAKIM agar program ditangguhkan ketarikh yang lebih sesuai supaya tidak timbul isu-isu . ISMA dan JIM(IKRAM) merupakan dua jemaah islam yang berlainan(maksudnya disini bukan dibawah satu rangkaian), tetapi masing-masing menjalankan tugas dan tanggungjawab untuk menyebarkan islam dan mengislah masyarakat Malaysia. Disini saya juga hendak menegaskan bahawa ISMA bukanlah "BALACI" UMNO seperti mana yang didakwa oleh sesetengah pihak. Janganlah nak menabur fitnah dengan membuta tuli tanpa usul periksa. Untuk lebih lanjut dan mengenali apakah itu ISMA yang sebenarnya bolehlah search di google @ layari ismaweb.net...

Anonymous said...

isma takde hala tuju jelas pada org umum, nak menang dgn cepat sb tu nampak mcm barua