Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, June 10, 2011

BAGAIMANA JIKA INI TERJADI KEPADA KELUARGA ANDA?

بسم الله الرحمن الرحيمNote: Senang-senang bunuh anak orang kemudian keluarkan kenyataan menipu.. Di Malaysia ni polis memang raja.. yang jahat semuanya orang awam yang baik semuanya polis.. bila ada kes polis makan rasuah ketua mereka akan keluarkan kenyataan "orang awam yang menyamar sebagai polis". Bila ada kes polis rogol gadis ketuanya akan tolong keluarkan kenyataan.. "orang awam yang menyamar sebagai polis". Bila polis tembak orang awam ketuanya akan jadi tolong keluarkan kenyataan.. "itu bukan orang awam tapi penjanayah" Kah kah kah kah.. seronok jadi polis kat Malaysia ni.. Sebab jadi jer polis anda akan dikira sebagai maksum... kah kah kah kah..

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

0 comments: