Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Monday, April 12, 2010

DITAMPAR BAPA SENDIRI HANYA KERANA INGIN MEMAKAI TUDUNG

بسم الله الرحمن الرحيم

Ceritanya bgini....

Aku mengeliat sepuas puasnya. Nasib baik takder siapa nampak cara aku mengeliat. Mahu jatuh saham aku huhu.

Tiba tiba aku teringat kisah semalam. Airmata terus berlinang. Terasa amat sayu dan sedih. Salah ke kalau aku nak pakai tudung? Naper abah tak benarkan? Buat pengetahuan korang, bapak aku ni jenis orang yang sibuk giler. Businessman yang sentiasa sibuk. Mak aku dah takder. Meninggal dunia lama dah. Sedih sangat sangat.

Dari jendela, kelihatan cahaya matahari mula menjeluskan diri ke celah celah langsir tingkap. Jam dah 11:00 pagi. Perut lapar.

Aku bangun capai tuala, masuk bilek mandi.

Lepas mandi, aku belek belek tubuhku pada cermin. Alangkah lebih cantik kalau aku bertudung. Aku nekad! Aku akan protes habis habisan kalau bapa aku tak nak juga bagi pakai tudung. Aku sanggup lari dari rumah. Demi kebaikan yang aku pilih. Lantak la dengan ahli keluarga aku yang lain lain. Semuanya tak nak pakai tudung! Tapi aku nak!!!!

Aku turun ke bawah. Baru jea nak buka tudung saji atas meja, terdengar bunyi kereta masuk garaj. Aku jenguk melalui tingkap dan nampak bapa aku balik. Aikkkk, apahal bapa balik awal ni???

Dalam masa yang sama, aku rasa inilah masa yang terbaik untuk desak bapa aku benarkan aku pakai tudung. Now or never!

Bila bapa aku buka jea pintu, aku bersalam dengannya dan tanpa lengahkan masa, aku kata, ""Daddy, cheq nak pakai tudung. Cheq nak!"

Bapak aku terus jegil sebesar besarnya. Macam ada api keluar! Pangggggggggggggggg ggg... Bapa aku hayun penampar ke muka aku! Tersepok aku di celah set sofa.

"Aduhhhhhhhhhhhhhhh hhhh....sampai hati daddy! Cheq tau la daddy rasa malu kalau cheq pakai tudung. Salah ke kalau cheq nak tutup aurat cheq? Kalau adik dan abg tak nak...."

Pangggggggggggggggg gggg....! Daddy labuh pelempang ke muka aku sekali lagi sebelum aku abis bercakap.

"Hang jangan nak bagi aku malu naaaa! Hang jangan nak buat pasai! Hang nak pakai tudung buat apa??? Dah 100 kali aku habaq, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG!!! Tu la, bila time kelas agama, hang ponteng! Nama hang aku boh "Razali", tup tup lekat jadi ZAZA sahaja! Memang la dalam rumah ni semuanya tak bertudung sebab adik hang tu lelaki! Abang hang pun lelaki jugak!".

Aku yang tersepuk celah sofa, terus menangis terkedu kedu. Dah la sakit kena tampar, kena pelempang. Tudung pun tak dapat jugak.

SALAH KAH AKU? SALAH KAH AKUUUUUUUU! OOOOO tidakkkkkkkkkkkkk!

KWANG3X.. TEKUN BACA HEH , DARI ATAS .... RELEX LAR BEB .. AKU PUN DA TERKENA
X KAN NAK KENA SORANG2 PLAKKKKKKKKKKKK ....


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

101 comments:

Fakhrur Razi said...

igtkan ada gossip panas bru tadi
hak2 =.="

Allgreen said...

kau memang la... nak kenakan kawan!
cuma satu lagi hang x habiskan cerita tu... dia nak pakai tudung apa? tudung kepala ke atau tudung saji he he?

singgah le kat blog http://wwwallgreencom.blogspot.com

greenhall said...

wa kena beb! haha

bellar0ssa said...

wa terkena juga!

Cikgu Hasan said...

aslkm saudara seagama minta derma ikhlas 10 sen dengan klik saja

TOLONG KLIK DI SINI
http://jutawanklik.com/?a_aid=bugis2010
019-5852569 & 012-8378247

mutiaraKU said...

masyaallah..
Ya ALLAH kau selamatkn lah kaum yg teraniaya..ameen..

mamarempit said...

tu yg pelik...org lelaki sibuk nk pakai tudung...org pempuan sibuk nak telanjang...awat jadik lagu tu....

qdine said...

Yang perempuan nie bila lagi nak pakai tudung..
Ini bukan alasan belum besedia. ...
Ini perintah Allah, suke atau tidak kena buat...

Kakashiro said...

hampeh betul ko ni..aku ingat cerita betul...mmg terkena deng...ape2 pon leh ilang tension..

Peluncur Islam said...

cet pun terkena... apa lah bujang susah ni.. cantik nama bujang susah.. uniikkkk....

pakcik kordi said...

kah kah kah!!!!!klaka!!!!

gorgondolamedusa said...

kewak, den tekono...

hehehe...
ambil perhatian, gejala jadah ni dah menular ke sekolah rendah dan paling mengejutkan aku smalam anak buah aku 3 tahun nak potong guli die, die cakap nak tgk guli je, pastu kite ckp la nanti sakit, berdarah, last2 die kate die xnak mende tu, nak jadi cam kakak2 die... aduyai...

last week aku pratikan student aku darjah 3, menjerit2 auwww auwww... sambil pegang bunga tangan mlentok2.. ikutkan hati aku nak sepak je budak camtu... tapi apakandaya.. cume gertakan2 kasar je aku dapat bg atas sebab melayan dia sbg seorang budak LELAKI. aduyai...

White Bird said...

adoi... ingat kisah benar td.. pic tu bikin suspen je =)

cahaya malam said...

salam..

hampir-hampir bapak die nak kena pelempang..
setelah dibaca hinggalah licin..
rasa-rasa si bujang nie yang nak kena pelempang.. heee..

*kelakar tul la..!
:)

wassalam..

iqbalsyarie said...

mesejnya sgt2222 jelas.Memang akhir zaman ini ada golongna lelaki yg terlebih perempuan drpd perempuan!!
jijik...namun kita perlu bimbing dan doakan mereka...

AiNuDdIn Kun said...

haha...aku ingat hang jadi sutun dah

mcjust.lol said...

adoii... hahahaa! tipah tertipu! :D

ijoks2009 said...

Nasib baik aku baca komen dulu,hahaha.tak jadi nak baca N3.

ThE MeAniNg oF fRiEnDsHip said...

hampehh penat baca....

komrad said...

ceh....kalu tak mau kena tembak bapak pompuan tu

hai said...

ciss!!...terpedaya akak!!huhuhu...

Captain said...

salam bujang,

kau punya ayat boleh jadi penulis novel no. 1.hehehe

Bapa dia lempang tak tau hukum buka aurat la..bujang kena p tarbiah bapak dia..

sitinorafatien said...

ape la bujang nie...baca punye bc..tgk2 upe2nye lelaki...memang patut kena tmpr..padam muka...xsedar diri yg dia 2 laki...
terpesong dah nie

shUhashUhi said...

hahaha..mintak izin c0py naa..
nak bikin org len panasss gak..

nt i'll letak ur url..

tQ~~

gummybear said...

stat dari dia kene lempang, saya dh dpt agak endg citer ni...huhuhu

ghuzwatul qolam said...

adehh..sabau je la..gmbar atas molep doh...

nur adrina said...

salam.. aku nie budk umo 12 tahun.. aku prompan... tapi aku nk sngt3 pakai tudung... mak x kasi.. aku pelik..mak kawn2 aku sume kasi ank dier pakai tudung... mak aku nie kedekut.. xkn aku nk ckp kasar... hari nie smpai skarng x dapt pakai tudung... asal kan aku minta nk pakai tudung mak aku ckp mcm nie,"X PAYAH NGADA2.. AKU BAGI KARANG.. MENTANG2 KAWN2 ENGKAU PAKAI TUDUNG, KAU PON SAMA NK PAKAI TUDUNG.. AKU BAGI KARANG..."dan membebel smpai jiran dengr.. ya allh malu aku.. kadng2 aku menangis...aku dh minta bntuan dari ustaza... tapi sama jugak mak aku tak bagi..dari sapa lagi aku nk minta bntuan..?? aku brdoa kepada allh semoga terng kan hati mak aku supaya bagi KU PAKAI TUDUNG...aku takut nnt hari kiamat sehelai rmbut aku kena kerat 7.. pas tu, kepala kena gngtung... ya allh... aku nk pakai tudung....bila aku ckp kat mak aku, mak aku ckp DIAM LAH.....

BUJANG SUSAH said...

Salam dik nur adrina.

simpati dgn permasalahan adik. tp x tau nak bantu mcmana. Banyakkan memohon pada Allah agar ibu anda diberi hidayah olehNya.

syaza said...

huhu.. ingatkan hang nak pakai tudung saji buat keselamatan tadi.. izinkan utk post balik kat facebook.

Na'im Nikmat said...

Hampeh aku tertipu............

Karl Kazat said...

slm....

aduyai..ini mcm pnye org pun ada ke??hahaha..dunia2...

puteri said...

ha.ha

cik peah said...

LOL! ingat kisah benar la tadi. hampeh.

fairul said...

hahaha ak hmpir2 terkena tp dr ayat mule2 pn ak dh rse laen mcm huhu so ak dh dpt agk la huhuhu

Amirah Muhajir said...

trick ke nih?hadoihhh...

Nia said...

sumpah klakaq ha3

4umyfans said...

haha.... lawak...
tapi awat dia laki nak pakai tudung sangat-sangat?

hazirah kasimon said...

hahahaha~lawak la...adess<< ade gak ehh..mcm2

*47!k@# said...

hahahaha..sempoi punya cita..cek pon terkena..nk kna kn kwn2 cek gk..leyh copy?? ;P

kutoOobambOo / ericoanaci said...

peh.. tudung saji betol.. ingat kan bapak ni derharka tak kasik ank pakai tudung.. Lelaki upanya.. mmapuiii. ni mak nyah soleha ni... buat bini solehah.. hahah

Anonymous said...

xanax online 2mg xanax bars online - xanax dosage high

Anonymous said...

xanax online buy xanax online usa - does walmart drug test xanax

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg buy online - buy 200 mg tramadol online

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 100mg retard - buy tramadol online mastercard

Anonymous said...

generic xanax xanax high 2mg - best way order xanax online

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol stada 100mg retardtabletten nebenwirkungen - tramadol for dogs best price

Anonymous said...

xanax online buy xanax canada - order xanax from uk

Anonymous said...

generic xanax 2mg blue lotus xanax bars - xanax class of drug

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs human consumption - tramadol overdose and seizures

Anonymous said...

buy carisoprodol no prescription carisoprodol high dose - carisoprodol 350 mg drug test

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol nsaid - carisoprodol watson no prescription

Anonymous said...

tramadol online no prescription tramadol dosage for depression - tapering off ultram tramadol

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl extended release - tramadol order online tramadol 50mg

Anonymous said...

tramadol no prescription tramadol for dogs with liver problems - tramadol hcl vs tramadol

Anonymous said...

where can i order xanax online xanax generic or brand - xanax erowid experience

Anonymous said...

buy tramadol online buy online texas tramadol - tramadol online ireland

Anonymous said...

generic carisoprodol carisoprodol buy online no prescription - carisoprodol 350 mg strong

Anonymous said...

cheap alprazolam xanax long term side effects - buy xanax online overnight

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol recreational dosage - carisoprodol d 31

Anonymous said...

buy carisoprodol best place buy carisoprodol - carisoprodol 350 high

Anonymous said...

buy cialis online cialis daily use vs 36 hour - cialis online forum

Anonymous said...

buy cialis online in usa cialis daily message boards - cialis daily instructions

Anonymous said...

buy tramadol online order tramadol online prescription - order tramadol online next day

Anonymous said...

xanax cheap clonazepam generic xanax - buy xanax online mastercard

Anonymous said...

buy cialis online buy cialis online with prescription - generic cialis mjy.blogspot

Anonymous said...

buy cialis from canada cialis 30 day cost - cialis price daily use

Anonymous said...

cialis no prescription overnight cialis daily free - generic cialis online no prescription

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol buy tramadol overnight delivery no prescription - tramadol 50 mg street value

Anonymous said...

tramadol 50 mg tramadol hcl 50 mg picture - next day tramadol review

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol withdrawal cold turkey - overdose of tramadol side effects

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#44827 buy cheap tramadol mastercard - tramadol 50mg buzz

Anonymous said...

buy tramadol online buying tramadol with mastercard - tramadol hcl coupons

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol online legit - buy tramadol online legit

Anonymous said...

tramadol online tramadol hcl 50 mg tab teva - buy tramadol online pharmacy

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for pets no prescription - can you buy tramadol online legally

Anonymous said...

buy tramadol can dog overdose tramadol - buy tramadol overnight no prescription

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#63987 buy tramadol without script - tramadol tablets dogs dosage

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50 mg looks like - tramadol online no rx

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#50897 tramadol for dogs is it safe - buy tramadol paypal

Anonymous said...

buy tramadol illegal buy tramadol online usa - tramadol withdrawal advice

Anonymous said...

buy tramadol tramadol for dogs pain - tramadol 50mg para que serve

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol 100mg buy - buy tramadol in usa

Anonymous said...

buy cheap tramadol tramadol ultram medication - mister wong tramadol 100mg

Anonymous said...

order tramadol online without prescription buy tramadol online visa - buy tramadol 50mg

Anonymous said...

ways to buy ativan online lorazepam 1 mg day - ativan side effects erowid

Anonymous said...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#56932 tramadol for dogs constipation - what dosage of tramadol should i take

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#54126 dosage of ativan for anxiety - ativan every 8 hours

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl urine drug test - tramadol 50mg for dogs safe for humans

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#61301 buy xanax alprazolam online - buy alprazolam europe

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#61301 buy alprazolam online no prescription needed - buy xanax online with mastercard

Anonymous said...

http://staam.org/#90873 tramadol codeine high - buy tramadol overnight

Anonymous said...

buy xanax online can u overdose xanax - cheap xanax uk

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol xl dosage - 100mg tramadol every 4 hours

Anonymous said...

buy tramadol without rx tramadol withdrawal medicine - tramadol er overdose

Anonymous said...

http://staam.org/#21236 buy generic tramadol online - can you buy tramadol in greece

Anonymous said...

order xanax generic xanax stamped g3721 - how to order xanax online legally

Anonymous said...

best buy tramadol tramadol 50 mg prn - tramadol for dogs with pancreatitis

Anonymous said...

buy xanax online buy xanax cod - buy xanax canada online

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#37284 xanax high much - overdose on xanax and ambien

Anonymous said...

xanax 2mg xanax generic effective - celexa xanax and alcohol

Anonymous said...

cialis cialis cialis