Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Sunday, March 7, 2010

WOI BACA NI...!!!

بسم الله الرحمن الرحيم

Sumber - Iryu

Hi guy, aku ni brasal dari sabah.. ni nak share sum ting dgn korang...

Perna kah kamu myaksikan BN suap rakyat msa pilihan raya? x pernah kan...

Cuba kamu pergi sabah, BN adakan kempen undi dan sesiapa yg mgundi akan dibayar Rm50-Rm100. then, Bn menang majority di sabah sebab duit...

BUT PLZ IM SURE "kamu orang semenanjung x pcaya kata2 ni"

1) orang indonesia dan filipina yang masuk secara haram ke sabah akan dapat IC atau kad pgenalan taraf "bumiputera" skiranya mereka undi BN dan setia UMNO.

2) pduduk asli orang sabah ialah suku kaum kadazandusun sahaja, mereka tidak mengundi, tapi orang2 indon and filipin yang undi sbb mrk telah diberi keistimewaan (Kad pengenalan bumiputera) dan duit (mgundi)i... Sbaliknya orang indon dan filipin ni benci BN, tp psal IC dan duit punya psal, mrk buat apa ja.

3) jangan salah paham thadap pduduk sabah, nak salahkan "salahkan BN or UMNO" sbb mrk telah mggunakan teknik licik mereka msaukkan pendatang asing"

kata2 ni adalah benar bknnya rekaan... Mgkn kamu ingatkan BN di sabah layan rakyat dgn adil sbb tu BN slalu menang majority, TAPI itu tipu belaka geng, masa pilihan raya ja turun padang.
klau mo tau lah, stakat edar payung bn, topi bn, baju bn, bagi coke atau bagi kayu dan atap pada penduduk kampung. mereka terus mengundi BN... apa tak menang sbb ini lah kgemaran orang indon dan filipin

rakyat tak berfikiran ni adalah penduduk atau orang asal dari indonesia dan filipin (alien) BKNNYA PENDUDUK TEMPATAN.

pernah dengar PBS tak? Parti Bersatu Sabah.. Ini badan adalah yang tebaik di sabah yang berusaha memisahkan sabah dari Malaysia sbb:

1) kerajaan persekutuan telah mgambil sumber duit dan hasil dari Sabah utk pbangunan di semenanjung bknnya duit tu pergi ke tmpt yang sewajarnya.

2) PBS berusaha utk memajukan dan memisahkan sabah sebab nak mjadi negara yang independent seperti singapura. Tapi yg jelasnya, Sabah boleh mjadi lebih kaya dari segi ekonomi jika dibandingkan dengan semenanjung dan singapore.

3) Sabah sahaja tak termasuk Sarawak telah myumbang sbanyak 56% kepada sumber ekonomi Malaysia.

4) pjuang PBS "Pairin" telah ditahan ISA sbb dikhuatir oleh kerajaan Mlaysia akan hilang punca Ekonomi Malaysia. saki baki ahli PBS tlah dibeli dgn harga berjuta2 untuk masuk BN.. Then terbubarlah PBS.

5) Datuk Musaman "Menteri sabah" pandai, dia mpunyai duit bjuta-juta di bank switzerland".
anak2 lelaki beliau slalu bgadu antara 1 sama lain sbb "money$$$$". Duit rakyat dan pelan untuk rakyat lesap masuk dlm poket.. "BAGUS DIA MAMPUS"

PKR adalah badan yang betul2 ingin menolong rakyat. Dimana masyarakat malay, cina dan india bersatu dlm parti ni... ini baru dikatakan 1 malaysia.

Golongan Ahli dlm PKR ni adalah orang2 yg terdiri drpd orang yang berpendidikan tinggi, bpgalaman n pgetahuan tinggi. Yg PENTING "THEY ALWAYS THINK THE FACT"

GOVERNMENT ALWAYS COME OUT WITH STUPID AND NONSENSE STATEMENT AT TV3 OR NEWSPAPER ONCE THEIR SETBACK OR CARELESS ACTION SPREAD AMONG ALL OF US.... this thing cannot denied.... come on!!!! wake up

negara ni masih tak maju2 atas rasuah dan moral orang atas yang memerintah masih lembap, pikir keuntungan dan buat hal masing2. "berkerja untuk rakyat" hanyalah propaganda untuk mracuni pemikiran rakyat yang bodoh.

"KAMI BKN BODOH ADALAH KATA2 RAKYAT MALAYSIA YANG BEROTAK", "HIDUP UMNO IALAH ORANG YANG NAK MENEMPAH NAMA , TAK SEDAR DIRI DAN BEKERJA UNTUK KERAJAAN (DPT MANFAAT DARI SEGI CUTI LEBIH, BELI KERETA N RUMAH MURAH DAN LAIN) ". –NAJISSSSSS POLITIK-

- Perisik Rakyat


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

9 comments:

noor afzan said...

masa say pergi sabah dulu mmg terasa perbezaan ketara taraf ekonomi di sana berbanding dgn sini..
kenapa mesti ad abeza kan..?
kata 1 negara..
kat sabah byk yang boleh dimajukan tapi hmmm..pikir2 sendiri ajelah jawapannya kenapa kan..=)

Ikhwan Nain said...

http://gentisan.blogspot.com/2010/01/jalan-rosak-sudah-7-tahun-2003-2009.html

Inilah janji daripada umNO BN yang tak pernah tertunai selama tujuh tahun! Ada orang beli undi.

Ikhwan Nain said...

http://gentisan.blogspot.com/2010/01/jalan-rosak-sudah-7-tahun-2003-2009.html

Inilah janji daripada umNO BN yang tak pernah tertunai selama tujuh tahun! Ada orang beli undi.

anakmuaallaf said...

salam,
umi nak copy n3 ni...

Ingatkan sibuk goreng kerisek tak sempat buat posting baru..

Umi dh search dah tau kt mana..

Isa said...

Salam Bro,

Ini kisah dah lama bro, sejak zaman Megat Joned lagi... JPN Sabah/Sarawak pun mainkan peranan (menurut sumber).

Dan tak perlu pergi ke Sabah bro..., JPN PJ State pun kelakuannya sama gak..., bagi myKad pada rakyat Indon, sebab nakkan undi jer...

UBN memang kotor dan jijik..., sebab tu gua paling benci dengan permainan diorang, sial dan gampang.

Sebab itulah gua bermati2an maki hamun parti haramjadah sialan nih... selagi tak hancur puak2 nih.. selagi itulah diorang bermaharajalela.

Harris Abdullah said...

Ya Allah, begitu rendah nilai Kewarganegaraan Malaysia. Dengan hanya satu undi sudah boleh jadi warga negara.

Muhamad Nazhif said...

Pada pendapat sy lah,

suma nya pakat x bley pcaya...


sy pown dah buntu,sapa yg patot dipercayai 100%.


BN - mmg dah xbley pcaya.rasuah sana sini.TALAM 2 MUKA btol diorang nih...


PAS - mula menampakkan perpecahan.lebih2 lagi,bila Nik Aziz 'menghalau' Nasharuddin.tambahan,bila pro UG nih,nak bergabung dgn BN/UMNO nih


PKR - ckp jer lebih.bukan bwat apa pown...

DAP - sudah jelas ingin menghancurkan org Melayu.lihat shj di PULAU PINANG.sudah smakin porak peranda jd nya..


yg lain2 - ntah ler...



Juz my 2 kupang opinion.Rasanya,lebih duk kat Amerika drpd jd rakyat Malaysia...nge nge



*Kalau salah,tolong betulkan...

Anonymous said...

Muhammad nazhif...bagi saya tetap PAS.. sbb perpecahan mereka x merugikan rakyat. Itu isu dalaman. Yang mereka berselisih pendapat pun sbb ada pemimpin2 mereka yg berjiwa umno. Tp takut nak kluar sbb dah bai'ah. Kalau x mesti org mcm hasan ali dah lama cabut masuk umno.

Anonymous said...

nazhif,

pkr x buat ape?
aku dok slangor ni, die bg air free,
tupon ade org dengki nak menswastakan SYABAS la, nak tuka ape la.
kalu aku pk balek,
knape krajaan selangor boleh n mampu buat camni, slame ni krajaan malaysia x de duit ke?
ke $ telah disalahgunakan slame ni?

selangor maju!
rakyat maju!

mungkin sebab awk byk bace beritan hairan, utusan melayau yg byk cite keburukan PR. yg +ve ade, cume mukesurat last, tu pon 2-3 prenggan jek, tp biase nye x masuk langsung pon pasal kebaikan PR ni. hahahah...