Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, October 21, 2011

PANAS!!! KERAJAAN MALAYSIA HARAMKAN PEMAKAIAN TUDUNG.

بسم الله الرحمن الرحيم

BERITA PANAS! KERAJAAN MALAYSIA AKAN HARAMKAN PEMAKAIAN TUDUNG DI PEJABAT, IPTA & IPTS TERMASUK SEKOLAH.



Pihak menteri juga sudah mengeluarkan notis bagi pengharaman pemakaian tudung ini di semua IPTA dan IPTS dan juga akan menghantar notis ini ke sekolah-sekolah. Pihak menteri juga telah menyenaraikan beberapa jenis tudung yang haram dipakai sewaktu berada di dalam pejabat, sekolah ataupun kawasan kampus. Antara jenis... tudung yang tidak boleh dipakai ialah : -
1. TUDUNG SAJI.
2. TUDUNG PERIUK.
3. TUDUNG TERMOS.
4. TUDUNG CAT.



#haiya jangan serius sangat maa ini pagi. senyum dulu ^_^ ♥ ... kih kih kih kih...


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

8 comments:

Amuraria said...

WAKAKAKA !

kutoOobambOo / ericoanaci said...

waka waka

~~nUyUL~~ said...

cet!~ ;p

aku HIV positif said...

HAHAHAHA...

aku budak klang said...

ayo yo yo mula2 wa suspen lepas baca wa ketawa sampai itu mata air ada keluar la....

Anonymous said...

pemakaian tudung ni, larang jgn, suruh lagi adalah....tp tidak termasuk tudung2 tak munasabah tu!

Anonymous said...

tudung tarparwere

zara isyaiqal said...

lwaknya. .