Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, August 26, 2011

LOGIK KE NAMA SURAU "AL-MUSYRIKIN"?

بسم الله الرحمن الرحيم



TV3 mendakwa sekumpulan Qariah Surau Al-Musyrikin (kafir) telah berhimpun di hadapan kelas tuisyen berkenaan kerana membantah tindakan kelas tuisyen itu yang didakwa kononnya menyebarkan agama Kristian kepada pelajar yang beragama Islam.



Note: Bab buat demo kerana cikgu tuisyen tu mengambil kesempatan menerapkan anak-anak orang islam dgn ajaran kristian tu aku sokong 100%.. kalau tak silap aku video yg ada kat bawah ni boleh dijadikan sebagai bukti kepada tuduhan yang membuktikan memang cikgu tersebut mengajar pelajaran kristian kepada anak orang islam.. Tapi bab tv3 suku ni kata kariah surau 'al-musyrikin' tu yg aku xleh nak terima tu.. nampak sangat la pembohongnya.. nampak sangat la tv3 suku ni main bedal jer asalkan berita boleh jadi panas.. nak menipu pun agak-agak la..



Note: 54 tahun Malaysia merdeka.. 54 tahun umno mengaku memperjuangkan islam tapi tiada satu pun akta dan undang-undang yang boleh dikenakan sebagai tindakan untuk mereka-mereka yang murtad.. Akibatnya ada diantara segelintir mereka yang mencedok peluang ini untuk menyesatkan umat islam di Malaysia.. Sedangkan jika menurut hukum islam, hukuman bagi mereka-mereka yang murtad adalah bunuh.. Dimana peranan UMNO sebagai parti pemerintah selama 54 tahun?



Allah Subhaanahu Wata'ala berfirman, “Barangsiapa yang kafir kepada Allah sesudah dia beriman (dia mendapat kemurkaan Allah), kecuali orang yang dipaksa kafir padahal hatinya tetap tenang dalam beriman (dia tidak berdosa), akan tetapi orang yang melapangkan dadanya untuk kekafiran, maka kemurkaan Allah menimpanya dan baginya adzab yang besar.” (An-Nahl: 106). Maka barangsiapa yang kafir tanpa paksaan, berarti telah gugur keimanannya dan ia berhak mendapat kemurkaan Allah dan adzab-Nya yang kekal.

Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam menjelaskan bahwa kemurtadan mengharuskan dibunuh, beliau bersabda, “Barangsiapa yang mengganti agamanya (Islamnya) maka bunuhlah ia.” (Diriwayatkan oleh Al-Bukhari).

Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam juga bersabda, “Tidaklah halal darah seorang muslim kecuali karena salah satu dari tiga hal: Jiwa dengan jiwa, orang tua yang berzina dan orang yang meninggalkan agamanya lagi memisahkan diri dari jama’ah.” (Muttafaq ‘Alaih)


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

10 comments:

anti hassan ali said...

tv3 dan ameno tak faham akan hak asasi manusia dan kebebasan beragama.

Mujur ada insan seperti tuan dan yang lain yang menentang mereka.

eyna_chan said...

surau al-musyrikin??

lol

Aq Hamba said...

adeh..surau al-Musyrikin?huk3..

pokku(putrajaya) said...

Bengong...nama surau main hentam jah...al musyirikn???

Anonymous said...

Jadi ape tugas kita pulak sesama islam dalam menangani hal nih... Cari salah orang je ke and biarkan lagi ramai yang murtad.... apa tindakan BS sendiri??

LydSunshine said...

Ye ke bujang ni? Kot2 nama dia Al Musyakirin kot?

Anonymous said...

Surau Al mushrikin ada di pejabat Tv 3....ia nya untuk staff yg tak suka posa dan yang penting nak memantat pon boleh.......

Anonymous said...

tak tau la kalau BS sokong anti hasan ali tu cakap... orang kafir yang suke bile orang islam menyokong tindakan mereka... nauzubillah...

Wally Bandits said...

Pertama sekali,aq nak tergelak dengan UMNO,Apa hal pun aq terhibur dengan Pelawak mutakhir negara KITA nih..wkakaakk

Wally Bandits said...

Pertama sekali,aq merasakan terhibur dengan bakat2 lawak jenaka POLITIK UMNO,izinkan aq wkakakakaakaka