Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, August 27, 2011

AKU BENCI KERAJAAN SELANGOR!!!!


بسم الله الرحمن الرحيم

Bil air 20sen jer... ngarutlah..kah..kah..kah..

Aku nak kongsikan dengan korang bil air salah sorang jiran aku ni.. dia ni orang atas pagar..
bukan menyokong mana-mana parti.. tetapi dah tentulah dengan menjadi jiran aku,dia mendapat banyak input tentang Kerajaan Pakatan Rakyat.. dan sikit sebanyak,apa yang aku sampaikan kat dia memang masuk dalam kepala dia... dan dia pun mula berani cakap yang "pemimpin kerajaan BN ni banyak "sembang" jer... tapi abok pun takde... "

"cakap nak lawan rasuah,tapi dorang sendiri yang rasuah.." itu kata dia yer.. bukan kata aku.. dan sudah tentulah aku setuju dan aku gembira bila dia nampak semua tu...

dan semalam,dia tunjukkan aku bil air dia,dia kata masa Khir Toyo dulu tak pernah macam ni.. sebenarnya dia ni dah berbulan-bulan tidak bayar bil air sejak pakatan ambil alih Selangor... tapi tak pernah tunjuk kan kat aku bil air dia.. tapi semalam tah nape,dia tunjukkan kat aku bil air dia.. aku pun apa lagi..aku ambik dan kongsikan dengan korang ler.. korang tengok sendiri ok..



ini bil air yang dikeluarkan di negeri Selangor... bukan di Perak, bukan di Johor, bukan juga di Melaka yang dikatakan maju tu..

aku harap korang hargailah apa yang Pakatan Cuba buahttp://www.blogger.com/img/blank.gift untuk mengembalikan hasil Negeri kepada rakyat Selangor... kalau kita bagi UMNO menang pada PRU 13 nanti... mungkin jiran aku dan ramai lagi yang menikmati bil yang macam ni sekarang tidak akan dapat menikmatinya lagi..

Kerana UMNO adalah penghisap hasil rakyat jelata..- lianglahad

Note: Pemimpin umno yang kata " AKU BENCI KERAJAAN SELANGOR!!!" kah kah kah kah


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

72 comments:

MOHD MAHATHIR SUGUA said...

tidak!!!

Anonymous said...

susah la kalau semua mau free...

Anonymous said...

entah2 rumah bil rumah tinggal ko tarok kah kah...

Rosmah Mansor Pukimak said...

bangang punya anon umno ni... free tu percuma la mangkok.. rm2 tu percuma ke?

Anonymous said...

tak semestinya bil air RM0.20 leh murtad eh...

ijoks2009 said...

Selamat hari raya,semoga dimurahkan rezeki,diampunkan dosa-dosa dan sentiasa dalam rahmat Yang maha Pengasih

Anonymous said...

Sahabat,

Usah dibangga dengan bayaran air yang murah sebab yang penting ialah nilai kuasa beli wang kita. Khalid Ibrahim belum membuktikan apa-apa bagi aku. Yang aku kompem, aku lihat beliau membuat kesilapan dalam keputusan berulang-ulang kali, dan sering kali tidak seperti jangkaan rakyat atas pagar nih...

PAST...

puteri said...

siapa yang mengawal kuasa beli rakyat?
siapa yang mengahawal harga barang?
DAP kah?
hahahaha

psstt.. BS
jangan cuti lama2.
RINDU!

Anonymous said...

rmp! ape la ko mangkok tandas ...percuma dan free tu sama lah...kalau semua benda percuma ko boleh kaya ke.. bangga dengan benda free je tidak kemana...nanti tentu ko suruh orang basoh berak ko pulak... ko jadi pemalas dan peminta sedekah...haha melayu bangang...

KAYUAPI said...

Ya lah, sejak tak payah bayar bil air ni, saya pun dah lupa jalan ke pejabat JBA Kelang, dengar kata ada perubahan jalan. Haih alamat sesat la nanti kalau ada urusan di JBA!!!

Anonymous said...

alhamdulillah..bil air rumah sy FREE sejak duduk dan menetap di selangor... bukan semua mahu free...tp itulah satu nilai yg kerajaan negeri bagi kami...kalo umno yang masih pegang selangor alamatnya....lu pikir la sendiri...orang umno sembang mau kemaih ja....

Anonymous said...

KERAJAAN SELANGOR BAYAR KAT SYABAS.. ITU BUKAN FREE NAMANYA.. SETAKAT AIR.. NENEK MOYANG DULU MINUM AIR HUJAN.. MANDI AIR SUNGAI.. ,MENGIKUT ZAMAN SEKARANG AIR PERLU DIRAWAT DGN BERSIH. BUKAN DI KELANTAN.. 20 THN PAS MEMERINTAH.. AIR BERSIH KAH? JADI KALAU SEMUA NAK FREE ORG YANG KERJA SYABAS, KONTRAKTOR DAN YG BERSANGKUT PAUT NAK MAKAN APA.. FIKIRLAH.. NEGARA KITA SEMAKIN MAJU.. OTAK TU JGN LETAK DI LUTUT..

Anonymous said...

kita di malaysia seharusnya berbangga terhadap kerajaan BN terutamanya UMno ,melayu jangan mudah lupa.

Anonymous said...

xanax for anxiety xanax used as a drug - xanax 1 mg for sleep

Anonymous said...

xanax online xanax dosage for adults - xanax bars lil wayne

Anonymous said...

xanax online buy alprazolam china - xanax withdrawal management

Anonymous said...

generic xanax xanax xr brand vs generic - xanax employee drug testing

Anonymous said...

tramadol online pharmacy 100mg tramadol too much - tramadol dosage men

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl coupons - buy cheap tramadol online cod

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol online no prescription cod - carisoprodol 350 mg what is it used for

Anonymous said...

xanax medication valerian root xanax drug interactions - generic xanax 1 mg

Anonymous said...

generic xanax buy xanax online us pharmacy - is generic xanax as strong

Anonymous said...

xanax online buy alprazolam 0.25mg - buy xanax no prescription usa

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol soma sun - carisoprodol high blood pressure

Anonymous said...

where can i buy xanax online long does xanax xr 2mg last - xanax dosage colors

Anonymous said...

xanax online xanax xr withdrawal anxiety - can you buy xanax online in australia

Anonymous said...

buy tramadol saturday delivery tramadol hcl 50 mg dogs - get prescription online tramadol

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs side effects panting - tramadol ultram recreational

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for anxiety - can you buy tramadol in usa

Anonymous said...

can you buy xanax online order xanax online mastercard - xanax side effects on fetus

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol high cholesterol - tramadol cod online pharmacy

Anonymous said...

cialis online buy cialis online overnight shipping - cialis online order usa

Anonymous said...

buy cialis online cialis online paypal - cialis online andorra

Anonymous said...

xanax online regular dosage xanax - xanax 3mg online

Anonymous said...

xanax 1mg smoking xanax high - xanax bars yellow white

Anonymous said...

cialis online no prescription cialis kidney disease - cialis daily vs. as needed

Anonymous said...

xanax online xanax with alcohol high - klonopin generic xanax

Anonymous said...

order cialis online no prescription cialis online fast delivery - cialis reviews user

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#62431 tramadol 50mg dosage - order tramadol online from usa

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50 mg tablet - order tramadol cod overnight delivery

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol 50 mg how many get high - tramadol 40 mg

Anonymous said...

buy tramadol online no prescription buy tramadol sr 100 mg - buy tramadol usa

Anonymous said...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#blog illegal to buy tramadol online - tramadol for dogs kidney failure

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol 100mg injection - tramadol 50mg or 100mg

Anonymous said...

buy tramadol signs of tramadol addiction - countries can you buy tramadol over counter

Anonymous said...

tramadol no prescription tramadol online overnight saturday delivery - buy tramadol usa online

Anonymous said...

buy tramadol overnight shipping tramadol online pharmacy usa - tramadol for dogs in pain

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#74967 buy tramadol online fedex delivery - tramadol hcl vs norco

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol discount pet medications tramadol - tramadol withdrawal xanax

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#57594 tramadol hexal 100 mg - tramadol 100

Anonymous said...

buy tramadol buy-tramadol-online.org - best site buy tramadol

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol pill identification 627 - 350 mg tramadol high

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol dosage per kg - tramadol with hydrocodone

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#30896 tramadol hcl an 627 - how to purchase tramadol

Anonymous said...

generic tramadol online tramadol hcl 100mg side effects - tramadol no prescription free shipping

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl paracetamol tablets - tramadol dosage vs oxycodone

Anonymous said...

buy tramadol tramadol constipation - tramadol ultram over the counter

Anonymous said...

buy tramadol with cod good site buy tramadol - is it illegal to purchase tramadol online

Anonymous said...

ativan pills lorazepam 1 mg duration - lorazepam 1mg blue

Anonymous said...

buy tramadol tramadol addiction forum 2012 - tramadol 325 dosage

Anonymous said...

buy ativan online ativan cost - lorazepam 1 mg with alcohol

Anonymous said...

ways to buy ativan online buy lorazepam online india - lorazepam dura 1mg beipackzettel

Anonymous said...

buy xanax online xanax withdrawal kills - xanax withdrawal body aches

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#58720 xanax effects central nervous system - generic xanax good xanax

Anonymous said...

buy xanax online 2 mg xanax too much - xanax wiki fr

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol qt prolongation - tramadol over the counter

Anonymous said...

http://staam.org/#56821 tramadol hcl liquid - tramadol hcl 50 mg vs oxycodone

Anonymous said...

is it illegal to buy xanax online does xanax show up standard drug test - xanax effects eyes

Anonymous said...

http://staam.org/#92453 tramadol tylenol high - tramadol hcl 50 mg side effects

Anonymous said...

cheap xanax xanax veterinary dosage - does take overdose xanax

Anonymous said...

buy xanax online what is the generic of xanax - buy xanax brand name online

Anonymous said...

xanax mg is ordering xanax online safe - xanax 1mg side effects