Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Sunday, June 19, 2011

YB HAMIDAH TERKENCING DALAM SELUAR?

بسم الله الرحمن الرحيم

Bagaimana syarikat bermodal RM100 melabur RM5.8 bilion?

Inilah persoalan yang dibangkitkan oleh Pakatan Rakyat terhadap kelulusan tanah seluas 150 ekar di kawasan Segari, Manjung hari ini oleh kerajaan Negeri kepada sebuah syarikat yang hanya mempunyai modal berbayar seratus ringgit sahaja.Pakatan Rakyat hari ini membongkarkan bahawa kerajaan Negeri BN telah meluluskan tanah seluas 150 ekar kepada Sebuah syarikat yang dikenali Atigas Technology Sdn Bhd kononnya untuk projek pelaburan gas asli di Manjung bernilai RM5.8 billion.

Akan tetapi, setelah menerima aduan dari pemimpin UMNO yang tidak puas hati dan setelah menyiasat, jelas terbukti syarikat tersebut bukan sahaja hanya mempunyai modal berbayar seratus ringgit sahaja, malahan ia adalah sebuah syarikat Domain dan tiada maklumat rekod perniagaan syarikat tersebut dapat diperolehi.

Setiausaha Negeri DAP Nga Kor Ming hari ini berkata, mengikut pengumuman EXCO Kanan Kerajaan Negeri, Hamidah Binti Othman (gambar atas) pada 9 Jun 2011, Majlis mesyuarat kerajaan Negeri telah meluluskan tanah 150 ekar tersebut kepada syarikat Atigas pada bulan Mei, tahun ini untuk satu projek perlaburan kononnya bernilai RM5.8 billion.

Mengikut kenyataan Hamidah, syarikat tersebut akan melabur RM5.8 billion dan akan mengimpot Liquified Natural Gas (LNG) dari Negara Qatar dari Timur Tengah. Beliau juga dilaporkan berkata syarikat tersebut akan membekalkan 33% dari jumlah pasaran LNG untuk pasaran tempatan yang mana pembinaan loji dan Kilang akan siap sepenuhnya dalam tempoh 15 bulan.

Nga Kor Ming yang juga merupakan Ahli Parlimen Taiping berkata, PR mendesak supaya Hamidah mengemukakan laporan Kajian Alam Sekitar (Environment Impact Assessment Report) kepada orang umum serta masyarakat tempatan kerana kawasan Segari dan Pasir Panjang merupakan kawasan ternakan anak penyu dan kawasan perikanan yang mempunyai sumber laut yang amat bernilai.

Pakatan Rakyat juga meminta kerajaan Negeri menjelaskan samada proses Open Tender pernah dijalankan sebelum projek berbillion ringgit ini dipertimbang serta diluluskan.

Nga berkata, rakyat berhak tahu bagaimana sebuah syarikat domain (sleeping company) yang hanya berdaftar mulai 28 Februari 2008 serta hanya mempunyai modal berbayar seratus ringgit dapat melabur RM5.8 Billion? Persoalannya adalah apakah rasional atau keistimewaan kerajaan meluluskan tanah 150 ekar yang dijangka bernilai RM50 juta kepada syarikat tersebut? Tanah di kawasan Segari mempunyai nilai pasaran RM300,000 satu ekar dan system ekologinya adalah amat kritikal untuk menjaga imej Bandar Maritime Manjung.

Mengikut rekod rasmi Suruhanjaya Syarikat Malaysia, Syarikat Atigas Technology hanya ditubuhkan pada tahun 2008 dengan modal berbayar seratus ringgit. Tiada rekod perniagaan syarikat tersebut dapat dikesan kerana ia adalah syarikat "Dormant",malahan dari rekod SSM, tidak adalah alamat perniagaan untuk syarikat tersebut dan tidak adalah
sebarang keuntungan setakat ini.

Nga memberi tempoh tiga hari sehingga Isnin depan untuk Hamidah memberi penjelasan penuh kepada rakyat dan jika beliau gagal berbuat demikian, Pakatan Rakyat akan mengambil segala tindakan wajar untuk membela hak kepentingan rakyat dan kerajaan. - Ddaily

Note: Kah kah kah kah.. Bila aku tengok jer berita ni aku terus search syarikat ni kat google.. aku nak tengok betul ke syarikat ni wujud.. nak melabur sampai RM5.8 billion bukan sedikit tu.. takkan la website pun tak ada jugak kan.. jawapannya image kat bawah ni...



klik pada imej di atas untuk besarkan

Note: Syarikat belacan ni memang tak ada website sendiri.. kah kah kah kah.. Woiii nak melabur sampai RM5.8 billion, website pun tak ada ke? kah kah kah kah.. macam musibat!!!!!!! kah kah kah kah.. syarikat belacan ni ada daftar kat itrademarket.com.. disitu ada tertera syarikat ini didaftarkan pada 4 may 2010. itu tarikh daftar dan itu jugalah tarikh terakhir syarikat ni di update.. kah kah kah kah.. lagi satu untuk contact syarikat ni hanya ada sorang jer.. Mr. TANG HOCK LENG.. Dia la Director dia juga CEO juga merangkap General Manager.. dan dia jugak pekerja am, kerani, cleanner, penghantar surat juga merangkap pakcik jaga.. kah kah kah kah.. patutlah profile syarikat tak update.. sibuk rupanya.. maklumlah buat kerja sorang-sorang... kah kah kah kah.. Dan akhir sekali syarikat ini pejabatnya hanya di bangunan IKS ( Kawasan Industri Ringan Dan Sederhana) kah kah kah kah.. punya banyak nak melabur sampai 5.8 billion buat pejabat kat bangunan IKS jer.. kah kah kah kah.. lawak.. memang lawak... sebuah syarikat belacan yang sangat lawak.. kah kah kah kah..

Note: pecah lagi satu lobang.. adun hamidah DNA ni punya hal.. kah kah kah kah.. syarikat yang hanya ada modal berbayar RM 100 boleh pula dapat tender atas tanah yang bernilai RM50 juta.. kah kah kah kah.. Malaysia semakin kartun.. Hancur 1 Malaysia ditadbir oleh puak-puak bodoh ni.. kah kah kah kah... Jawab midah jangan tak jawab.. jangan terkencing dalam seluar sudah.. kah kah kah kah


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

11 comments:

Andrik McVean said...

i thought betul2 terkencing lol

kenatipuolehumnoapco said...

Nak rembat sebelum terkubur. 50 Juta punya nilai bagi kat CINA. Baguih punya minah Pandi Kutty.

Nanti terkubur CINA ini akan sara hidup Midah DNA nie. Sapa2 malaon UMporNO Pandikutty boleh tumpang sekole.

Esok lusa boleh jual balik 3x ganda, selit wei selit celah kangkang Si Midah DNA nie. Baik punya kencing dok meleleh.

Amuraria said...

HAIYA HANCING WO KENCINGAN GENG PANDI KUTTY SEKUTU APCO !

Anonymous said...

Mula buat report di balai polis berdekatan. Lepas tu report kat SPRM. Kalau takdak respon baru la ambik tindakan sendiri dengan angkat sepandok. Itu pun nak kena ajar juga ke.

Miecyber said...

Haiya...losak negala dan lakyat akan melana...


Motor Elektrik Pertama Malaysia

Hamirdin b Ithnin said...

dormant, bukan domain

BUJANG SUSAH said...

Ok bos.. artikal 'kopas' tu.. x perasan dan x tak tahu.. kih kih kih kih

Captain said...

Rakyat didahulukan, Pencapaian diutamakan

http://www.resepirahsiaku.com/2011/06/rakyat-didahulukan-pencapaian.html

jiran midah said...

ada heran ke kawan..ni negara umno punya le..semua boleh buat...sapa pun tak akan tangkap dia..soal siasat dia..
yang lagi atas lagi besar makan..
ini orang takda ugama punya...pakai tudung serupa nun kristian je..
dia belum cukup kaya ma...
nanti boleh bawak masuk dia punya jirat...

Anonymous said...

sian orang perak kene tipu...

Zariff Zarifah said...

sedih tgk politik skrg nie.. hancur masa depan negeri+negara...