Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, May 11, 2011

SATU LAGI KEJAYAAN MALAYSIA. SEKOLAH HARAPAN PENUH

بسم الله الرحمن الرحيم

15 diletakkan dalam senarai menunggu Sekolah Harapan dan Rumah Harapan



JASIN: Sejak ditubuhkan pada awal September 2010, Sekolah Harapan dan Rumah Harapan (SHRH) Melaka sudah menerima 49 remaja hamil dan bilangannya dijangka meningkat kerana permohonan terus bertambah.
Pengerusi Lembaga SHRH, Datuk Ab Rahaman Ab Karim berkata, sepanjang tempoh itu, 28 bayi dilahirkan dengan semua diambil oleh keluarga ibu mereka.
Katanya, sehingga kini, 35 remaja menghuni rumah kebajikan berkenaan dengan sebahagiannya sudah melahirkan anak, manakala bakinya sedang menunggu masa untuk bersalin.

Mereka datang dari seluruh negara dan berusia antara 14 hingga 18 tahun, iaitu 14 dari Johor, masing-masing lapan dari Melaka dan Pahang, masing-masing lima dari Negeri Sembilan dan Kelantan, Terengganu (3), Kuala Lumpur (2) dan masing-masing seorang dari Selangor; Perak dan Sarawak.

Ab Rahaman berkata, setakat ini, 15 orang dalam senarai menunggu untuk memasuki rumah kebajikan berkenaan berikutan jumlah penghuni pada masa ini sudah mencapai bilangan maksimum.

“Kita minta mereka bersabar kerana kerajaan negeri mungkin menimbang untuk menambah kapasiti dan kemudahan sekolah itu, selain bercadang meningkatkan penerimaan penghuni sehingga 50 orang pada satu masa,” katanya.
Ab Rahaman berkata, tahun ini, kos mengurus dan pembangunan sekolah itu dijangka membabitkan kira-kira RM1.1 juta berbanding RM547,171 tahun lalu.

SHRH terletak di Jalan Pegawai dan beroperasi dari jam 8 pagi hingga jam 4 petang di bangunan lama milik Syarikat Air Melaka Berhad (SAMB) dengan kos baik pulih RM100,000 dan mempunyai empat kelas, masing-masing sebuah bilik komputer, bilik mesyuarat serta pejabat pentadbiran.

Note: Rahim tamby adalah orang yang paling gembira sekali apabila tertubuhnya Sekolah Harapan di Melaka... kah kah kah kah...


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

7 comments:

Anonymous said...

ikon seks malaysia

ijoks2009 said...

Bohsia Melaka memang suka buat anak kot,hehehe
makin majulah sekolah harapan tu nanti.

Anonymous said...

salam bujang..tlng share skit pasal budak2 didikan umporno nih..dah jahil tahap gila2 nih..niat nk tegur betul dh..tapi cara dia salah..bahkan boleh pula dia kata nk duk dlm neraka skali nga perempuan2 yg pakai tudung tp still seksi..apa pendpt ko

http://www.loveydoveydoo.com/2011/04/carutan-untuk-minah-bertudung-urban.html

MOBYDICK said...

Pasal apa tak bertambah ramai sebab siang malam dok berzina,tambah2 ada tempat duduk pulak tu...

drrita said...

sekurang-kurangnya dia ada idea utk masalah ini..tak sperti pemimpin fucktan rakyat..berceramah tak habis2..last-last habok pun tarak

aku said...

drrita

ye la..UMPORNO banyak hasil...kan?....banyak hasilkan anak luar nikah....ada tempat perlindungan bayi lagi..memang hebat..yang hebat nya lagi...yang dok cbuat tempat perlindungan tu pulak skang dah kantoi pasalkes lembu2 nya....ha..lepas ni dia akan buat tempat perlindungan lembu2 mcm ko..muehehehe..congrats!!!!

Anonymous said...

Astaghfirullah Al-Azhim..Astaghfirullah Al-Azhim..Astaghfirullah Al-Azhim. Mmg sng bg komen. Mmg sng mengata org.Tk kena batang hidung sendiri tk pe la. Itu hal mereka dan keluarga mereka yang terlibat. Masa masih panjang. Akan ada kekasih, akan ada isteri, akan ada anak perempuan. Kena selalu beringat2. Hidup tk selalu tenang. Selagi ada syaitan, akan ada gelora dlm hidup setiap insan. Hari ni kita mencaci org, esok lusa ALLAH akan bg ots natijahnya pd kita. Sekurg2nya dia berusaha mencari jln terbaik bagi mereka yang telah sesat. Selainnya antara dia dengan ALLAH. Apa pula kita dh lakukan selain mengeji & mengumpat?