Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, July 23, 2010

SUAMI DIMADU

بسم الله الرحمن الرحيم



2010/07/23 KUANTAN: Hancur luluh hati seorang bekas tentera yang baru dibebaskan daripada tahanan selama sembilan bulan apabila mendapati isterinya sudah berkahwin dengan remaja berusia 17 tahun sedangkan dia tidak pernah menceraikan wanita itu.

Lebih mengaibkan, Mohd Zaini Abdul Hamid, 28, mendakwa ibu mentuanya bersekongkol menyembunyikan rahsia pernikahan isterinya dengan suami kedua selain menjadi dalang terhadap perkahwinan terlarang itu yang dilakukan di negara jiran.

Mohd Zaini dari Nenasi, Pekan, mendakwa isterinya yang berusia 26 tahun kini masih tinggal bersama ‘suami’ barunya di kampung asalnya di Pokok Sena, Kedah.

“Saya sebelum ini ditahan dalam tahanan tentera selama sembilan bulan bermula Ogos tahun lalu kerana melakukan kesalahan tidak hadir bertugas.

“Selepas tamat tempoh tahanan, saya pulang mencarinya (isteri), namun terkejut apabila mendapati dia tinggal bersama remaja lelaki berusia 17 tahun di kampungnya di Kedah, lalu saya melaporkan perkara itu kepada Jabatan Agama Islam Kedah (Jaik) untuk tindakan lanjut.

“Bagaimanapun, saya terkejut dan kecewa apabila Jaik memaklumkan kepada saya selepas membuat serbuan pada 15 Julai lalu, isteri saya mengaku sudah berkahwin dengan remaja itu di negara jiran dan mereka mengemukakan dokumen pernikahan dalam tulisan jawi sebagai bukti,” katanya.
Mohd Zaini berkata, dia terkilan apabila tiada tindakan dikenakan terhadap isterinya dan remaja berkenaan kerana Jaik mengatakan surat nikah terbabit sah.

“Saya bingung dengan status saya sebagai suami dan kini nekad untuk menceraikannya. Bagaimanapun, saya terkilan mereka tidak dikenakan hukuman.

“Ini bukan kali pertama dia curang. Sebelum ini, saya pernah terserempak dia bersama remaja itu, namun selepas ditanya, dia memberitahu remaja itu adik angkatnya,” katanya.

Mohd Zani turut mendakwa, sebelum mereka berkahwin, wanita terbabit yang berusia 26 tahun pernah menipunya dengan mendakwa masih anak dara, namun selepas berkahwin dia membawa seorang kanak-kanak berusia empat tahun dipercayai anak yang dilahirkannya hasil hubungan sulit dengan lelaki lain.

“Bagaimanapun, saya tetap menerimanya ketika itu kerana memikirkan kami sudah berkahwin, namun tidak menyangka dia masih sanggup melakukan perkara seperti ini,” katanya yang membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Kota Setar, Kedah, 15 Julai lalu. - hmetro.com.my



UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

50 comments:

fara said...

dunia akhir zaman.. suami pun leh dimadu.. wah bahaya tu.. selepasni mesti banyak lagi kes macam ni coz orang kita kan jenis mudah terikut sikit.. wallahualam.. mintak jauh...

fizacaldina said...

nauzubillahhiminzalik...dunia dh nk akhir zaman..yg mustahil jd x mustahil...

Anonymous said...

buy cheap xanax norco xanax high - buy xanax online in uk

Anonymous said...

where can i buy xanax online legally buy xanax online united states - buy xanax online with mastercard

Anonymous said...

buy tramadol no prescription generic tramadol ingredients - tramadol hcl 50 mg weight loss

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol high stories - tramadol 50 mg addiction

Anonymous said...

xanax no rx xanax dosage muscle spasm - what is xanax side effects

Anonymous said...

order carisoprodol online high off carisoprodol - carisoprodol drug uses

Anonymous said...

buy tramadol no prescription high off tramadol 50 mg - tramadol addictive or not

Anonymous said...

xanax price xanax 1mg get high - 2mg xanax and 2 beers

Anonymous said...

buy xanax no prescription xanax nausea - generic xanax pill identification

Anonymous said...

best buy tramadol tramadol withdrawal day 1 - does tramadol hcl 50 mg contain acetaminophen

Anonymous said...

xanax online 1mg xanax 1 beer - best site order xanax

Anonymous said...

carisoprodol no prescription carisoprodol 350 mg alcohol - naproxeno carisoprodol dosage

Anonymous said...

xanax generic cheapest xanax online no prescription - xanax 1mg street price

Anonymous said...

generic xanax xanax mg - is xanax good for opiate withdrawal

Anonymous said...

xanax no prescription xanax on employment drug test - drug interactions xanax valium

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol addiction 2010 - buy tramadol online australia no prescription

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol dosage for small dogs - buy tramadol online visa

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol 350 mg uses - maximum safe dosage carisoprodol

Anonymous said...

buy cialis online cialis coupon cvs - cialis and alcohol

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online usa - tramadol hcl 50 mg compared to oxycodone

Anonymous said...

buy tadalafil online where can i buy cialis genuine - cialis price walmart

Anonymous said...

cialis online pharmacy viagra vs cialis reviews - cialis samples free

Anonymous said...

xanax online buy xanax online canada - xanax xanax

Anonymous said...

buy cialis online what does generic cialis look like - cialis online consultation

Anonymous said...

xanax online xanax withdrawal heart rate - xanax 4 bars

Anonymous said...

buy cheap cialis online no prescription buy cialis jelly - buy cialis 5mg online

Anonymous said...

buy alprazolam online without prescription xanax bars take - side effects long term xanax use

Anonymous said...

buy cialis online buy cheap cialis online no prescription - generic cialis canadian pharmacy

Anonymous said...

cialis online buy cialis london - buy cialis online overnight

Anonymous said...

buy cialis cialis online us - can i buy cialis over the counter in usa

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#63987 cheap tramadol online cod - tramadol 50mg bula

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#30807 order tramadol with free shipping - generic tramadol medication

Anonymous said...

tramadol online cod buy tramadol online missouri - buy tramadol online from usa

Anonymous said...

buy tramadol tramadol dosage liquid - buy tramadol online no prescription needed

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol 50 mg with ibuprofen - tramadol 50 mg abuse

Anonymous said...

buy tramadol tramadol hcl 50 mg tablet high - order tramadol online cod overnight

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#51602 best buy tramadol - buy tramadol online usa

Anonymous said...

buy tramadol tramadol dosage ocd - tramadol to buy online in usa

Anonymous said...

buy tramadol online no prescription tramadol 100mg buy online - tramadol hcl 50 mg nausea

Anonymous said...

buy tramadol tramadol for dogs arthritis - tramadol 50mg 319

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan dosage 0.25 mg - buy ativan online overnight

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan side effects withdrawal symptoms - buy cheap lorazepam online

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#82165 generic xanax makers - xanax 2mg 11

Anonymous said...

http://staam.org/#10699 buy tramadol online mastercard overnight - tramadol 50 mg addiction

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol addiction methadone - where can i buy real tramadol

Anonymous said...

buy xanax online xanax dosage 031 - where can i buy xanax online

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#82165 xanax and alcohol violence - safest place buy xanax online

Anonymous said...

http://bayshorechryslerjeep.com/#1833 buy xanax online australia - is 1 mg of xanax a lot