Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, December 4, 2009

KARANGAN BUDAK DARJAH 4 YANG MENYERAMKAN

بسم الله الرحمن الرحيم

Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku.

Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar.

Tetapi saya tidak mahu. Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya. Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah. Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang. Dia melanggar emak saya. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit "Adoi!".

Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula. Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya. Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya. Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya. Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri.

Feri itu terbelah dua. Penumpang feri itu yang seramai 100 orang semuanya mati. Pemandu feri itu sangat marah. Dia pun bertukar menjadi Ultraman dan memfire pemandu lori. Pemandu lori menekan butang khas di dalam lori dia. lori itu bertukar menjadi robot Transformer. Mereka bergaduh di udara. Emak saya tidak puas hati. Dia pun terus menyewa sebuah helikopter di Genting Highlands dan terus ke tempat kemalangan.

Dia melanggar pemandu feri yang telah bertukar menjadi Ultraman itu. Pemandu feri itu terkejut dan terus bertukar menjadi pemandu feri semula lalu terhempas ke jalanraya. Pemandu feri itu pecah. Pemandu lori sangat takut melihat kejadian itu. Dia meminta maaf dari emak saya. Dia menghulurkan tangan ingin bersalam. Tetapi emak saya masih marah. Dia menyendengkan helikopternya dan mengerat tangan pemandu lori itu dengan kipas helikopter. Pemandu lori itu menjerit "Adoi..!" dan jatuh ke bumi.

Emak say menghantar helikopter itu ke Genting Highlands. Bila dia balik ke tempat kejadian, dia terus memukul pemandu lori itu dengan beg tangannya sambil memarahi pemandu lori itu di dalam bahasa Inggeris. Pemandu lori itu tidak dapat menjawab sebab emak saya cakap orang putih. Lalu pemandu lori itu mati. Tidak lama kemudian kereta polis pun sampai. Dia membuat lapuran ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri itu. Semua anggota polis di pejabat polis itu terperanjat lalu mati. Orang ramai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin mengetahui apa yang telah terjadi.

Polis yang bertugas cubamenyuraikan orang ramai lalu dia menjerit menggunakan pembesar suara. Orang ramai terperanjat dan semuanya mati. Selepas itu emak saya mengajak saya ke pasar untuk mengelak lebih ramai lagi yang akan mati. Di pasar, emak saya menceritakan kejadian itu kepada penjual daging. Penjual daging dan peniaga-peniaga berhampiran yang mendengar cerita itu semuanya terkejut dan mati. Saya dan emak saya terus berlari balik ke rumah. Kerana terlalu penat sebaik saja sampai di rumah kami pun mati.

Itulah kemalangan yang paling ngeri yang pernah saya lihat sebelum saya mati.

- A Fabulous Darleena

UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

82 comments:

abu muaz said...

kah,kah,kahhhhhhhhhhh.Kalau pelajar tingkatan satu macam mana pula ya?

Putra Al-Maliki said...

dah banyak kali saya bace entri nie kat blog2 laen.. lawak betul.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

mamarempit said...

nasib baik yg bace n3 citer ni tk mati..kuang3

LanaBulu said...

Macam tak caya pulak budak darjah empat boleh tulis macam tu..
Panjang lak tu..walaupun merapu..
Ada jalan cerita dan tinggi imiginasinya..
Anyway..memang lawak..walaupun lawak bodo..boleh pakai laaa..
Kalau teman sebagai cikgu..keputusannya adalah TIDAK GAGAL.

Seti@wan Dirgant@Ra said...

Assalamu alaikum...
mampir pertama buat kenalan.

tAsHaYaNgBaiK said...

betol ke student darjah 4 yg tulis ni???
imaginasi sgt tinggi...pengaruh tv & komik la ni...

abe long said...

wei....
mane ko dapat karangan ni?
dalam kubor ke?
hahahahaha

Cik LeYha~~~ said...

pergh..mantap.huhu...

Cik Cookie said...

karangan paling mantap dan maksudnya sampai.huhuhuhu

jiha@Gha said...

nie lar pengaruh tv..hehehe

anak muallaf said...

Salam Bujabg,
Agaknya cikgunya tanda macam mana ya??

Bekas guru akan tanda gini ??????????????? dan gini !!!!!!!!!!!!!!!

nuyui said...

isk.. klu sy la.. x tau nk bg markah cmane.. huhuhu..

fhana-photography said...

lawak sgt!!

... said...

Salam. Macamana nak sahkan penulis cerita itu seorang kanak-kanak berumur 4 tahun?

asliani ahmad said...

haha...
semua mau kasi mati...
sib baik kita yg duk baca x mati sama~
lalala~

DEWAN MUSLIMAT PAS BUKIT KATIL said...

..didiklah anak-anak untuk mengenali kehidupan yang syumul berlandaskan Al Quran dan Sunnah sejak dari kecil..Usah terlalu banyak melekakan anak-anak dengan dunia khayalan akibat pengaruh dari tv yang banyak menyesatkan...meskipun ramai yang menganggapnya seperti sesuatu yang lucu tapi sebenarnya ia amat menyeramkan...apakah kita mahu mendengar disuatu hari nanti...apabila ditanya "Siapa ALLAH itu?..maaf

miSs s!v said...

pengaruh tv kuat.

eirlina said...

hehe...karangan mcm dlm mimpi...

wanshah said...

huhuhuh.. teringat waktu skolah rendah dulu. karangan xde noktah. dari mula sampai habis karangan ayat bersambung². kire 1 muke surat, 1 ayat. cikgu pn penin. heuheue..

p/s: jom share link di blog TKSB. http://wanshah87.blogspot.com

oranglidi said...

wa punya tulisan lagi teruk.. budak spm pun tak paham menda wa tulis. lu paham? hehehe.. bujang susah..

Tamu said...

Saya tau asal artikel ni sebab saya penah baca 10 tahun lepas dalam majalah Ujang.

'Karangan Melampau'tajuk asalnya, karangan Din Beramboi.

ijoks2009 said...

Yang mula-mula tu ok lagi la aku baca walaupun dah merapu,takpe dah mmg budak darjah 4 tapi bila sampai ayat "Pemandu feri itu sangat marah. Dia pun bertukar menjadi Ultraman dan memfire pemandu lori"
Aku dah takterdaya nak baca terus gelak,kah kah kah..
tak boleh tahan.mmg tak dapat baca nak kena tunggu habis gelak dulu.kah kahkah..

ijoks2009 said...

Sebut pasal majalah ujang,sapa tahu kalau2 ada majalah lanun dlm bentuk PDF boleh download kat mana.
susah nak dapat oldTimer tu..

NUR NADIAH said...

mengarut lar krngn niy....tp mnyeronokkn....bce 2,3 kli ase nye sy bole mnyebbkn sy mti skt prut cz cte trllu mlucukn...hu3..truzkn usaha anda...hu3

InsaKhai said...

Pengalaman ngeri ke apa ni??? Cerita lawak ada la....kah3

Anonymous said...

xanax online generic xanax pictures of pills - cheap xanax uk

Anonymous said...

buy tramadol online can you buy tramadol dominican republic - tramadol 50 mg while pregnant

Anonymous said...

discount xanax xanax generic no prescription - buy alprazolam 2mg

Anonymous said...

generic xanax xanax flight anxiety - xanax dosage strengths

Anonymous said...

generic xanax xanax 2mg mylan - 1 mg xanax effects erowid

Anonymous said...

xanax online xanax bars 2 back - buy xanax online no prescription cheap

Anonymous said...

cheap xanax no prescription xanax side effects heart - xanax effects thyroid

Anonymous said...

where to buy tramadol online tramadol hcl webmd - tramadol 800mg

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol 350 mg and xanax - carisoprodol controlled substance

Anonymous said...

buy tramadol online safest place buy tramadol online - tramadol online visa

Anonymous said...

buy carisoprodol no prescription carisoprodol 350 mg snort - carisoprodol 350 mg buy online

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol overnight shipping - order tramadol paypal

Anonymous said...

buy tramadol online cheap tramadol with no prescription - tramadol online no prescription overnight

Anonymous said...

order xanax no prescription xanax schedule - buy xanax from india

Anonymous said...

buy carisoprodol soma 350 mg recreational use - drug test for carisoprodol

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol overdose many - legal buy tramadol online usa

Anonymous said...

buy generic xanax hide xanax drug test - funny xanax quotes

Anonymous said...

generic xanax buy xanax online - 2mg clonazepam vs 2mg xanax

Anonymous said...

xanax online xanax bars blackout - where to buy xanax bars online

Anonymous said...

buy tramadol online generic-tramadol - tramadol for dogs side effects

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol 350 mg effects - soma carisoprodol mechanism action

Anonymous said...

carisoprodol 350mg carisoprodol recreational drug - carisoprodol soma sun

Anonymous said...

buy tramadol online where to buy tramadol online legal - ultram er vs tramadol

Anonymous said...

buy cialis online is cialis daily covered by insurance - cialis online satis

Anonymous said...

xanax online how does xanax and alcohol kill you - pictures of generic xanax pills

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online without script - tramadol 50 mg for headaches

Anonymous said...

buy cialis online cialis daily when to take - buy cialis online usa paypal

Anonymous said...

cialis online cialis online in new zealand - cialis walmart

Anonymous said...

buy cialis online cialis moment - generic cialis daily use

Anonymous said...

xanax online xanax buy online no prescription - xanax bars lil wayne lyrics

Anonymous said...

cialis online cheap cialis free shipping - cialis online bestellen

Anonymous said...

cialis online illegal order cialis online - cheap cialis australia

Anonymous said...

cialis online generic cialis paypal payment - cialis price viagra

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol buy tramadol online illegal - tramadol hcl 150

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#23561 illegal get tramadol online - tramadol dosage 100 pound dog

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs can humans take it - buy tramadol online australia no prescription

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#30694 tramadol 50 mg price walmart - tramadol hcl 50 mg vs hydrocodone

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#57594 where can i buy tramadol online - tramadol for dogs euthanasia

Anonymous said...

buy tramadol tramadol hcl 50 mg strength - buy tramadol cod next day delivery

Anonymous said...

buy tramadol 180 buy tramadol online reviews - tramadol 50 mg strength

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#23561 high does tramadol get you - buy tramadol capsules

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#56411 tramadol hcl 50mg get you high - venta tramadol online

Anonymous said...

buy tramadol tramadol withdrawal not that bad - tramadol dosage 15 lb dog

Anonymous said...

purchase tramadol where to buy tramadol online - generic tramadol online no prescription

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#50897 tramadol dosage in elderly - buy tramadol cod overnight

Anonymous said...

buy tramadol tramadol hcl 60 mg - tramadol dosage recreational

Anonymous said...

lorazepam no prescription buy lorazepam online cheap - ativan seizures

Anonymous said...

buy ativan online buy lorazepam 2.5 - can someone overdose ativan

Anonymous said...

buy xanax online can xanax show up drug test - xanax pills cost

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50mg used dogs - tramadol sale no prescription

Anonymous said...

buy xanax online generic xanax 3mg pills - xanax withdrawal migraine

Anonymous said...

tramadol buy tramadol hcl 50 mg generic ultram - tramadol 911

Anonymous said...

buy xanax online cost of generic xanax at walmart - .5mg xanax drug test

Anonymous said...

buy xanax online xanax bars extended release - xanax overdose help

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online visa - tramadol to buy with no prescription

Anonymous said...

buy xanax online where to buy generic xanax online - xanax drug hair test

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#50698 xanax for anxiety and depression - long does xanax overdose last