Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, December 2, 2009

INFO : ROKOK TIDAK MEMBAHAYAKAN KESIHATAN

بسم الله الرحمن الرحيم

Ternyata Rokok Tidak Berbahaya



Banyak orang khuatir bahaya rokok dan menakutinya, tapi setelah diselidiki
oleh beberapa pakar dalam bidangnya ternyata rokok itu sama sekali tidak
berbahaya. Kemudian para pakar sepakat untuk membuktikannya dengan
mengambil dari beberapa hikayat pada zaman dahulu kala di mana kala itu
nenek moyang kitapun telah membuktikannya melalui beberapa percobaan.

Buktinya seperti cerita di bawah ini, dia tetap sehat walafiat. Untuk lebih
jelasnya dapat dibuktikan lewat penemuan oleh beberapa dari ahli di bawah
ini:

Pada zaman dahulu kala, ada tiga orang dokter. Mereka selalu bersama kemana
saja mereka pergi. Tapi ketiga-tiganya memiliki kegemaran berlainan.

A. dr Jon Sumawan (suka main perempuan)
B. dr Jon Walker (suka minum minuman keras)
C. dr Jon Kretek (suka segala jenis rokok) ..

Suatu hari ketiga sahabat ini berjalan jalan tanpa tujuan. Tiba-tiba
ketiganya bertemu dengan sebuah ketel/kendi (seperti cerita Aladin). Lalu
salah seorang mengambilnya lalu meng-gosok2kan ketel tersebut. Sejurus
kemudian asap keluar dari corong ketel tersebut dan secara perlahan berganti
menjadi satu makluk yang menyeramkan yakni sesosok jin yang ganas.

Lalu jin tersebut tertawa: 'Ha ha ha...' dan berkata 'Akulah Jin Ifrit!
Karena kamu telah membebaskan aku dari ketel itu maka aku akan tunaikan apa
saja permintaan kamu sekalian. Ketiga sahabat yang pada mulanya panik dan
takut menjadi gembira lalu termenung dan berpikir tentang peluang dan
kemauan masing-masing yang mungkin hanya sekali mereka jumpai dalam hidup
mereka. Lalu mereka memilih kemauan mengikuti
kegemaran masing-masing.

Berkatalah si A,'Aku mau perempuan-perempuan muda dari berbagai bangsa di
seluruh dunia dan letakkan dalam sebuah gua tertutup dan jangan ganggu aku
selama 10 tahun.

Pufff ........!! dengan sekejap mata jin menyempurnakan permintaan si A.

Berkata si B, 'Aku mau semua jenis arak dari seluruh dunia untuk bekal
selama sepuluh tahun dan letakkan dalam sebuah gua tertutup dan jangan
ganggu aku selama 10 tahun.'

Pufff .......... !! dalam sekejap mata jin menyempurnakan permintaan si B.

Berkata pula si C,'Aku mau semua jenis rokok dari seluruh dunia untuk bekal
selama sepuluh tahun dan letakkan dalam sebuah gua tertutup dan jangan
ganggu aku selama 10 tahun.'

Pufff ........... !! dengan sekejap mata jin itu menyempurnakan permintaan
si C.

Setelah genap 10 tahun, maka jin tersebut muncul kembali untuk membuka pintu
gua masing-masing sebagaimana yang dijanjikan.

Maka jin tersebut pergi membuka pintu gua si A, ketika dibuka maka keluarlah
si A dengan keadaan kurus kering, berdiri pun tidak bisa karena tidak
sanggup untuk menggerakkan lutut sebab hari-hari hanya memuaskan nafsu
dengan perempuan.

Tiba-tiba si A pun jatuh ke tanah lalu mati!!

Setelah itu jin tersebut pergi ke gua si B, ketika pintu dibuka maka
keluarlah si B dengan perut yang sangat buncit karena hari-hari
mabuk-mabukan. Jalan pun terhuyung-huyung.

Tiba-tiba si B pun jatuh ke tanah lalu mati !!

Setelah itu jin pergi ke gua si C dan membuka pintu gua. Tiba2 si C keluar
dalam keadaan sehat walafiat dan terus MENAMPAR si jin Sambil memaki si jin.

Dia berkata: CISS...!!! BODOH PUNYA JIN ...!!!! BAGI ROKOK TAPI TAK BAGI MANCIS ...???!!!

Safety Lesson : 'Rokok Tidak akan berbahaya, tanpa ada mancis'.. hehehehe... jgn kuat sgt gelak tu....


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

73 comments:

Anonymous said...

cissss..padan muka aku..lawak2..ketawa bagai nak rak ni..yg pasti rokok membahayakan kesihatan..ingat tu BS ekk..

- - ichi - - said...

Hahaha.. Mantaf

SilentThinker said...

hehehehe..creatif..

ukhti_ira said...

menghiburkan..^^
sy minta izin nak post di facebook ye..~

zulhairy said...

best artikel ni..mitk post kt fb gak...hehe

It's me, Libra said...

lol
tp rokok difatwakan haram sda...
so... jgn salah guna

Ronda Davis said...

menghiburkan..^^ sy minta izin nak post di facebook ye..~

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl 50 mg strong - can you buy tramadol online legally

Anonymous said...

cheap xanax xanax withdrawal 0.5 mg - xanax withdrawal between doses

Anonymous said...

cheap tramadol buy tramadol online yahoo - buy tramadol online next day delivery

Anonymous said...

xanax online xanax for anxiety insomnia - xanax schedule 2 drug

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online no prescription usa - what is stronger tramadol or ultram

Anonymous said...

generic xanax xanax withdrawal irritability - cheap generic xanax no prescription

Anonymous said...

buy tramadol tramadol mg - tramadol for dogs drowsy

Anonymous said...

xanax online buy brand xanax online no prescription - xanax 250 dosage

Anonymous said...

buy carisoprodol buy carisoprodol usa - do drug tests test carisoprodol

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol withdrawal paws - buying tramadol online illegal

Anonymous said...

generic xanax xanax high mg - can you overdose xanax pills

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg muscle relaxant soma carisoprodol - listaflex carisoprodol 350 mg para sirve

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol jittery - tramadol ultram same drug

Anonymous said...

order alprazolam no prescription what does a generic 2mg xanax look like - buy xanax with paypal

Anonymous said...

xanax online meclizine xanax drug interactions - xanax overdose long term effects

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg soma carisoprodol mechanism action - carisoprodol expiration

Anonymous said...

buy tramadol cod fedex tramadol hcl 50 mg high - cheap tramadol online no prescription

Anonymous said...

buy carisoprodol there drug test carisoprodol - carisoprodol ingredients

Anonymous said...

cheap generic xanax xanax side effects common - order valium xanax online

Anonymous said...

buy carisoprodol c o d listaflex carisoprodol 350 mg para que sirve - buy cheap carisoprodol online

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol get high - carisoprodol texas penalty group

Anonymous said...

buy cialis in usa cialis 72 horas - buy cialis philippines

Anonymous said...

cialis online cialis online usa - buy cialis miami

Anonymous said...

xanax online xanax drug test in system - xanax drug alcohol

Anonymous said...

buy cialis online generic cialis online reviews - buy generic cialis usa

Anonymous said...

buy cialis online no prescription cialis online genuine - generic cialis 50mg

Anonymous said...

xanax online buy xanax online cheap mastercard - xanax pills g3721

Anonymous said...

cialis cost cialis daily mail - cialis in women

Anonymous said...

cialis online buy cialis online for cheap - once daily cialis reviews

Anonymous said...

xanax cheap xanax bars the effect - xanax side effects heart

Anonymous said...

buy cialis online buy cialis without prescriptions - cialis daily available usa

Anonymous said...

xanax 2mg xanax pills what is it - 2mg clonazepam vs 2mg xanax

Anonymous said...

xanax alprazolam xanax vs vicodin effects - cheap generic xanax no prescription

Anonymous said...

cialis online buy cialis tijuana - cialis online pharmacy australia

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#21906 tramadol 100mg vs vicodin - tramadol hcl 50mg online

Anonymous said...

buy tramadol order cheap tramadol cod - buy tramadol online for dogs

Anonymous said...

buy tramadol without a script tramadol withdrawal for dogs - buy tramadol cod

Anonymous said...

buy tramadol tramadol for dogs 100mg - tramadol hcl para que sirve

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#62431 what are the best sites to buy tramadol online - order tramadol online 100mg

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol usa online - can you get tramadol online legally

Anonymous said...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#blog generic tramadol no prescription cod - tramadol hcl er dosage

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl acet - buy tramadol sr 100 mg

Anonymous said...

buy tramadol buy cheap tramadol overnight - cheap tramadol sale

Anonymous said...

tramadol online order tramadol online with visa - tramadol euphoria dose

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#57594 high on tramadol hcl - tramadol online legal

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol - tramadol 50mg side effects for dogs

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol high off - tramadol addiction withdrawal

Anonymous said...

buy tramadol tramadol use for withdrawal symptoms - tramadol withdrawal day 1

Anonymous said...

cheap tramadol no prescription buy tramadol 50mg online - safe buy tramadol online

Anonymous said...

buy tramadol tramadol withdrawal kratom - tramadol online fedex

Anonymous said...

buy tramadol for dogs best way buy tramadol online - tramadol addiction mayo clinic

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online no rx - tramadol kidney damage

Anonymous said...

buy tramadol free shipping buy tramadol online overnight shipping - order tramadol online overnight delivery

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan dosage before surgery - ativan withdrawal psychosis

Anonymous said...

buy ativan online ativan side effects forum - ativan klonopin xanax

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol dosage instructions - tramadol hcl is it a narcotic

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#82165 xanax on drug test time - xanax side effects weight gain

Anonymous said...

buy tramadol online no prescription cod tramadol 8 per day - tramadol hcl max dosage

Anonymous said...

where can i buy xanax online what effects do xanax have on you - buy xanax bars 2mg

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#64581 xanax bars negative side effects - xanax dosage for public speaking

Anonymous said...

buy generic xanax xanax effects when pregnant - xanax drug type

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol online no prescription overnight - tramadol hcl 50 mg vs hydrocodone

Anonymous said...

buy xanax online xanax effects unborn child - is xanax and alcohol safe

Anonymous said...

buy xanax online generic xanax prices - xanax vs clonazepam

Anonymous said...

buy xanax online without rx buy xanax online mexico - xanax 029

Anonymous said...

is it illegal to buy xanax online xanax 721 - drug get off xanax