Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, June 4, 2011

YESSSSS!!! IKAN PULA NAIK HARGA ?

بسم الله الرحمن الرحيم



Note: Yahoooo...!!! Baru tu hari takrif elektrik naik.. gula pun baru tu ari jugak naik jugak.. tambang kenderaan awam pun sama.. ni ikan pula nak naik harga... Kah kah kah kah.. padan muka rakyat malaysia.. kah kah kah kah.. Penyokong UMNo meraka tak kisah.. Tunjuk je kad keahlian UMNGOK terus jer peniaga ikan tu bagi harga murah.. kah kah kah kah.. Maklumlah penyokong kuat, tak mungkin la pemimpin umno sanggup melihat penyokong fanatik mereka susah kan.. kah kah kah kah.. Atau sebenarnya pemimpin umno tahu penyokong mereka ni semua jenis yang bodoh tak boleh diajar lagi.. naikkan minyak sampai rm100 seliter pun tetap sokong jugak.. maklumlah bodoh!!! kah kah kah kah.. umno memang suka dapat penyokong yang bodoh-bodoh ni.. kalau tak bodoh dah tentu ler meraka tak kan sokong umno... kah kah kah kah...



Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

11 comments:

::blog anak jawer:: said...

makan ikan parit je la lepas ni...semua barang nak naik...ape kes ni...

-Yok mampir diluk = medium dakwah terbaik dalam siri nurkasih the movie..

Amuraria said...

YEY YEY RAKYAT DIDAHULUKAN ! TQ BARISAN NAJIS !

pyejal said...

kurangkan kontoversi "bela je ikan kat rumah sendiri". :)

Manjeamusyuk said...

next...ape plak? Patut la org kt msia makin ramai sakit jiwa

Anonymous said...

uwaaaaaaaaaaaaaaaa....sy suka mkn ikan..camana ni..jahatnyer pemerintah skrg...

MOHAMED NOOR OTHMAN said...

UMno tak boleh tolong kita. Membodoh dan menyusahkan rakyat.Hanya sebahagian kita yang perasan seperti 'cerdik' tapi bodoh 'dungu'. Negara Brunei pun pengeluar minyak...

Cik Rose Cute said...

Giler ke Diaorang ni...Nak hidup dengan penyokong Umno jer ke??? Dunia nak kiamat pun...harga barang naik...Cakap jer pandai..Pemerintah Malaysia tu...tapi semua hampeh!!!!

Embun Pagi said...

kalau kat perlis,ikan naik harga sebab nelayan mogok..diorg mogok sbb kenaikan hrga minyak dsb... bru td sembang ngn mak mertua i,no wonder smlm ayh mertua i bawak balik ikan kecik2..mak kata ikan xdak..nelayan mogok,

Anak Ulu Cheka said...

makan ikan termenung je laaa

inilah kerajaan impian kita poooodaaah cittttt

Anonymous said...

den maleh nk pkir dah... yang den tau.. pru nanti kito ramai2 sentak APCO turun... eh UMNgOk la... lg lamo APCO.. eh UMNgOk prntah M'sia.. pakat 'punggah' la kito sumo skali.. bonci eh den ngan APCO=UmNgOk nihh..huhhh! hampehhh!

Anonymous said...

penyokong umno mmg babi babi babi babi babi babi babi babi babi babi
penyokong umno mmg babi babi babi babi babi babi babi babi babi babi
penyokong umno mmg babi babi babi babi babi babi babi babi babi babi
penyokong umno mmg babi babi babi babi babi babi babi babi babi babi
penyokong umno mmg babi babi babi babi babi babi babi babi babi babi
penyokong umno mmg babi babi babi babi babi babi babi babi babi babi
penyokong umno mmg babi babi babi babi babi babi babi babi babi babi