Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Tuesday, May 31, 2011

KAH KAH KAH KAH.. HIDUP UMNO!!!!!

بسم الله الرحمن الرحيم

Tarif elektrik dijangka naik setiap enam bulan?



Tarif elektrik di negara ini akan dinaikkan setiap enam bulan bagi tahun-tahun berikut supaya selaras dengan kenaikan harga gas asli yang dijual Petronas kepada pengeluar tenaga.

Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air Datuk Peter Chin berkata kerajaan pada dasarnya telah bersetuju mematuhi mekanisma 'Fuel Cost Pass Through' (FCPT) yang akan menentukan kadar tarif pada masa hadapan.

“Kuantum kos bahan api (cent/kW unit) akan disalurkan kepada pengguna berdasarkan harga sebenar bahan api iaitu gas dan arang batu yang digunakan bagi menghasilkan tenaga bagi tempoh enam bulan,” kata Chin di Putrajaya semalam.

Beliau berkata demikian ketika menjelaskan arahan kerajaan kepada Petronas supaya menaikkan harga gas asli daripada RM3 setiap mmBtu bagi setiap enam bulan sehingga ia mencecah harga pasaran menjelang tahun 2016.

Pada sidang akhbar berasingan di Kuala Lumpur, Ketua Pegawai Eksekutif Tenaga Nasional Bhd (TNB) Datuk Che Khalib Mohamad Noh (bawah, tengah) berkata FCPT bermakna pengguna terpaksa menanggung kos.

"Kerajaan akan juga melaksanakan mekanisma FCPT bagi sektor tenaga. Mengikut FCPT, kos bahan api akan disemak setiap enam bulan.

"Sebarang perubahaan kenaikkan pada kos bahan api, khususnya gas, arang batu dan minyak akan ditanggung oleh pengguna,” katanya. - Mkini

Note: KAH KAH KAH KAH... SYOKNYAAAAAAAAAAAAAAA.. LEPAS NI SETIAP 6 BULAN TAKRIF ELEKTRIK AKAN NAIK.. HIDUP UMNO!!! KAH KAH KAH KAH... ORANG UMNO NAK BAYAR BIL ELEKTRIK JANGAN LUPA TUNJUKKAN KAD AHLI UMNO.. MANA TAU DAPAT POTONGAN KE KERANA RELA MENJADI HAMBA DAN SANGGUP MEMBANGANGKAN DIRI MENYOKONG UMNO.. KAH KAH KAH KAH



Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

68 comments:

Anonymous said...

Kau ni banyak sangat ketawa kenapa yer,,,,,

Anonymous said...

anon dia ambek dr blog tukar tiub sb 2 la bnyak kah kah kah

Kamal Sanusi said...

Kalo dia tak ambik dari blog tukar tiub pun, jgn kata dia, aku pun akan ketawa terbahak-bahak...

Anonymous said...

Mari ramai2 ketawa....biar semua orang rasa gembira....biar orang umngok dan penyokong tegar umngok rasa mereka sedang diketawakan...sebab mereka berjaya membodohkan diri sendiri....kah...kah..kah..kah..kah.kah..kah..kah....hehehe....
-setapa 2011

Anonymous said...

itulah kawan2...gua pun ingat nak masuk umngok jugak...untung2 dpt diskaun elektrik & minyak...heheheh...

MOHAMED NOOR OTHMAN said...

Ketawa kah..kah..berdekah tu tandanya sudah lama UMNO bodohkan rakyat.

IBM said...

Salam bro. Jangan marah ye, mencelah sikit. Jgn ketawa berdekah-dekah. PR belum tentu menjamin kesejahteraan rakyat sekirnya mereka memerintah negara ini. Kalau ada berani, turunkan harga minyak dan barang2 keperluan yg lain di negeri yg mereka perentah. Ada berani ka..?

Dan tunjukkan kad keahlian PR/PKR/PAS....insyallah akan turunlah harga barang2 tersebut.

Jangan jadi manusia yg tak pandai berterima kasih...maaf ye jika keterlaluan...:)

NAJIB TUN RAZAK said...

IBM.. saya pun nak tegur awk sikit ni.. mungkin agak keterlaluan juga rasanya..

woi babi.. pantat mak ko ngajo.. cukai kerajaan pusat yg pungut harga barang ko nak suruh PR yang turunkan? apa punya bangsat cara ko berfikir ni? harga minyak elektrik, air, susu, gula dan termasuk pisau cukur yg buat cukur bulu pantat mak ko pun kerajaan BN yg naikkan pastu ko suruh PR yg turunkan harga plak? apa la punya malang mak ko lahirkan seorang anak yang dunggu macam ko ni?

ko yang kebas duit rakyat ko nak suruh org lain yg tanggung.. apa babi dalam perut ko ni.. klau berani bagi la PR memerintah Malaysia.. baru la boleh cerita. ko ni molot bau longkang la sial!!!!!!!! hanjing!!

Anonymous said...

muka depan surat khabar dan tajuk berita.."kenaikan tarif elektrik tak jejas 4.4juta rakyat".. 4.4 juta xterjejas(sahaja)..20juta lebih pengguna lagi????

pikachu said...

najib tun razak komen mmg paling best dan bertepatan sekali...hahahahaa.....


ibm silap komen daa....lain kali fikir dan selidik dulu sebelum komen....hik3...

zaman said...

IBM????kahkahkahkah.....gmba profile bagai ahli koparat...tp otak dunga...mmg ahli umngok hardcore la IBM ni..klo xbongok bukan ahli UMNGOK name nyeeeee.....hahahahahahahah

Shamsul Nizam (SAM) said...

Saudara IBM

Jgn memperlihatkan kebodohan sendiri bila mencabar Kerajaan PR utk menurunkan harga barangan di negeri yang diperintahnya.

Saya berharap agar Saudara IBM lebih memahami dengan memikir menggunakan kepala hotak yang waras tanpa dipengaruhi emosi samada boleh atau tidak penurunan harga tersebut dibuat hanya untuk negeri di bawah PR dan kesan-kesannya.

Ini dpt mengelakkan parti berkenaan dikenali sebagai United Malay No Otak.

Cabaran saya pada anda, beranikah anda memberi peluang walau satu term kepada PR memerintah negara dan kita lihat samada rakyat sejahtera atau tidak. Tak cuba tak tahu, kan? Ianya mcm R&D juga. Kalau kita boleh bersabar lebih dari 50 tahun hidup susah dan semakin susah di bawah parti BarangNaik, kenapa takuuttt utk bagi PR satu term saja.

Siapa yg tidak berterima kasih kepada KERAjaan skrg tapi adakah dgn menjadi lembu bersongkok tinggi ditarik hidung yg menjilat bontot merupakan satu-satunya cara utk kita berterima kasih.

Percayalah Saudara IBM, kalau rakyat Malaysia bermaklumat, nescaya United Malay No Otak akan tenat.

Anonymous said...

alahai ibm.. nama macam jenama computer tapi otak mcm tong sampah. Gambar profile macam org koperat tapi cara berfikir macam orang keparat. wakakakakaka

MOHAMED NOOR OTHMAN said...

Saya dah lima bulan tak perlu bayar air "Syabas" dan tahniah kpd PKR. Kalau Selangor diambil alih oleh UMno pada pilihanraya depan..saya teringat 'air' yang diguna oleh berjuta rakyat Malaysia.Kalau dulu Umno ambil alih dr PAS masih ingatkah rakyat Terengganu? Cukai pintu, tol dan itu-ini ynag dimansuhkan.Sebahagian kita yang perasan cerdik tapi sebenarnya telah menjadi bodoh kerana dibodohkan oleh UMno

Anonymous said...

Apa itu IPP?
Syarikat pembekal kuasa elekytrik swasta yg di lantik kerajaan untuk menjual kuasa kpd TNB .
Fakta tentang IPP
1.Kerajaan memberi subsidi untuk IPP sebanyak RM21 bilion diperuntukkan setiap tahun,”
2.Kerajaan terpaksa menanggung subsidi sehingga RM21 bilion untuk IPP milik bukan Melayu
3.Syarikat petroleum negara PETRONAS terpaksa membeli setong minyak dengan harga RM40 dan dijual pula kepada IPP dengan harga RM10.
4. IPP memilikki kepentingan menjual tenaga sebanyak 40% kepada TNB
Faktor inilah yg menyebabkan mengapa harga minyak negara pengeluar Malaysia mahal berbanding negara pengeluar yg lain.
Sekiranya subsidi untuk IPP dihapuskan harga petrol boleh dikurangkan sehingga 60 sen seliter.

Malaysia
Harga Petrol: RM 2.90
Malaysia pengeluar ke-27 di dunia.

Qatar
Harga Petrol: RM 0.75
Qatar pengeluar ke-22 di dunia.

Oman
Harga Petrol: RM1.00
Oman pengeluar ke-28 di dunia.

Egypt @ Mesir
Harga Petrol: RM 1.06
Egypt pengeluar ke-29 di dunia.

Iran
Harga Petrol: RM 0.35
Iran pengeluar ke-8 di dunia.

The world is a dangerous place not because of people who do evil, but because of good people who look on and do nothing about it.
-- Albert Einstein

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs after neutering - buy tramadol ireland

Anonymous said...

alprazolam online xanax effects 1 mg - xanax 10 panel drug test

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50mg norsk - tramadol addiction success stories

Anonymous said...

buy tramadol cod tramadol online no prescription overnight - get prescription online tramadol

Anonymous said...

generic xanax xanax high bluelight - often can take 2mg xanax

Anonymous said...

tramadol no prescription tramadol hcl acetaminophen par - tramadol hcl 37.5-3

Anonymous said...

xanax online xanax pills and dosage - xanax side effects and weight gain

Anonymous said...

generic xanax 1 mg xanax effects erowid - drug testing for employment xanax

Anonymous said...

buy carisoprodol buy carisoprodol cod - carisoprodol 350 mg listaflex

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol ratiopharm 100mg nebenwirkungen - tramadol 200 mg high

Anonymous said...

tramadol online pharmacy buy tramadol online without rx - tramadol 50 mg hydrochloride

Anonymous said...

buy xanax valium online florida xanax drug insert - xanax bars much take

Anonymous said...

buy carisoprodol buy carisoprodol 350 mg - carisoprodol overdose emedicine

Anonymous said...

generic xanax just took 2mg xanax - xanax used alcohol withdrawal

Anonymous said...

buy tramadol online high off tramadol 50 mg - legal buy tramadol online usa

Anonymous said...

buy tramadol online illegal buy tramadol online usa - online pharmacy usa tramadol

Anonymous said...

xanax online xanax pills pregnancy - xanax for public speaking anxiety

Anonymous said...

buy xanax bars online no prescription xanax high side effects - generic xanax mylan a4

Anonymous said...

cialis online buy cialis online overnight - buy real cialis cheap

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol high effects - tramadol hcl coupons

Anonymous said...

cialis online cialis reviews webmd - low dose cialis online

Anonymous said...

xanax online xanax side effects and overdose - xanax 1mg street price

Anonymous said...

buy cialis online buy cialis pills - cialis vs viagra buy online

Anonymous said...

cialis online cheap cialis online canadian pharmacy - buy cialis us pharmacy

Anonymous said...

xanax online xanax drug profile - urine drug test detection times xanax

Anonymous said...

cialis online cialis online vergleich - cialis online forum

Anonymous said...

cialis online generic cialis at walmart - viagra or cialis reviews

Anonymous said...

xanax online xanax withdrawal nausea - tips pass drug test xanax

Anonymous said...

cialis online get cialis online - cialis 40

Anonymous said...

cialis online buy cialis online overnight shipping - cialis tablets reviews

Anonymous said...

tramadol no prescription can you overdose tramadol - tramadol for dogs for sale

Anonymous said...

buy tramadol india buy tramadol no prescription 100 mg - tramadol 50 high

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#38471 where to buy tramadol in usa - can i buy tramadol over the counter in the usa

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol 50 mg buy online - tramadol gabapentin

Anonymous said...

buy tramadol high dose of tramadol - countries can you buy tramadol over counter

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#30807 tramadol dosage weight loss - tramadol purchase online usa

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#30896 where to buy tramadol cheap - buy tramadol overnight saturday delivery

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#91646 tramadol 50 mg for menstrual cramps - tramadol addiction how long

Anonymous said...

buy tramadol cod fedex is tramadol hcl 50 mg an opiate - tramadol hcl 93

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol for dogs drowsy - tramadol dosage drops

Anonymous said...

buy tramadol rx tramadol online sales - buy tramadol online overnight shipping

Anonymous said...

buy tramadol order tramadol online next day - addiction to tramadol

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#96318 lorazepam 1mg photos - ativan withdrawal depression

Anonymous said...

ways to buy ativan online can an overdose of ativan kill you - ativan kidney damage

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan vs xanax effects - ativan addiction mayo clinic

Anonymous said...

buy tramadol medication tramadol withdrawal forum - tramadol hcl pregnancy

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol usa pharmacy - online pharmacy tramadol cheap

Anonymous said...

buy tramadol with paypal tramadol 50mg biogaran - taking 3 50mg tramadol

Anonymous said...

buy tramadol online where to buy tramadol online usa - neurontin and tramadol high

Anonymous said...

cheap tramadol buy 300 mg tramadol - tramadol controlled substance

Anonymous said...

buy xanax online xanax effects when pregnant - xanax drug type

Anonymous said...

buy xanax online xanax klonopin same drug test - effects xanax your body

Anonymous said...

buy xanax online forum where to buy alprazolam online - buy alprazolam mastercard