Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Monday, May 16, 2011

KALAU TAK BODOH BUKANLAH ISMAIL SABRI YAAKOB NAMANYA

بسم الله الرحمن الرحيم

Menteri bodoh: Bersedia hadapi kenaikan petrol RON95



Rakyat perlu bersedia kemungkinan berlaku kenaikan harga petrol RON95, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Beliau berkata kemungkinan itu adalah memandangkan kajian mengenai rasionalisasi subsidi dijangka akan dibuat sekali lagi bulan depan.

"Saya ingin rakyat bersedia. Saya tidak mahu nanti rakyat terkejut, kata harga minyak tidak naik tetapi akhirnya naik juga," katanya kepada Bernama di Putrajaya, semalam.

Beliau diminta mengulas laporan akhbar baru-baru ini bahawa harga bahan mentah itu tidak akan naik buat masa ini.

Ismail Sabri berkata kenyataan tidak akan naik buat masa ini tidak bererti harga bahan mentah itu tidak akan naik.

"Jadi rakyat kena bersedia untuk sebarang kemungkinan kerana trend penurunan harga minyak tidak mungkin berlaku. Ini bermakna sama ada harga akan kekal atau pun naik. Jadi ia bergantung kepada kajian itu," katanya.

Kali terakhir harga RON95 naik ialah pada Disember tahun lalu sebanyak lima sen kepada RM1.90 seliter.

Tiga hari lalu, Ismail berkata, kerajaan memberi jaminan bahawa harga minyak petrol RON95 tidak akan dinaikkan buat masa ini.

Beliau berkata, kerajaan masih mengkaji untuk mengambil tindakan yang sewajarnya mengikut pasaran minyak dunia. - Mkini

Note: Tengok apa si bodoh ni kata.. "Jadi rakyat kena bersedia untuk sebarang kemungkinan kerana trend penurunan harga minyak tidak mungkin berlaku. Ini bermakna sama ada harga akan kekal atau pun naik. Jadi ia bergantung kepada kajian itu,"

Note: Kah kah kah kah.. padan muka rakyat Malaysia.. kah kah kah kah.. Senangnya jadi menteri kat malaysia ni.. Kerja menteri kat malaysia ni antaranya adalah keluarkan kenyataan suruh rakyat jangan panik.. kah kah kah kah.. Kerja menteri kat Malaysia ni memberitahu rakyat supaya jangan terperanjat .. kah kah kah kah.. Kerja menteri kat malaysia ni suruh rakyat bersabar dari tekanan yg mereka berikan.. kah kah kah kah.. Di Malaysia ni kerja memantau dan membuat kajian agar kenaikkan harga minyak dapat dielakkan adalah kerja pembangkang.. kah kah kah kah.. 1 MALAYSIA RAKYAT DIBANGANGKAN.. Kah kah kah kah..


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

68 comments:

baso bengong said...

bukan setakat bodoh...bodoh&bengong!

Hisyam Muhibah said...

kesian kat rakyat.. minyak naik, harga barang2 mesti naik..

Taqeeyya said...
This comment has been removed by the author.
Anak Ulu Cheka said...

bukan naik tapi tu selaras, nape la tak fahan rakyat kita nih hehehe

kompen pasni kalau pilih lg kera jaan ni menang bodo kebanggangan

daie pulau melaka said...

perdana mentari mengulas plak

"Rakyat harus memahami bebanan kerajaan yang sedia ada, bebanan big MAMA, keuntungan kroni dan back up duit2 y da kami boroskan juga harus di ambil kira... rakyat harus berterima kasih kepada kerajaan kerana minyak kita masih harga yang rendah"

lipan said...

cayalah!i memang suka minyak naik.semua rakyat pun suka hati.yeye!!!bodohhh!!!!!baik duduk mongolia selatan ginih!

ALahaI sI LunCAi said...

DIA NI TAHAP NIK AZIZ JER..

Anonymous said...

xanax online xanax keeps me awake - can u buy xanax mexico

Anonymous said...

buy tramadol online can you buy tramadol in usa - tramadol for sale

Anonymous said...

xanax price xanax dosage .5 - xanax 1 mg at a time

Anonymous said...

generic xanax many pills xanax overdose - xanax effects newborn

Anonymous said...

xanax online xanax online bluelight - 1 mg xanax too much

Anonymous said...

xanax online xanax withdrawal 1 week - does xanax show up hair follicle drug test

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol constipation - side effects to carisoprodol

Anonymous said...

buy xanax 2mg xanax and alcohol can you die - buy 3 mg xanax online

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol wiki - carisoprodol recreational

Anonymous said...

generic xanax buy xanax and valium online - buy alprazolam paypal

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 high - tramadol hcl 50 mg street price

Anonymous said...

xanax pictures of 1mg xanax - xanax effects muscles

Anonymous said...

alprazolam online xanax bars for sale in mexico - generic 3mg xanax

Anonymous said...

carisoprodol soma side effects of soma carisoprodol tablets - what is carisoprodol 350 mg tablet for

Anonymous said...

xanax online extended release xanax 2mg - xanax xr 3mg

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol 350 mg cost - carisoprodol gabapentin interaction

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol egypt - tramadol 50 mg how long does it last

Anonymous said...

buy xanax without prescriptions 3 xanax bars - xanax side effects back pain

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol otc - tramadol buy 100 mg

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol 350 mg what is it used for - carisoprodol dosage maximum

Anonymous said...

buy tramadol online where to buy tramadol online - where to buy tramadol online legal

Anonymous said...

tramadol online tramadol ultram tramal - tramadol online cod payment

Anonymous said...

cialis online buy cialis super active online - where to buy cialis online yahoo answers

Anonymous said...

buy cialis online generic cialis versus cialis - how to buy cialis online forum

Anonymous said...

xanax online generic xanax online no prescription - xanax xr withdrawal symptoms

Anonymous said...

cialis online cialis daily women - cialis online with prescription

Anonymous said...

order cialis online canada cialis bph - cialis daily vs. as needed

Anonymous said...

xanax online xanax pills strength - get really high xanax

Anonymous said...

cialis online cialis online purchase - cialis 5mg best price

Anonymous said...

cialis pharmacy cialis goes generic - cialis free trial

Anonymous said...

buy cialis with dapoxetine price comparison viagra cialis levitra - generic cialis online usa

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#97734 tramadol hcl generic ultram - tramadol long term effects

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#23561 cheap tramadol no prescription needed - buy cheap tramadol online no prescription

Anonymous said...

buy tramadol online ninth street pharmacy online tramadol - buy tramadol no prescription 100 mg

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#59473 tramadol hcl online - ok take 2 50mg tramadol

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#30807 tramadol withdrawal blog - tramadol 100

Anonymous said...

buy tramadol online no prescription tramadol hcl - order generic tramadol

Anonymous said...

buy tramadol tramadol hydrochloride 50mg for dogs side effects - tramadol hcl liver damage

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#57594 order tramadol overnight - tramadol generic for ultracet

Anonymous said...

buy tramadol tramadol for dogs and humans the same - buy tramadol online dogs

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#51438 tramadol withdrawal pain - tramadol online usa

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs+urination - tramadol no prescription buy

Anonymous said...

buy tramadol online no prescription overnight cheap tramadol line - order tramadol online usa

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#96430 cheap tramadol no prescription - buy tramadol using mastercard

Anonymous said...

buy tramadol ic tramadol hcl 50 mg side effects - tramadol withdrawal two weeks

Anonymous said...

buy tramadol can you buy tramadol otc - buy tramadol direct

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#91646 tramadol hcl and acetaminophen - is it legal to buy tramadol online usa

Anonymous said...

buy tramadol tramadol get high off it - buy tramadol with echeck

Anonymous said...

order tramadol online mastercard g e tramadol hcl - usa online pharmacy tramadol

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol veterinary use dosage - tramadol addiction withdrawl

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol for anxiety - cheap tramadol fedex overnight

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol back pain - tramadol dosage children

Anonymous said...

buy tramadol tramadol high side effects - tramadol 50 mg dogs side effects

Anonymous said...

buy tramadol no prescription buy tramadol money order - tramadol dose

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#51462 xanax bars 1 mg - greg giraldo overdose xanax

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol withdrawal tips - tramadol ultram high

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#71453 xanax pills 2mg - xanax drug how long in system

Anonymous said...

buy xanax online buy xanax pills online - order xanax online india

Anonymous said...

http://staam.org/#50589 tramadol hcl ingredients - buy tramadol online without rx

Anonymous said...

generic alprazolam xanax alprazolam 0.5mg - xanax side effects eyes

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#72895 buy xanax online - best way to buy xanax online