Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Monday, May 2, 2011

ANTARA UMNO DAN MCA: SIAPA HAMBA SIAPA?

بسم الله الرحمن الرحيم

MCA DAN CUA SOI LEK TERUS TERUSAN MEMBERI TEKANAN KEPADA UMNO DAN NAJIB



MELAKA, 1 Mei — Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek menutup pintu menyertai Barisan Nasional (BN) kepada PAS kecuali ia sanggup menggugurkan prinsip-prinsip negara Islamnya terlebih dahulu.

Dr Chua (gambar) berkata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak sedar bahawa partinya tidak akan menerima PAS menukar Malaysia menjadi sebuah negara Islam.

“Pendirian MCA adalah sangat jelas bahawa kami tidak akan menerima PAS dalam usaha mereka menjadikan negara ini negara Islam. Kami tidak akan menerima yang itu dan Perdana Menteri juga memang sedar akan pendirian MCA ini,” kata beliau.

“Mereka boleh menyertai BN jika mereka sanggup menggugurkan dasar menjadikan negara ini sebagai negara Islam,” kata beliau pada sidang media di sini hari ini.

Sementara itu Najib berkata “PAS, cukuplah dalam Pakatan Rakyat, alihlah kepada yang lain, tak masuk BN pun tak apa, tetapi keluarlah dari Pakatan,” kata beliau ketika berucap pada majlis perasmian Pangsapuri Rakyat Pulau Duyong. -Minsider

Note: Dulu bila Karpal berkata " PAS over my dead body" jika ingin tubuhkan negara islam.. puak umngok bersorak keliling kampung mengejek-ejek PAS. Akhirnya Karpal telah bersetuju untuk membincangkan berkenaan negara islam, yang peliknya kenapa orang-orang umnporno tidak menunjukkan rasa gembira? Seorang kafir sedia memberi ruang untuk berbincang berkenaan penubuhan negara islam, tapi UMNO yang mengaku islam pula tidak merasa gembira.

Kini kata soley porno: “Pendirian MCA adalah sangat jelas bahawa kami tidak akan menerima PAS dalam usaha mereka menjadikan negara ini negara Islam. Kami tidak akan menerima yang itu dan Perdana Menteri juga memang sedar akan pendirian MCA ini,” kata beliau.

Kah kah kah kah.. Apa yang dapat kita simpulkan dengan kenyataan soley porno ni? Dia sedang membodohkan UMNO dan Najib.. Maksud dia adalah UMNO dan Najib tak berani pun nak buat apa-apa terhadap dia walaupun dia terang terangan menolak kenyataan Malaysia Negara Islam. Mana perginya UMNO dan PERKASA (Persatuan Katak Semalaysia) yang memperjuangkan bangsa melayu dan agama islam tu..? Mana perginya semua pejuang-pejuang UMNO yang suka sangat menjerit Hidup Melayu!!! Hidup UMNO!!!? kenapa semua senyap? Mulut-mulut puak umno ni dah dikunci oleh soley-soley ke? semua dah takut ke dengan soley-soley ni? semua dah lintang pukang lari menyorok bawah tempurung ke.. ? macam ni ke rupanya pejuang melayu islam dalam umno? Agama sendiri dinafikan pun tak berani nak bersuara.. bukankah puak umno kata Malaysia adalah negara islam?

Najib pun berkata: “PAS, cukuplah dalam Pakatan Rakyat, alihlah kepada yang lain, tak masuk BN pun tak apa, tetapi keluarlah dari Pakatan,”

Kah kah kah kah.. Kenapa Najib kata PAS kena keluar dari PR tapi tak masuk Be End pun tak apa? Ada dua maksud tersirat disini.. Pertama sebab najib tahu yang UMNO dalam Be End pun tak pernah nak perjuangkan agama Islam.. Kedua Betul tak apa aku kata? Najib terpaksa tunduk melutut pada soley.. Soley tak suka PAS sebab PAS perjuangkan islam.. Soley dan MCA masih ada dalam Be End kerana Umno tak perjuangkan ISLAM.

Jadi adakah anda semua lihat..? Siapakah yang lebih berkuasa di dalam Be End sekarang ni?... Najib atau Soley-soley ? Parti manakah yang lebih berkuasa dalam Be End.. UMNO atau MCA? Jika persoalannya "Takut" dan Hamba" antara UMNO dan MCA... siapa takut pada siapa dan siapa hamba kepada siapa? Jawapan ada pada anda... kah kah kah kah


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

2 comments:

Amuraria said...

PERSAMAANYA IALAH ....SAMA-SAMA ADA PELAKON PORNO HAHAHA !

republik n9 said...

tidak akan redha yahudi dan nasrani selagi kita tak ikot jejak mereka dengan meninggalkan agama kita... kafir dalam pakatan atau BN semua 2x5... selagi namanya kafir... kite yg Melayu Islam ni patot rasa malu, bergaduh memfitnah dan mengaib sesama sendiri sampai berpecah belah... dan Islam di Malaysia ni tercemar akibat kerakusan dan tamak haloba orang2 Melayu kite dan menganggap Islam hanya milik Melayu... alahai biar kita rasa malu jadi Melayu, jangan sampai kite rasa malu jadi Islam, nauzubillah min zaalik