Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Tuesday, November 16, 2010

SEMBELIH UNTA

بسم الله الرحمن الرحيم

SALAM AIDIL ADHA BUAT UMAT ISLAM SEMUA..

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

4 comments:

zulkbo said...

sahabat..
Salam ziarah anda...
Eid Idul Adha MUBARAK!

AkuHanyaPenulis said...

salam.selamat hari raya aidiladha.
tolong komen sal vdeo first tu leh x?mahu penjelasan yg jelas sekadar yg anda mampu.tq

Echam said...

Salam Aidiladha...

PUPPETS said...

SALAM AIDILADHA.... RASANYA KALAU PERLU PENJELASAN TENTANC 2 CLIPS DIATAS AMAT LAH MUDAH... YG SATU BEBETUL MENYEMBELEH UNTA, YANG DIATAS TU PLAK TEBAS LEHE UNTA...