Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, November 11, 2010

BUKA TUDUNG KERANA PENUHI HASRAT ANAK

بسم الله الرحمن الرحيم

ANTARA KURANG AJAR ATAU JAHIL??TERUK DAHHH MALAYSIA NII..!!



Bermula dari sesi pengenalan peserta Mari Menari (MM) lagi, Dita yang baru saja tersingkir pada minggu ke-3 MM telah dihambat dengan pelbagai isu panas terutama sekali isu berkaitan tudung. Isu ini dianggap berat kerana Dita atau nama sebenarnya Rudita Mohd Yusop telah berstatus sebagai seorang ibu kepada 5 orang anak.

Menjawab segala pertanyaan berkaitan isu yang berbangkit ini, Dita yang ditemani suaminya Mohamad Faidzal, 42, seakan sudah bersedia bagi menjelaskan isu tersebut. "Sebenarnya, saya memang seorang wanita yang bertudung. Terus-terang, saya buka tudung pun atas kerelaan saya sendiri tanpa ada paksaan atau hasutan dari sesiapa. Masa saya pergi ke uji bakat, saya masih lagi bertudung. Pun begitu, selepas berbincang dengan suami dan kerana tidak mahu mengecewakan hasrat anak yang mahu kami beraksi dalam MM , saya pun telah bersetuju untuk buka tudung".

Dia tidak kisah apa orang nak nilai dan kata tentang dirinya. Malah, dia mendakwa orang bertudung tidak semestinya mempunyai perilaku yang baik hati budi. "Saya bukan nak riak atau nak cakap saya ni baik. Hakikatnya, orang yang tak tinggal solat 5 waktu pun belum sah dapat masuk syurga. Sesungguhnya bagi saya, siapalah kita sebagai manusia biasa untuk menghukum atau menilai seseorang berdasarkan luaran saja".

"Apapun, kami masuk MM bukannya nak menang semata. Cukuplah sekadar dapat menunaikan impian anak kami yang mahu melihat ibu bapa mereka masuk TV". Menyokong pendapat isterinya itu, Faidzal yang bertugas sebagai bodyguard VVIP mengambil jalan selamat dengan mendiamkan diri.

"Hal bertudung ini susah nak dibahaskan. Semua terletak atas individu itu sendiri. Saya sebenarnya tak tahu nak cakap apatah lagi mengulasnya dengan lebih terperinci. Namun, saya hanya boleh kategori apa yang dilakukan isteri saya ini adalah pengorbanan dari seorang ibu untuk anak-anak".

Dita menegaskan bahawa selepas ini dia akan kembali bertudung seperti biasa. "Saya akan berimej seperti dulu. Saya buka tudung pun kerana masuk pertandingan sahaja. Sejujurnya, mak mentua saya seorang yang alim. Dia tak ada pula marah dengan tindakan saya"

- Camar putih

Note: hidup umno..!!! kah..kah..kah..kah...

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

75 comments:

Naseemah Sharieff said...

suami pun jahil...sepatutnya suami yg bimbing isteri..klu suami pun suke isteri dedah2 aurat..emm mmg xde ilmu la tu...xpyh nk bangga2 mak mentua alim, klu alim xde nye masuk tari menari ni..cehhh..apa nk jadilah zaman skrg ni..maksiat merata2...

wan said...

pengorbanan untuk anak????jadi kena korban hukum Allah????semata2 nak masuk tv leh buka tudung???syarat wajib ke,nak masuk TV kena buka tudung???jahilnye laki bini ni..jgn lah membela diri jika sudah terang2 melanggar hukum Allah..sepatutnye terus bertaubat...jgn tersilap cakap suatu hukum Allah dgn menggunakan akal..boleh gugur syahadah kita..

Anonymous said...

MasyaALLAH!! Kenape la jahil sangat. Kalau tak tahu tu diam je la jangan nak tunjuk2 pandai. Jawap pon mengarut.

Bodoh episod1:
"kerana tidak mahu mengecewakan hasrat anak yang mahu kami beraksi dalam MM , saya pun telah bersetuju untuk buka tudung"

Bodoh episod2:
"Saya bukan nak riak atau nak cakap saya ni baik. Hakikatnya, orang yang tak tinggal solat 5 waktu pun belum sah dapat masuk syurga. Sesungguhnya bagi saya, siapalah kita sebagai manusia biasa untuk menghukum atau menilai seseorang berdasarkan luaran saja"

Bodoh episod3:
"Hal bertudung ini susah nak dibahaskan. Semua terletak atas individu itu sendiri."

Bodoh episod4:
"Sejujurnya, mak mentua saya seorang yang alim. Dia tak ada pula marah dengan tindakan saya"


(al-Ahzab: 59)
"Hai Nabi! Katakanlah kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mu'min semua hendaklah mereka melabuhkan jilbab-jilbab mereka atas (muka-muka) mereka. Yang demikian itu lebih memastikan mereka agar dikenali (sebagai wanita Islam) supaya mereka tidak diganggu."

Syeikh Dr Yusof Al-Qaradawi menerangkan: "Sebahagian perempuan Jahiliah apabila keluar rumah, mereka suka menampakkan sebahagian kecantikannya, misalnya dada, leher dan rambut, sehingga mereka ini diganggu oleh laki-laki fasik (jahat) dan yang suka berzina.

"Kemudian turunlah ayat di atas yang memerintahkan kepada orang-orang perempuan Islam untuk melabuhkan jilbabnya itu sehingga semua bahagian-bahagian tubuhnya yang boleh membawa fitnah itu tidak kelihatan.

"Dengan demikian secara zahirnya pula mereka itu akan dikenali sebagai wanita yang terpelihara ('afifah) serta tidak mudah diganggu oleh orang-orang yang suka kejahatan atau orang-orang munafik." jelas Dr Yusof lagi.

Anonymous said...

AGAK-AGAK MESIN KALKULATOR MILIK SETAN CUKUP DIGIT TAK YEA....

Kamal Sanusi said...

Contoh Islam Ada Had Ada Hari la tu...

tuyuk said...

ada jugak manusia camni.. masyaAllah

MissCherry_Chewiee said...

hidup umno..knp?xphm..ades..

MOH KEMBARA said...

Salam,

Atan: Mak...Atan teringin nak tengok mak dan ayah berlakon, jadi porn star pun tak per!

Mak: Demi kao anakku...Mak sanggup!

Ni akibatnyer anak dpt diet dari MM, AF, Jgn Lupa Lirik...adeeeiii!

sue-sama said...

huhuhu, sedey...

Panglima Muda said...

selepas ini apa pula perlu dibukak....tanyalah kepada perempuan dilorong hitam ..dia akan jawab bahawa dia cari rezeki untuk hidup

yua said...

apabila nafsu mngatasi akal fikiran.. hmmmm ...

NurHeaRt said...

salam...dulu dia pernah masuk dalam tV juga. program tangkap muat. hmmmm memang memalukan..kononnya sisuami teringin melihat si isteri ni ubah imej..akhirnya...tudung melayang entah kemana..

semoga Allah terus mengekalkan hidayah yang ada dalam hati kita..semoga Allah memberikan hidayah juga kepada mereka yang tersasar..

Sampul Kecil said...

Bodohnya dia.. Sepatutnya dia didik anak menjadi soleh dan solehah.. ini tidak.. KEnapa la di zaman serba canggih dan maklumat serta ilmu mudah untuk didapatkan masih ada lagi orang bodoh macam ni.

Langit Pertama said...

Nabi Ibrahim kerana Allah, sanggup nak menyembelih anaknya...

Mak dia ni, demi anak sanggup menyembelih hukum Allah, dan dgn bangganya merepek kat media...

Kalo rasa tak reti agama, diam sudah.. NApe nk merepek dan memalukan segenap umat Islam...

ngarot..... said...

klass gitu....

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

MOHON NK SHARE KT FB YE....

Anonymous said...

salam,,,sy kurg phm,,,mksudnye,,,sblum masuk MM, dita bkn la seorg yg baik la kn,,,sbb die ckp org pkai tdg n solat 5 wktu blm ten2 lg baik,,,skrg dlm MM die seorg yg baik dan lps ni die kmbali mnjadi org jahat la kan???

Anonymous said...

biar lah saya jelaskan..kebanyakkan artikel di blog ni adalah hakikat skrng kt malaysia..kita kena terima..iaitu masalah sosial,umat islam makin jahil,umat islam tolak islam,tolak hudud,tolak ulama..mencaci ulama..semua itu hakikat yg haru diterima..

namun yg salah nya adalah BJ ni suka mengaitkan ayat2 alqurann dan membawa simbol islam..tapi masalahnya di blog nya 18sx..ada gmbr2 yg jelas dedahkan aurat..sprt gmbr lelaki masukkan tangan dlm seluar dalam perempuan prnh diposkn di blog ini..kemudian gmbr si lelaki itu menyentuh dada perempuan di suatu tmpt makan malam..adakah ianya perlu ditunjuk smpi ke tahap itu..jd bg aku si bujang susah ni jelas membawa fitnah kpd islam..meletakkan islam sbgi perjuangn tp nmpknya bnyk jgk gmbr2 dedah aurat dan agak 18 sx disini..tp ayat2 alquran dan hadith ada skali..dan bercampur aduk..

nah,skrng sape nk bela bujang susah dlm hal ini..dan sesiapa yg membelanya ingtlah kamu jg sdng membela dan bersubahat dngn orng yg jelas memberikan persepsi buruk pd islam..sesungguhnya blog ini sdh bercampur baur antara kebenaran,seruan islam,dan juga gmbr2 maksiat,aurat dan juga cacian yg melebihi batas sbgi seorng yg sdng menyebarkn kebenaran di jalan Allah..

soal umno bodoh tu pegi jahanam lah..sbb umno mmg bangang..tp jngn smpikn akhlak dan cara kita jgk sprt orng jahillliah walaupn demi untuk menyebarkan kebenaran..jagalah adab dlm berdakwah,jngn main ikut perasaan je..bujang ssh..wei buang lah gmbr 2 aurat yg didedah kn disini..ko baca la pndpt ustaz zaharuddin ttng hukum menyebarkan atau meletakkan gmbr2 dedah aurat di internet..aku tngk ko ni dah huru haram..bercampur aduk antara islam dan jg bnda2 haram di blog ni

puteri said...

"mak mertua saya seorg yg alim, tpi dia xkata apa2"..??

alim benda apa taktau.

haa yalah org yg pkai tdung pun mmg xsmstinya baik..
tapi skurg2nya baik dihadapan TUHANNYA, PENCIPTANYA..
kurang sikit DOSANYA

makcik oi..,,
awat jadi lagu ni....??

nk msuk tv, msuklah.
brapa rmai org pkai tdung msuk tv???
tak tengok tv ke buta sejarah?

Kamal Sanusi said...

Teringat statement dari Dato Mashitah yg mengatakan bahawa perempuan boleh melacur kalau dah terdesak....

Terdesak sangatkah org perempuan di Malaysia ni?

Wakakakakakaka.........

Anonymous said...

blog bujang susah tiada bezanya dngn prinsip umno..mencampur andukkan antara islam dan cr kafir..penuh dngn dakwah2 islam..peringatan ayat2 suci alquran..hadith..baca shja pd atas skali blog ni..mengambil dr petikan ayat alquran..seolah2 sdng memperjuangkan islam di jalan yg benar..tp blog ini menyesatkan umat islam..menyebabkan ada umat islam fikir itu semua dibenarkan jika untuk didahwah..sehinggakan caci maki nya amat keterlaluan..mendedahkan aurat yg keterlaluan..marah orng dedah aurat..marah istri pm dedah aurat..tp dia dedah auraat perempuan2 kt sini x pe..dedah lelaki masukkan tangan dlm seluar dalam perempuan,pegang dada perempuan,dedah peha perempaun..bercampur aduk islam dngn bnda2 haramm..blog murahan..jelas blog ini menggunakan islam untuk melepaskan nafsu kemarahannya..sesiapa yg masih membeza cara bujang susah adalah bersubahat sama..mereka adalah musuh agama..sengaja mencampur adukkan agama,ayat2 suci alquran dengan gmbr2 lucah,aurat,dan kata2 yg penuh kesat..sesat lagi menyesatkan umat islam..bawalah cr pendekatan islam yg sbnr kalau betul pun nk bela islam yg makin hancur di malaysia.klu benar nk tegakkan hudud.tp bkn begini caranya..

bukti2 blog ini mmg menghina dan menambah aib islam sbb campur aduk perjuangan islam dngn gmbr2 aurat,dan maksiat:

GAMBAR LELAKI MASUKKAN TANGAN DI DALAM SELUAR DALAM PEREMPUAN..BEGINIKAH MENYEBARKAN SYARIAT ISLAM DI INTERNET?
http://rubbertapperz.blogspot.com/2010/10/restoran-power-tak-payah-makan-pun-dah.html

DEDAH PEHA PEREMPUAN..SAPA NK BELA CR BEGINI DIBENARKAN DALAM ISLAM??
http://1.bp.blogspot.com/_5R1ybpzs3n8/TDm6_Mrp33I/AAAAAAAAEsg/cBGcg2DG-CU/s1600/0.jpg

GMBR ORNG SDNG BUAT PROJEK..CUMA BUKTI DR SEGI MANA2 PENDPT ULAMA MAHUPUN FATWA MEMBOLEHKAN PENDEDAHAN PERKARA INI
http://rubbertapperz.blogspot.com/2010/10/budak-sekolah-layan-seks-tepi-jalan.html

AIB YANG DASYAT
http://rubbertapperz.blogspot.com/2010/10/wanita-punggung-besar-kurang-risiko.html

sedangkn aib itu boleh dibuka jika untuk menyatakan kebenaran..tp gmbr yg terakhir itu hanya di edit..malah tiada kaitan dngn perkara yg dibincangkn..ini jelas bkn cara islam..kesimpulannya,blog ini mmg telah menimbulakn aib dan fitnah dlm islam.campur aduk maksiat,aurat,makian dngn ayat2 suci Allah.sesiapa yg mengiakan apa yg dibuat sama2 tanggung dosa sbb redha dngn musuh agama ini..

Anonymous said...

GMBR ORNG SDNG BUAT PROJEK..CUBA BUKTI DR SEGI MANA2 PENDPT ULAMA MAHUPUN FATWA MEMBOLEHKAN PENDEDAHAN PERKARA INI
http://rubbertapperz.blogspot.com/2010/10/budak-sekolah-layan-seks-tepi-jalan.html

zuraimi said...

KALU AKU JADI WARTAWAN AKAN KU TANYA:

KALU SEMBAHYANG 5 WAKTU BELUM TENTU MASUK SYURGA...

HABIS BUKAK TUDUNG NI CONFIRM MASUK NERAKA LAH YER?...APA PANDANGAN AKAK?... WAKKAKAKAKA

Anonymous said...

BLOG MURAHAN INI YG JELAS MENCAMPUR ADUKKAN ANTARA ISLAM DENGAN MAKSIAT,PENDEDAHAN AURAT DAN MAKSIAT YG KETERLALUAN,CACIAN DAN MAKIAN MELEBIHI BATASAN..DAN BLOG INI TIADA KAITAN DNGN ULAMA2 YG MEMPERJUANGKAN ISLAM DAN TIADA KAITAN DNGN PAS..

JD JNGN PANDANG SERONG PD PAS..BLOG INI CUMA LAH SEORNG PENYOKONG PERJUANGAN ISLAM.DAN KESALAHAN,KESESATAN YG DIBAWA INI ADALAH KESALAHAN DIRINYA SHJA..

JNGN KERANA NILA SETITIK ROSAK SUSU SEBELANGAN..JIKA DIKATAKAN YG MANA SATU NILA DI DALAM PERJUANGN ISLAM..MAKA BLOG INILAH NILA YG MENJADIKAN ROSAK SUSU SEBELANGAN..

SESIAPA YG NK MEMBELA BUJANG SSH TERUSKAN..MAKA ANDA SEDNG BERSUBAHAT DNGN DENGAN DIA,BERSUBAHAT KRNA MEMBAWA FITNAH DI DLM ISLAM..MENCAMPUR ADUKKAN ISLAM,AYAT2 ALLAH DAN HADITH DNGN BNDA2 MAKSIAT,AURAT DLL LG.BERSEDIALAH MENANGGUNG AZAB NERAKA JIKA TIDAK MAHU BERTAUBAT..

Anonymous said...

blog bujang susah tiada bezanya dngn prinsip umno..mencampur andukkan antara islam dan cr kafir..penuh dngn dakwah2 islam..peringatan ayat2 suci alquran..hadith..baca shja pd atas skali blog ni..mengambil dr petikan ayat alquran..seolah2 sdng memperjuangkan islam di jalan yg benar..tp blog ini menyesatkan umat islam..menyebabkan ada umat islam fikir itu semua dibenarkan jika untuk didahwah..sehinggakan caci maki nya amat keterlaluan..mendedahkan aurat yg keterlaluan..marah orng dedah aurat..marah istri pm dedah aurat..tp dia dedah auraat perempuan2 kt sini x pe..dedah lelaki masukkan tangan dlm seluar dalam perempuan,pegang dada perempuan,dedah peha perempaun..bercampur aduk islam dngn bnda2 haramm..blog murahan..jelas blog ini menggunakan islam untuk melepaskan nafsu kemarahannya..sesiapa yg masih membeza cara bujang susah adalah bersubahat sama..mereka adalah musuh agama..sengaja mencampur adukkan agama,ayat2 suci alquran dengan gmbr2 lucah,aurat,dan kata2 yg penuh kesat..sesat lagi menyesatkan umat islam..bawalah cr pendekatan islam yg sbnr kalau betul pun nk bela islam yg makin hancur di malaysia.klu benar nk tegakkan hudud.tp bkn begini caranya..

bukti2 blog ini mmg menghina dan menambah aib islam sbb campur aduk perjuangan islam dngn gmbr2 aurat,dan maksiat:

GAMBAR LELAKI MASUKKAN TANGAN DI DALAM SELUAR DALAM PEREMPUAN..BEGINIKAH MENYEBARKAN SYARIAT ISLAM DI INTERNET?
http://rubbertapperz.blogspot.com/2010/10/restoran-power-tak-payah-makan-pun-dah.html

DEDAH PEHA PEREMPUAN..SAPA NK BELA CR BEGINI DIBENARKAN DALAM ISLAM??
http://1.bp.blogspot.com/_5R1ybpzs3n8/TDm6_Mrp33I/AAAAAAAAEsg/cBGcg2DG-CU/s1600/0.jpg

GMBR ORNG SDNG BUAT PROJEK..CUBA BUKTI DR SEGI MANA2 PENDPT ULAMA MAHUPUN FATWA YG MEMBOLEHKAN PENDEDAHAN GAMBAR SEBEGINI DIDEDAHKAN
http://rubbertapperz.blogspot.com/2010/10/budak-sekolah-layan-seks-tepi-jalan.html

AIB YANG DASYAT,AURAT,DAN TIADA KENA MENGENA DNGN ARTIKEL
http://rubbertapperz.blogspot.com/2010/10/wanita-punggung-besar-kurang-risiko.html

sedangkn aib itu boleh dibuka jika untuk menyatakan kebenaran..tp gmbr yg terakhir itu hanya di edit..malah tiada kaitan dngn perkara yg dibincangkn..ini jelas bkn cara islam..kesimpulannya,blog ini mmg telah menimbulakn aib dan fitnah dlm islam.campur aduk maksiat,aurat,makian dngn ayat2 suci Allah.sesiapa yg mengiakan apa yg dibuat sama2 tanggung dosa sbb redha dngn musuh agama in

shahniz said...

hmm..ada benar nya cakap anonymous tue... cuma gambr yg terlampau menghairahkan jer menjadi tak kena gan blog nie.. tapi isi sangat mantop aku rasa pasal menyedarkan.. kalo bleh minta admin jgn letak gmbar yg terlampau sangat.. sekadar teguran..
p/s:cam ner pon blog nie mmg best..

teropong rakyat said...

salam..
nmpknya ad jgk pihak yg kurang senang dgn prkmbangan blogini.ak ni sbnrnya kurang ilmu agama tp selepas mengikuti blog ini byk info2 serta ilmu agama yg dprolehi dr blog ini.sekurang2nya ad inisiatif serta usha dr pihak bujang susah untuk mnybrkan dakwah.sblm kita menunding jari kpd org,kita seharusnya sedar apakah usaha yg kita lakukan dlm mnybrkn serta menegakkan syariat islam.jgn hanya pandai komplain shaja ttp tiada usaha yg kita lakukan.tentang gmbr2 yg kurang 'elok' disiarkn hrp phk bj dpt mngambil prhatian.tegurlah dgn cara brhemah bkn dgn cacian.sesungguhnya yg baik dr ALLAH swt dn yg buruk dr kita sebagai manusia.brkaitan posting kali ini,satu je pesanan kpd peserta MM ni.."..matlamat tidak boleh mnghalalkan cara.."brkorban untk anak bkn satu alsan untuk melanggarkan hukum Allah Swt.

Anonymous said...

fuyooooooo... panas blog ni... patutlah top ranking kat google.. tahniah....!!!

Anonymous said...

Salam BS
Betul tu komen2 atas. Kemaskini blog hang ni. Bagus memang bagus tapi nak bukak blog ni kena hati2 depan anak2. Silap haribulan - jeng, jeng, jeng.
(Yg tak boleh angkat langsung BS selalu buat mata PM juling- buat cheq senyum2 kambing saja macam terpandang2 selalu)

sara said...

"pengorbanan sorg ibu trhadap anak"
credik je jwb.. da tahu diri tu ibu,tnjuk la cth yg trbaik utk anak2.
pasal agama pown ley wat main.siyesly wase malu ngn sikap org islam mcm ni.org gni la yg jtuhkan islam.

Tiupan Bayu said...

Dunia Akhir Zaman..Ya Allah Masukkan lah daku dikalangan orang-orang beriman..Jauhilah & peliharalah daku dari fitnah syaitan & dunia.. Amin

Anonymous said...

hidup umno? tak faham...kalu nk salahkan umno...pas pun buat senyap jer...haha....

pelik...

zmah said...

Keistimewaan...dapat keluar TV,dan memuaskan hati anak-anak....yang lain...belakang kira???...

muslimah jundullah said...

salam...
astaghfirullah...ssungguhnya matlamat tidak menghalalkan cara...amt2 menyedihkan...

Anonymous said...

anon 10:55 PM "hidup umno" tu pun x faham ke? tv malaysia ni milik siapa? hak penyiaran ni menteri pas ke yang jaga? ada ke menteri2 kat malaysia ni dari kalangan org pas? nak bodoh pun agak2 ler. malaysia ni ditadbir oleh kerajaan BN yang parti melayu yg mengaku islam terbesarnya dari umno. penerbitan dan penyiaran ni semua siapa yg luluskan? pas ke?

Anonymous said...

B.A.N.G.A.N.G.!!!

MissCherry_Chewiee said...

xknl la die ni.he.jakun.xtgk tv dah bpe bln sbb dk hstel.hehe..so,xphm dgn kes die ni.ehek!

donk said...

tak perlu komen blog ini..dgn gambar yang diperkatakan...gambar hanya sebagai contoh dan bukti..dimalaysia perlu ada bukti dan saksi..takkan itu pun tak paham..tak perlu hentam sipenulis blog..
pihak berwajib pun tak buat apa..setakat gambar..apalah ada dengan gambar..macam rosmah cium adik iparnya...bangga gitu..
yang dipertikaikan adalah cerita satu satu hal tu..
contoh pasal bertudung..sibangang nak mampus tu cakap pasal hukum ALLAH yang dipermainkannya..yang letak tangan dalam seluar dalam pelayan tu pun sama menunjukkan dia tak tahu hukum..
menurut si perempuan gedik tu emak mentuanya nya alim bertudung mungkin macam tudung shahrizat dan pada si gedik tu dah dianggap alim sedangkan mungkin emak mentuanya jika di beri peluang masuk MM pun turut sama walau dengan tongkat pun..
beberapa annoy. mungkin salah tafsir..lain yang di perkatakan lain pula yang dihentam..siap dengan siri lagi..
pada saya blog ini amat memberangsang dan menghiburkan..

Me, Myself and I said...

aduhai...letih tengok manusia yang berkata2 tidak menggunakan akal...kan lebih baik dok diam2, tak perlu bukak mulut.

ANON 8:21 said...

Salam BS
Donk - 'Pada saya blog ini amat MEMBERANGSANG & menghiburkan'
Itu yg kita tak mau tu ..... he he he
Jangan marah haah - nanti kena jual

Anonymous said...

wahai cik radita,
ikhlas ingin ku katakan
kebodohanmu terserlah,kalau sekolah tak tinggi pon,jgn lh jahil sgt sampai mcm ni,(sorry to say)!!

aimi nadiah said...

bl buat2 pandai.. terus jd xpandai.. ni la contoh dia..

aimi nadiah said...

bl buat2 pandai.. terus jd xpandai.. ni la contoh dia..

Reza said...

jadi kenapa saudara dan saudari sekalian termasuk saya menjadikan wajib untuk mengunci pintu rumah, pagar dan memastikan kenderaan dipasang alarm walau apa keadaan sekalipun. Saya pun tidak berani mencabar rutin tersebut walaupun perompak, pencuri dan penyamun di mana-mana.kalau nak kena rompak, kena juga sama macam statement cliche pakai tudung x semestinya baik,sembahyang 5 kali belum tentu ke syurga.Tudung itu sebagai defense mechanism, jika diteliti ia sebagai langkah pencegahan di mana kita telah diberi petunjuk oleh yang Satu bahawa realitinya memang terdapat unsur 'predatory' dlm masyarakat. Jadi kenapa pekerja bangunan tinggi pakai harness dan kontraktor wajib pasang jaring/besi perancah.kalau nak jatuh, jatuh juga. Ya jatuh dengan harness jauh beza dengan jatuh free fall. Ingatlah bahawa Nabi akan memberi syafaat kepada umatnya di akhirat tapi hanya pada mereka yang dah siap-siap pasang 'harness' kat dunia.>Kalau kail panjang senjengkal....

Anonymous said...

anak lebih penting dari agama??? MasyaAllah...sedangkan waktu bersolat pun jikalau anak sedang menangis, kita dibenarkan membiarkan anak sebentar..haishh ape la guna laki ko..

Anonymous said...

bujang shushah ko tulis jer,aku antara peminat membaca blogg ni,nak layan pembaca yang dok pandai komen awat la dia tak buat blog sendiri,komen orang jer pandai,teruskan usaha mu menjadi pemangkin berkarya pada blog terbaik setakat ni,

Anonymous said...

inilah contoh suami dayus.....

Anonymous said...

apalah punya bangang statement dier buat? tak heranlah kalau m'sia ni kene tsunami ker, puting beliung ker, gempa bumi ker... buat statement suka2 jer...

Firdaus Zali said...

maaflah yek, nak cakap... klu nak berhujah biar beradab laa.. jgn maki hamun klu kwn2 g maki hamun dosa pun dapat.. manfaat tenggelam... klu kita selaku muslim@muslimat INGAT kita ini membawa EMEJ islam segala tindak-tanduk kita di perhatikan... klu solat tak tinggal, tapi akhlak x dek ... BERBEZA TAPI SERUPA...

nana baling said...

Tahniah BS, u punya blok ni memang ok sebab tu ramai yang masuk, mengutuk tu biasa la.

Tentang laki bini yang ikut cakap anak ni, nampak sangat yang mereka ni BODOH BIN BANGANG !

nunui Joe said...

amboi dia bercakap macam dia sanggup terima azab seksaan dr Allah kerana buka tudung. Hebat makcik ni. Pakai buka. Pakai buka. Berani sungguh mempermainkan kata-kata Allah. Astaghfirullah. Semoga dia bertaubat. amiin.

Anonymous said...

kepada MissCherry_Chewiee , yang lu nak politikan kat sini pehal? lu ni bodo ke ape?

orang cakap isu bukak tudung lu sibuk nak politikan plak.

Anonymous said...

mak dan anak ni ahli umno jugak ka?

inksensei said...

Salam semua.
Ini jawapan utk manusia2 jahil seperti makcik dlm artikel ni. Berilah kesedaran kepada mereka. Itu lebih baik;

http://inksensei.wordpress.com/2010/03/06/tak-mahu-hipokrit-akhirnya-bertambah-dosa/

Abu Widad said...

sila jawab soalan ini.

Allah suruh tutup aurat
(menurut garis panduan yang ditetapkan termasuk kenakan tudung). xperlu disebut kriteria disini..dh banyak org menulis mengenainya..

Iblis n sekutu dgnnya suruh dedah aurat..(alah buka tudung jer @ pakai tudung tp baju ketat dsb)

anak lak suruh ibu buka tudung utk masuk tv..

so siapakah anak dalam kes ni???

Anonymous said...

kita dosa tengok gambar xsnonoh begitu juga tuan punya blog menyiarkan gambar xsnonoh untuk tatapan ramai...akhirnya saham dosa masuk berterusan sampai akhir hayat tuan punya blog slagi gmbar yang disiarkan mnjadi tontonan ramai...dan harap tuan punya blog ni jaga bahasa...jangan suka kutuk, caci...org yang jahil sesuka hati...hakikatnya anda pun sprti orang yang anda kutuk...ingat..stiap perkataan, perbuatan anda akan ditanya oleh Allah di akhirat kelak..walaupun ini antara Allah dengan anda..tapi saya rasa dipertanggungjawabkan takut ditanya Allah kenapa tak beri teguran pada tuan punya blog.
wallahu`alam.

anaMuslimah said...

ya pengorbanan seorang ibu..kerana nak puaskan anak2 mak ayah ke neraka...
inilah jadi bila Allah tarik nikmat hidayah dan Islam dalam diri...
Nauzubillah..
doa saya agar mereka tak terfikir nak keluar agama pulak lepas ni..

Herba Jantung said...

Masya-Allah...
Dunia Dah Terbalik...
Sepatutnya ibu bapa membimbing anak-anak, bukannya anak-anak yang membimbing ibu bapa...Mungkin ini juga maksud tanda-tanda Hari Kiamat, Seorang Ibu Melahirkan Tuannya. Astaghfirullah..

Aku said...

Tak da kena mengena agama dengan tudung.
Awal agama mengenal Allah.
Kaitan agama hanya dengan Allah.
Tak kenal Allah tak de agama.
Tak pulak Rasulullah katakan
"Awal agama pakai tudung... tak dak.
Orang bodo je kata.

Abu Widad said...

astaghfirullah Aku..

ni satu lagi org x phm.
kenyataan yag diberikan dh benar
"Awal agama mengenal Allah" tp pemahamannya belum tentu tepat..

persoalannya
cmne nk kenal Allah?

menutup aurat i2 (termasuk pakai tudung) salah 1 prinsip dalam syariah. hukumnya wajib. mereka yg kenal allah tentu sekali mereka akan memakai pakaian menutup aurat. krn itu perintah.. n bnyak lagilah perintah lain..sbb n3 ni pasal dedah aurat, so kita sembang ttg ni jer..

hanya org x kenal tuhan jer, x tutup aurat.

p/s: atau mungkin maksud Aku (awal agama pakai tudung) mungkin maksud tudung i2 tudung saji kot.. hhahaa..
ye mmg dlm quran x disebut tudung pun yang disebut peliharala aurat..betul juga kata Aku ni..
mcm sial jer aku gelak kt Aku.

Aku said...

Awal agama mengenal Allah.
Tujuan untuk kenal Allah adalah untuk beragama dengan Allah Taala.
Jadi kalau kamu mengaku dah kenal Allah,
Bila tarikh kamu beragama?

Abu Widad said...

ni satu lagi pertanyaan boleh dikatakan bangang jugak la..

"Jadi kalau kamu mengaku dah kenal Allah,
Bila tarikh kamu beragama?"

aku simpulkan mudah jer..
akhir hidup kita penentu kehidpuan di akhirat

4 golongan manusia
1. lahir mu'min hidup mu'min mati mu'min : alhamdulillah.
2. lahir mu'min hidup mu'min mati kafir : nauzubillah.
3. lahir kafir, hidup kafir, mati kafir : nauzubillah.
4. lahir kafir, hidup kafir, mati mu'min: alhamdulillah.

soalan dlm kubur malaikat x tanya bila tarikh kamu beragama?
hahahha..
mungkin mayat engko je ke malaikat tnya.. special kes..jangan marah.. nati kena jual.

Idah said...

dunia akhir zaman kot...mengucap byk2 kakak2 dan abang2 yg ckp semborono je tu..lepas ni byk2 kan pegi dengar tazkirah kat surau ke, masjid ke...spy diri dirahmatiNya.

insanBiasa said...

bawa ketaatan dalam sembahyang ke luar sembahyang..
dalam sembahyang tutup aurat,d luar smbahyang pun kena lah ttup aurat...

Abu Widad said...

dalam solat tutup aurat..takut x sah solat klu dibuka aurat..maknanya dia tau dedah aurat ni salah..tp bila luar solat boleh pulak dedah aurat..ni yg pelik sgt2 ni

alhikmah said...

Ketahuilah bahawa (yang dikatakan) kehidupan dunia itu tidak lain hanyalah (bawaan hidup yang berupa semata-mata) permainan dan hiburan (yang melalaikan) serta perhiasan (yang mengurang), juga (bawaan hidup yang bertujuan) bermegah-megah di antara kamu (dengan kelebihan, kekuatan dan bangsa keturunan) serta berlumba-lumba membanyakkan harta benda dan anak pinak; (semuanya itu terhad waktunya) samalah seperti hujan yang (menumbuhkan tanaman yang menghijau subur) menjadikan penanamnya suka dan tertarik hati kepada kesuburannya, kemudian tanaman itu bergerak segar (ke suatu masa yang tertentu), selepas itu engkau melihatnya berupa kuning; Akhirnya ia menjadi hancur bersepai dan (hendaklah diketahui lagi, bahawa) di akhirat ada azab yang berat (di sediakan bagi golongan yang hanya mengutamakan kehidupan dunia itu) dan (ada pula) keampunan besar serta keredaan dari Allah (disediakan bagi orang-orang yang mengutamakan akhirat) dan (ingatlah, bahawa) kehidupan dunia ini tidak lain hanyalah kesenangan bagi orang-orang yang terpedaya. Quran Explorer - [Surah Al-Hadid: 57, Verse : 20 - 20]

shaffiQ said...

Salam semua...
ada benarnya saranan sahabat2 di atas supaya elakkan gambar2 berunsurkan lucah. kl nak siarkan blur2 kan mana yg patut
blog ini banyak bg info tetapi bro, hukum tetap hukum... haram tetap haram, dosa tetap dosa... :)
moga BJ boleh buat sedikit perubahan

mak_ngoh_selamoh said...

makngoh rasa "permintaan anak" hanyalah alasan semata-mata. Mungkin dah tiada modal lain nak jadi alasan. masuk program tangkap muat dulu...itu kerja suaminya. bukan anak yg suruh.
*masa dia btudung dulu pun, bukan jenis ikat sempurna.

Anonymous said...

KITA HENDAKLAH SELALU INGAT AKAN MATI..ORANG KLU DH JAHIL MACAM NI BUAT APA PUN TAK APE!!MATI TAK KIRA MASA!!!CUMA SATU SAYA NK TANYA?? KALAU LAH TENGAH BUAT MAKSIAT ATAU TENGAH MENARI TU TIBA TIBA MAUT DATANG MENJEMPUT...MACAM MANA...!!!JAWABLAH KLU KAU TERROR!!!

Anonymous said...

kpada semua yang sedang panas berpolitik...
uall ni sedar tak pasal isu politik melayu2 berpecah...
cina india tepuk tgn...

beriya-iya menentang kerajaan....kerAjaan salah..buruk ..itu..ini...tak habes2 kutuk itu ini...
aku nak tanya kat penyokong2 PAS...
1. PAS dah berjaya tawan kelantan...tapi berapa banyak kemaksiatan berlaku kat kelantan?
KL mmg la banyak maksiat... lagipun rakyat kelantan pun ramai kat sini....yg buruk??? pemerintahan jugak?..

2. apa pembangunan buat kat kelantan (sampai melimpah2 budak muda kelantan kat selangor)
yang tua-tua semua meniaga tu pun pempuan... lelaki?.. duduk kedai kopi..sebok cerita pasal pilitik...

3. bila penyokong pas tak ramai...boleh pulak u all bergabung dengan DAP n PKR... apa cerita??.. ingat bila PKR naik?.. boleh wujud negara ISLAM???... mcm negeri selangor tu... besepah kuil kat sana sini.. jadi???....melayu yang memangkah?.. boleh ke runtuhkan kuil yg makin lama makin besapah ke selangor tu???

4. klu satu2 tempat tu tak de wakil dari PAS. yg ada cuma DAP.. si melayu2 ngok ni sanggup pangkah DAP semata2 nak menentang kerajaan..mcm jadi kat Pulau Pinang...PADAN MUKA MELAYU!!CINA tepuk tgn...melayu dah minum racun!

renung2 kan...
mmg bila UMNO naik.. banyak rasuah.. mcm2 jadi... tapi still menjaga hak org melayu...
tapi klu PAS @ PKR naik?....
ingat boleh bendung rasuah ker??
aku nengok same jer...

* so, renung2 kan...
* CARA ISLAM BUKAN MEMBURUK2 KAN DAN MENGAIBKAN ORG LAIN....
* BENDA YG TAK DE TAPI DI ADA-ADAKAN ITU ADALAH FITNAH!!!
* JGN TERLALU BANYAK MENERIMA HASUTANNN....

...........
aku SYG NEGARA aku yg Damai DULu!!

ciknoli said...

Alhamdulillah tersingkir minggu ke3. aq rase kalau dia menang MM tuh konpem terus xpakai tudung. pas tue mak mentua pown nk joint gak MM musim len.huh agak2 la nak wat statement selamatkan diri...

Anonymous said...

ni apesal mamat ni sebok dok canang PAS DAP PKR UMNO bagai nih?...aku baca semua komen2 kat atas nun cita pasai makcik tu dok bukak tdung pasal anak suruh semata mata nakmasuk pertandingan.....yang dia dok cita lain..ish ish ish....ka baca isi2 penting dalam komen ko tu..then ko pkirkan balik...(so renung2kan)...ko bagi la komen tu kat bebudak United Malaysian Noballs Organiation

Anonymous said...

esok kalo anak dia teringin tgk gambar mak dia pakai pakaian ketat nampak lurah..nampak punggong..pon dia begamba utuk anak dia..ala.."anak i nak tgk..bukan selalu...belum tentu i bedosa"..."laki i pun suka..mak mentua i pun cakap jangan buat selalu"..
tu lah jawapan nye nanti kot??!!

abah khalisha said...

Betul-betul tak betul dah diorg ni

Anonymous said...

salam....aku rasa la makcik n laki dia pun kalau kita cakap apa pun confirm diorang x ambik port punye...jadi aku rasa la kalau diri tu dah hebat sgt stanby aje la laknat dan azab dr allah taala...cepat2 la bertaubat makcik yer