Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, July 28, 2010

KAH..KAH..KAH.. EKAU MEMANG BANGANG JANG...!!!

بسم الله الرحمن الرحيم


MB NEGERI SEMBILAN KESAL KESILAPAN SURAT DIJADIKAN ISU - melayau

Mohamad Hasan melahirkan rasa kesal kerana ada pihak cuba mengelirukan rakyat berhubung isu pembesaran Sekolah Jenis Kebangsaan (Tamil) Sungai Salak di Lukut.

Isu itu timbul daripada kesilapan surat daripada kakitangan Kementerian Pelajaran kepada pihak sekolah yang menyatakan kerajaan negeri sudah berjanji untuk memberikan tanah seluas enam ekar (2.4 hektar).

"Kita tidak pernah berjanji mahu beri enam ekar tanah. Tanah di sekitar sekolah itu pun tiga ekar sahaja, dari kesilapan surat ini ia merebak menjadi isu untuk mencemuh kerajaan kononnya kita ini mungkir janji,” katanya kepada pemberita selepas mesyuarat exco kerajaan negeri hari ini.

Mohamad berkata, ekoran daripada kesilapan surat itu, Kementerian Pelajaran sudahpun menghantar surat susulan untuk memperbetulkan fakta dan isu itu sepatutnya selesai.
Katanya, sekolah itu sedang dibesarkan oleh kerajaan termasuk membina sebuah bangunan tambahan dengan harga RM3.4 juta, malahan ia dijadikan sebuah sekolah bantuan penuh kerajaan.

"Kita menepati janji yang dibuat kepada penduduk di kawasan itu tetapi ada pihak cuba mengapi-apikan kebencian terhadap kerajaan negeri hanya disebabkan kesilapan maklumat dalam surat tersebut,” katanya.

KAH KAH KAH ... woit…. INI LAH KERJA PEMBANGKANG DI NEGERI SEMBILAN…. BUAT FITNAH…kah kah kah.. woit… PENYOKONG PAKATAN RAKYAT TAK TAHU MEMBACA…. BODOH !....kah kah kah..woit… BILA DI TULIS ENAM EKAR ITU…. ERTINYA TIGA EKAR…. BANGANG…. kah kah kah.. woit…. TAK FAHAM FAHAM…. SUDAH LIMA PULUH TAHUN…. BANGANG TAK FAHAM… kah kah kah… LAGI TIGA EKAR TU... JADI TANAH MB... BANGANg !....kah kah kah KALAU PROJEK DUA PULUH JUTA… ERTINY PROJEK 10 JUTA…. kah kah kah… SEPULUH JUTA UNTUK KOMISEN MENDAPATKAN PROJEK…. kah kah kah… KALAU HARGA BANGUAN 400 RIBU RINGGIT…. JADIKAN SATU JUTA…. kah kah kah..woit… INI LAH CARA BERNIAGA BUMIPUTERA… APALAH ORANG INDIA NI TAK FAHAM FAHAM…kah kah kah..woit... BERAPA LAMA DUDUK DI NEGERI SEMBILAN ?... kah kah kah... BENDA INI PUN TAK FAHAM... kah kah kah woit…APO KO BODOH SANGAT….JANG KAO POGI LOPUK KEPALA KOLING NI SIKIT... kah kah kah…- TT



UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

3 comments:

Anonymous said...

Defensive Driving is essentially driving in a good form that utilizes out of harm's way driving strategies to enables motorists to speech identified hazards in a expected manner.
These strategies go prosperously beyond instruction on underlying above laws and procedures.

With defensive driving classes, students learn to rehabilitate their driving skills by reducing their driving risks by anticipating situations and making justifiable in the know decisions.
Such decisions are implemented based on course and environmental conditions the nonce when completing a safe driving maneuver.
The benefits of compelling a defensive driving pedigree reorganize with each state of affairs, but over again file a reduction of points on your driver’s allow following a ticket and the coolness that guaranty rates will not increase.
In some states, taking a [url=http://www.floridatrafficinstitute.com] florida traffic school [/url] class can mean a reduction of up to 10% in your surety rates on a spell of three to five years.
Well-grounded as the benefits of defensive driving classes depart with each circumstances, so do the requirements. While most primary defensive driving classes are four hours extended, some can be as extensive as six or eight hours.

In some states, students clothed the choice to end defensive driving courses online or by watching a video stick or DVD, while other states however authorize students to opt for defensive driving in a classroom setting.
The contents of a defensive driving course are regulated by each voice and are designed to staff you based on the laws of your state. However, most defensive driving classes contain similar information.

Losses from above crashes tease both popular and adverse impacts.
Roughly 41,000 on annually as a result of see trade collisions, with an additional 3,236,000 injuries.
Up 38% of all fatal heap crashes are moonshine mutual with another 30% attributed to speeding.

The causes of these crashes, enthusiastic impact and rate in dollars done up on motor crashes are typically covered in defensive driving courses.
The purpose of flattering defensive driving is to restrict the jeopardize of these accidents on correctly educating students to exert injunction and good judgment while driving.

On the roadways, drivers would rather to stock with different factors that can change their driving.
Notwithstanding that some of them are beyond the oversee of the driver, psychological factors can be controlled by the driver if he knows what to look representing and how to fondle it.

Defensive driving courses tend to blurred on how drivers can overwhelm pessimistic intellectual factors such as unneeded emphasis, fatigue, emotional agony and other related issues.
The florida movement school courses inclination forbear you purge points from your license. Additional information on be posted at a later date.

Anonymous said...

apo kono kutu rayau dok tarok komen pasal depensif draibing??

ni jang, bior teman kabo sikit.. teman penoh la dok kat nogori matahri terbit tu.. kek sana, sepanjang teman bekelana 3 thn, rege barangnya tak naik2 (barang teman je yg naik tgk awek2, alhamdulilah selamat dgn kederat yg allah anugerahkan).. depa kata 'deflasi'?
harganya barangan keperluan ada yg makin turun harga.. logik lah, bila ekonomi tak bagus, kuasa membeli rakyat kurang, bila 'demand'nya kurang harganya menurun. kek tanahair teman ni lain pulak ceritanya, gaji teman yg kerjanya dgn GLC yg bernama TM (gah dgn high speed broadbandnya), kenaikan gaji thnnya dibawah paras kadar inflasi la jang. inflasi 7%, gaji teman naik 3%. camano tu?

negara pengeluar sawit TERBESAR DUNIA, MALAYSIA BOOK OF RECORD.. mana pi minyak masak ni? pokok kene serang babi hutan kot?

teman bukan pro-arqam, tp ada baiknya kesatuan sebegitu utk menjaga kebajikan marhain, jauh dr kuku syaitan golongan kapitalis hadari.

IBU.SUMIASIH said...

Saya mau mengucapkan terima ksih g tidak terhingga, serta penghargaan & rasa kagum yg setinggi-tingginya kepada AKI JEYAPATI , saya sudah kerja sebagai TKI selama 5 tahun di singapore, dengan gaji lebih kurang 2.5jt/bln, tidak cukup untuk memenuhi kebutuhan sehari-hari, apalagi setiap bulan harus mengirim ortu di jawa, sudah lama saya mengetahui roomnya AKI ini, juga sudah lama mendengar nama besar aki, tapi saya termasuk orang yg tidak terlalu percaya dengan hal ghoib, jadi saya pikir ini pasti kerjaan orang iseng Saja.
tetapi kemarin waktu pengeluaran 8924 , saya benar2 tidak percaya & hampir pingsan, angka yg diberi aki 8924 ternyata tembus, awalnya saya coba2 menelpon, saya bilang saya terlantar di singapore, tidak ada ongkos pulang, terus beliau bantu kasih angka 8924 setelah saya bantu mahar 8 juta.mulanya saya tdk percaya,mana mungkin angka ini keluar, tapidengan penuh pengharapan saya pasangin kali 100 lembar, sisa gaji bulan januari, ternyata meledak….!!!
dapat BLT 750jt, sekali lagi terima kasih banyak AKI JEYAPATI, saya sudah kapok kerja jadi TKI, rencana minggu depan mau pulang aja ke sukabumi.buat aki,saya tidak akan lupa bantuan& budi baik aki.HUBUNGI AKI JEYAPTI DI NO INI 0852-4228-0055. KLIK TOGEL 2D 3D 4D 6D DISINI