بسم الله الرحمن الرحيم
BAHAN-BAHAN:
1 kg daging salai
250 gm cili padi
5 cm kunyit hidup
3 batang serai
500 gm santan
5 keping asam gelugur
300 gm terung telunjuk
5 tangkai cili hijau (belah dua)
CARA MENYEDIAKAN:
1. Daging dipotong nipis-nipis.
2. Cili padi dan kunyit dikisar halus.
3. Jerangkan periuk dan masukkan daging, cili, serai, asam gelugur. Didihkan sehingga daging empuk.
4. Masukkan santan, garam, terung dan cili hijau.
5. Masukkan garam secukup rasa.
6. Angkat dan hidangkan.
UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..
Bismillahir-Rahmanir-Rahim..
Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.
5 comments:
nice recipe...
and nice blog...
salam perkenalan... =)
kalau tukar daging tu ngan benda len bley x?
hehe..
ayam ke? ade xorg wat??
hehe
woww .. resepi ..
ni mesti terer msk nieh .. (^^)
terer mkn jer.. hehehe
Samalah kite,akupun reti makan je hahaha
Post a Comment