Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, April 3, 2010

1 MALAYSIA SENTIASA DITIPU.. LAGI DAN LAGI.. RAKYAT DIBODOHKAN KOCEK MENTERI DIPENUHKAN

بسم الله الرحمن الرحيم

Cerita ni dah lama dah pun.. dan aku dah pernah postingkan pun. cuma ni kira ulang siar je la untuk mereka-mereka yang belum tahu. Hanya nak bagi tahu pada korang semua bahawa rakyat malaysia adalah rakyat terbodoh di dunia kerana mempunyai kerajaan paling bangang sekali dalam abad ini. Silakan menjamu minda... Org umno kalau terbaca ni sila komen kasi kaw-kaw punya.. agar diri tu nampak lebih bodoh serta bangang...


(Harga kereta malaysia di Arab Saudi. klik pada image untuk besarkan )

NOTA BANDINGAN

Harga Persona kat Saudi = SR 36,100
Harga Gen2 kat Saudi = SR 33,600
Harga Waja kat Saudi = SR 37,950
(tengok kereta yang di eksport tu.. siap sport bumper dan spoiler bagai)

1 Saudi Riyal = RM 0.94

Maknanya harga Persona kat Saudi = RM 33,934
Maknanya harga Proton Gen2 kat Saudi = RM 32,256
Maknanya harga Waja kat Saudi = RM 35,673

Nak hantar ke Arab Saudi siap kena bayar pengankutan (kapal), tapi murah jer proton jual kereta dgn org Arab. Rakyat Malaysia bayar RM 66,799.97 untuk sebuah Waja di Malaysia !
RM31,126.97 lebih MAHAL dari Arab Saudi! Body pun buat guna tin sardin jer. Asal boleh jalan sudah. Siapa yang bodoh ?

Nak tengok lagi harga kereta malaysia kat luar negara ? korang boleh klik DI SINI dan DI SINUN hehehee

Amacam penyokong kerajaan BN... terasa bodoh x?

RAKYAT MALAYSIA SENTIASA DIDUNGUKAN...!!!!

UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

6 comments:

Anonymous said...

knp pmimpin buat mcm ni???
spatutnya kbajikan rkyt la yg ptut d utamakn..
patut ke kita undi pmimpin mcm ni???
haaaiiiissshhhh......

Anonymous said...

yang pastinya org arab pun geli geleman nak guna kereta proton bodoh ni. kerana mereka punyai pilihan. lebih power dan lebih murah dari kereta malaysia ni. Tp kat malaysia kita tiada pilihan. rakyat hidup susah. nak beli kereta terpaksa buat loan. dipaksa oleh kerajaan untuk bergelumang dgn riba. dan kerajaan bangsat ni syaratkan pada bank, hanya kereta malaysia jer yang boleh diberi full loan. so apa pilihan kita? apa lagi... tukar jer la kerajaan zalim ni...!!!!!!

Anonymous said...

saya tak suka mencarut tapi "cilaka sungguh perbodohkan rakyat" 9 tahun bayar keta untung berganda2

Anonymous said...

sana arab tak kenakan cukai , utk rakyat. sini malaun, kena cukai utk rakyat 2,3 ratus %.

Uthma-Neo said...

Secara logiknya Dasar Automotif Nasional tu untuk kepentingan siapa?

Untuk rakyat?
Untuk negara?
Untuk Si Polan dan Si Polan?

Apa yang pasti kalu tak jual kereta yang tak berkualiti tu kepada rakyat dengan harga yang mahal, dah lama dah Proton K.O.

Jual kt luar negara tak laku, apa lagi yang boleh buat selain dari cekik dan paksa rakyat sendiri beli kereta KEBANGGAAN negara.

p/s Kalu org tua tu tak wujudkan proton dulu, dgn harga yg sama dah lama dah aku dapat pakai keta yg lbh mewah dan lbh berkualiti dari proton.

Anonymous said...

Assalamualaikum,
maaf ana nk upload pic nie kat facebook,
minta ijin yer..
thanks a lot

yg benar,
mohd fakhrul abdul rasid