Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, March 3, 2010

BOLEH PERCAYA ATAU TIDAK ?

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam semua,

Kalau kita lihat dan teliti kes liwat???? yg rancak/hebat dihebohkan dlm tv skg ni...cuma menjadi tanda tanya dan soal kepada JABATAN AGAMA apa yg mereka lakukan terhadap org yg mengaku dirinya diliwat tapi bukan secara paksa betul kan?...dia seorang lelaki muda yg kuat bukan lelaki sotong...dia bukan seorang wanita atau kanak2 yg lemah...kenapa dia benarkan dirinya diliwat??? sedangkan wanita atau kanak2 akan melawan, meronta tp dia relaks siap bole mandi lagi.... kenapa sekarang baru mempertikaikannya dan bukan sewaktu diliwat dulu??? banyak kemungkinan samada tidak dapat wang lagi sekarang atau projek atau harta dan seumpamanya agaknya..... tapi saya bukan menuduh hanya heran sedangkan wanita yang dilacurkan menjadi pelacur tanpa kerelaan mereka dan tiada cara untuk melepaskan diri kerana sentiasa diawasi sindiket bapak ayam...tp bila mereka ditangkap mrk akan dimasukkan ke pusat pemulihan akhlak tetapi bagaimana pula si pendakwa yg mendakwa dia diliwat? ..kenapa dia tidak di tahan dan dimasukkan kedalam pusat pemulihan akhlak kerana sudah terang-terang dia sendiri menyerah diri dan mahukan dirinya diliwat....kalau wanita ramai menunding jari cakap kerana mata duitan atau sebab pakaian seksi sebab itu dirogol / diliwat...cara pemakaian membawa kepada kes rogol/liwat. ... tapi kes disini yang diliwat lelaki muda gagah kuat mustahil tiada kudrat melawan.... wanita sanggup dibuang kerja sanggup bunuh diri daripada dirogol/diliwat tetapi dalam kes liwat ini kita boleh lihat terang2 motif sebenar disebalik pengakuan si "S" yang tidak malu tidak segan silu mengaibkan dirinya sendiri....dia bukannya diikat, ditumbuk, di kurung dalam bilik gelap tetapi dalam bilik mewah, sejuk ada aircond atas katil empuk lagi.....sama2 la kita renung2kan.. ... saya tidak memihak kepada sesiapa cuma jika benar apa yang didakwa kenapa Jabatan Agama tidak menahan "S" ???? sepatutnya dia harus diberi kaunseling bukan di agong2kan dijadikan bahan untuk sesuatu tujuan .....
saya mohon maaf jika saya ada tersalah beri pendapat tetapi saya hanya bertanya patutkah kita percaya KES LIWAT berdasarkan kreadibiliti "S" - email dari sahabat


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

6 comments:

Nik Nur Faeezan said...

betol2..npe skrg bru nk pertikaikan.
nice blog :)
do visit me too.

Intan Ku Kesepian said...

betul..betul....betul

jed_biru said...

persoalan ni dh lama dlm fikiran saya, cuma batas umur n peranan x membolehkan saya mempertikaian. cuma pendapat dpt disampaikan. i do agree with this statement, apa kes die nak ngaku2 kene liwat sedangkan dia boleh dikatakan merelakan dirinya diliwat. kalau dipaksa yang menjadi isu, bukankan die jauh lebih muda n gagah untuk menolak sebarang sexsual harrasmnt? sepatutnya kalau die buat dengan rela, nak ngaku memang memalukan melainkan sanggup malu demi WANG.....

mazrulazreenaladin said...

sy stuju yg t'amat dgn statement ni...tgk dy bkan men gagah lg..xkn xblh melawan..statement murahan yg dye bg,,'die d'pkse n d'ugut' kalo btul2 lelaki,,xkn xblh nk lawan..n knape mse tu xwat laporan polis??dah lobos bru nk wat??mmg licik btul utk knekn org...xsdr ke dye kt akhirat nnt lg truyk dye kne??hahaha..da la d'liwat dgn kerelaan hati....kot da kne tu,,xkn xmnyangap..

halimkembara said...

Betuljugak apayang ko tulis...lelaki muada bukan perempuan betu

Anonymous said...

korang suma salah!
hahaha...

sbenanye sai-fool ni x puas ngan anuar, sekali sedap, sampai la lapan kali kesedapan die terasa, time kali kesembilan plak x sedap. tu die wat repot.

hahaha...

kalu si nuar tu, x payah nak terajang kuat2, ko jentik tulang blakang die je die dah koma. org tua yg sakit la kate kan.

hehehe...

selera ke nuar ngan sai-fool tu? sehari kene 2-3 hari x berak, x mandi plak tu. perit oooo bau die..

sori la kalu komen aku ni cam x masuk akai ke ape, tapi dah memang camtu realitinye.

Malaysia bole!

hati2 nuar, sok lusa lu pakai wheelchair, berjalan gune tongkat pon org caj lu liwat org.

ini malaysia!

undang2, ahmadddddddddd albab yg punya! hahahaha...

oh lagi 1, jgn risau2 la sebab undang2 manusia ni bule brubah,
jgn jalankan hudud dah ler...
penuh highway plus dari johor sampai kedah dgn tangan org kena potong,hukum bunuh etc, susahhh den nak balek kampung.

oh lagi 2, kalu nak rasuah jgn la bagi kek, nanti kecoh 1 malaysia, berita bagi kek kluar sampai 3-4 minggu. bagi ler 8 juta ke, 30 juta ke, gerenti senyap n slamat!

oh lagi 3, jgn ler cuba2 nak tegakkan Islam ke ape,
nanti kena masuk ISA, kena panggil terrorist,
kalu pijak kpale lembu,
robohkan surau, mesjid, SRA, rasuah, judi, xpe-itu name nye 1 Malaysia!

-gorgon1383-